Web Analytics
Jump to content

Lefthand Explorer


Recommended Posts

Etter en lang jakt etter en Lefty Explorer fant jeg ut at jeg kunne prøve meg på et DIY kit selv. 

Etter en del googling kom jeg frem til Pitbull i Australia http://www.pitbullguitars.com/ sin side som også leverer de fleste kittene i lefty utførsel og du kan også custom bestille sett i det materialet du måtte ønske, men jeg gikk for et standar sett (basswood) i første omgang for og teste ut.

har satt i sammen flere stratter og tele med bolt on neck tidligere men ikke prøvd meg på set neck tidligere så var litt skeptisk til det.

Så etter enda mer googling gikk jeg til innkjøp av en 1meter alu linjal og snekker tvinger fra Biltema.

limen jeg bruke var rød titebond som jeg har god erfaring med fra tidligere, så etter div. måling limet jeg fast halsen og satt den i spenn i 24 timer.

pusset deretter ned kropp og hals med 240 sandpapir og tok fin pussen med 640 papir.

Kjøpte inn antikk hvit acryl lakk hos en lokal bil lakk forhandler, etter noen strøk lakk og venting på tørk "måtte" jeg være med kona å kikke på ny tapet til stua det var der jeg fikk øye på store vinyl klistre med forskjellige figurer for barnerom og som den tegneserie nerden jeg er måtte jeg ha et slikt?

Vannslipte først gitaren med 1200 våtslipe papir som hadde ligget i bløt i 24 timer så la jeg på klisteret og hadde på noen gode lag med klarlakk, lot så dette tørke i 24 timer og slipte igjen med våt papir og deretter rubbet jeg gitaren med rubbing fra Biltema.

av elektronikk har jeg satt inn en dimarzio super distortion i bridge og en bill lawerence blues i neck som jeg synes matcher godt i sammen.

av hardware og resten av elektroniken brukte jeg det som følget med og tenkte å oppgradere etter hvert.

Etter inntonering og justering av hals er jeg godt fornøyd, men merker at stemmeskruene må skiftes ut og går nok for et tone lock sett, kan vel ikke vente helt super kvalitet på hardware når hele gitar kittet koster 229 au dollar heller?

(PS beklager skrive leifer ol. da det ikke er min sterkeste side?)

 

IMG_2778.JPG

IMG_2751.JPG

IMG_2753.JPG

IMG_2754.JPG

IMG_2755.JPG

IMG_2777.JPG

Edited by svenni
 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.