Web Analytics
Jump to content

Live vokalmikrofon for kvinne som synger lavt?


Duckling

Recommended Posts

Hei.

Vet det er mange her som har mye erfaring med lydutstyr for livebruk og slikt, så jeg gir det et forsøk.

Vår kvinnelige bassist korer stadig mer, men hun synger veldig lavt. Bruker pr. nå en SM58, men vi sliter veldig med å klare å få nok lyd på henne. På små steder der vi ikke spiller så høyt går det såvidt, men når lokalet begynner å bli større og ting blir høyere så er det rett og slett ikke nok volum å hente ut. Er det noen som har tips til mikrofoner som kan funke bedre å bruke for henne enn SM58? Hun synger også ganske lyst, hvis det er relevant :)

Link to comment
Share on other sites

15 minutter siden, sarge skrev:

Støtter Sure Beta 58a.  Vi har noen SM58 for vokalistene i bandet, men når det gjaldt akkurat den utfordringen der (at damer synger lavt eller holder mikrofonen langt unna munnen), så fungerer Beta 58a bedre.

 

Enig.

Men da dette er en korist holder det lenge med en AKG D5 (koster nå 694kr på Evenstad). 

 

Link to comment
Share on other sites

Takk for tipsene, folkens.

Det virker på tilbakemeldingene som hovedsaken å ta hensyn til er å ha en supernyre i stedet for vanlig nyre? Det er ikke andre egenskaper som skiller mikrofoner som også kan være med på å gjøre en forskjell? Høyere gain, annen frekvensrespons som gjør at den kutter bedre gjennom i lydbildet for akkurat denne type stemme eller liknende? (Husker en lydmann som en gang brukte en Audio Technica (tror jeg) på vokalisten vår fordi den var "perfekt for hans stemme").

Kan nevnes at på spillejobben vi hadde i helga så var ikke problemet feedback, men at når vi trengte å skru opp lyden på vår kvinnelige sanger så sto både gain og kanal-fader på maks, og vi hadde ikke mer å gi. Dette kunne jo til en viss grad vært eliminert, men alt annet som lager en del lyd sto med forholdsvis lite gain og volum på sine kanaler, så det er begrenset hvor mye lavere det hadde vært gunstig å ha dette, så om det er mikrofoner som har naturlig høyere signal ut enn f.eks SM58 så er dette også en god ting! :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Utfordringen er sannsynligvis ikke at de synger lavt, men at de står for langt unna mikrofonen.  Dynamiske mikrofoner har et veldig lite område de plukker opp lyd med tilfredstillende nivå, og er man på grensen av dette må man skru opp mye.  Med vanlig cardoide-karakteristikk plukkes lyden opp i et videre felt enn supercardoide, som er mer retningsbestemt.  Når man må skru opp mye oppstår lettere feedback, men for supercardoide-karakteristikk er også området man plukker opp feedback fra mer retningsbestemt. Derfor får man gjerne mindre sjansen for feedback.

Uansett: Får man damene til å stå litt nærmere mikrofonen, så er mye gjort, men det kan være en vanskelig jobb.

Link to comment
Share on other sites

Kjenner til forskjellene på nyre og supernyre, og vet godt hvordan man må synge i en mikrofon (har drevet med det selv i noen år nå ^_^). Det samme gjør bassista vår, så problemet her er volumet (hun synger helt vanvittig lavt, har aldri vært borti liknende. Hu snakker minst dobbelt så høyt liksom...) og ikke mikrofonteknikken.

Med det sagt så skal jeg ikke påstå 100% sikkert at det var mangel på mer gain og ikke feedback som fohindret oss å skru henne høyere (var ikke jeg som skrudde på mikseren når vi justerte henne, sto bare ved siden av så jeg kan ha sett feil), så det kan hende at en supernyre kan gjøre nytta.

Om dette svaret virker lite takknemmelig så beklager jeg det. Tidlig på mårran :P

Skal treffe lydmannen vår i kveld, så skal høre mer nøyaktig med ham om hva som egentlig skjedde :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Aphelion skrev:

Få henne til å synge høyere? :P

Vi har prøvd. Går ikke :P

51 minutter siden, skela skrev:

Eller kjøp en preamp til mikrofonen. 

Det kan jo funke. Hva må man ut med for noe brukbart? Har ikke akkurat deluxe preamper i mikseren (relativt billig Phonic Sonic Station), men er jo viktig at det ikke er noe støy i dem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.