Web Analytics
Jump to content

Ukulele kjøp tl under 500


Siss29

Recommended Posts

Jeg lurer på å kjøpe meg en billig ukulele for å lære meg populære og kjente sanger som Sweet child of mine etc. Jeg har akustisk gitar og elektrisk gitar, men med 4 unger blir det verken tid eller anledning til å dra inn eller bruke slike instrumenter jevnt. (De minste kan fort pille, stille og ødelegge slikt. Derfor blir det stuet bort og ikke brukt) En billig ukulele får plass overalt og vil være såpass lite verdt, at det ikke gjør noe om barna fikler litt borti den. Finnes det noen ukuleler som koster bare ett par hundre kroner (helst billigst mulig) Kan man for eksempel finne noe billig og bra på Ebay?

Link to comment
Share on other sites

44 minutter siden, skela skrev:

Har du prøvd denne selv?

 

4 minutter siden, PerA skrev:

Mahalo-ukuleler er dass, og kan såvidt stemmes.

Vi har 10-15 ukulerer på jobb av merket Morgan, og de er helt OK til nybegynner-ting. Tror jeg ga 2-300 pr stk.

http://www.gitarhuset.no/Produkter/Andre-strengeinstrumenter/Ukulele/Morgan/Morgan-UK-C-100-320-PK-w-bag-Rosa85132-p0000011979 A la denne mener du?

Link to comment
Share on other sites

TS: jeg postet kun link til den første jeg fant på eBay. Har ikke testet den men det står oppgitt at de har solgt 1500 stk av modellen om ikke annet. 

 

Selv kjøpte jeg en Reno ukulele for 300kr på nå nedlagte Smart Club. Da strengene omtrent er identiske med fiskesnøre (nylon) er det ikke så store krav til stemmeskruer og stol. 

Link to comment
Share on other sites

Gikk for denne jeg:

http://www.ebay.com/itm/21-Ukulele-Uke-Sapele-Top-Rosewood-Fretboard-Stringed-4-Strings-For-School-Band-/391235935664?hash=item5b177a9db0:g:0E4AAOSwHnFV5Q7r

Duger den ikke til å spille på, så duger den helt sikkert til pynt eller leketøy for barna iallfall :P Likte godt utseendet på den iallfall :wub:

Hvordan er det med stemming av ukulele? Kan man bruke en vanlig gitartuner?

Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, CastorFiber skrev:

Ja, det kan man. Her i Europa stemmes ukulelen som en gitar med en capo i 7. bånd, og med fjerdestrengen oktavert.. :)
I USA stemmes den en tone lavere. Vær klar over det hvis du finner sanger med "amerikansk" besifring.

Du kan jo også sjekke ut online stemmere, her er et eksempel. http://ukutuner.com/

Det er vel "som gitar på 5 bånd" ikke 7 bånd.

Link to comment
Share on other sites

Litt over budsjettet ditt, men vi har to stk fra Everdeen i hus( konsertstørrelse). De kostet vel i underkant av 700kr. Har prøvd flere billige og de låter surt når du tar f-grep og holder ikke stemmingen.  Den ene er minstejenta sin( psykisk utviklingshemmet jente på 9år, på størrelse med en 4 åring og utvikling i 2-3år ), men hun flyr rundt med den hele tiden, har enda ikke ødelagt den, og den holder stemmingen greit.  

Nå har ikke vi noen dyre gitarer, så jeg har de hengende på stueveggen i en høyde der minsta ikke når til og det spilles gitar og ukulele i timevis hver dag her. Så lenge de har ukulele, så får jeg ha gitarene i fred, dvs den mellomste på 11 spiller litt gitar med meg.  Ukulele er kjempegøy, og ikke bare et leketøy. Akkurat oppdaget at det går an å spille clawhammer på ukulele, så jeg sniker meg til for  låne en når ungene er på skolen for å øve( har ikke helt fått det til nei). Men den er morsom til visesang, campingtur, kos på verandaen osv. 

Jeg stemmer ukulelene i gCea , fordi mange tabulaturer på nett er i utgangspunktet for den stemmingen og jeg synes faktisk det låter bedre(og det var den steemingen kulturskolen her brukte da ungene hadde ukulelekurs på skolen). Det kule med ukulela er at om du ikke tar noen grep, så er det C6, og det høres helt fint ut når ungene drar fingrene over strengene, i motsetning til om de gjør det samme på gitar;)  

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg endelig fått ukulelen i hus. Men jeg skjønner ikke helt denne stemminga. Når jeg stemmer gitaren min, så stemmer jeg den fra den tykkeste til den lyseste slik:

6 E
5 A
4 D
3 G
2 B
1 E

Men hvordan i alle verden stemmer jeg ukulelen. På denne videoen står det at man skal stemme den i G C E A. Men hvoran gjør man det?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.