Web Analytics
Jump to content

EVH 5150III 50w - «snap, crackle, pop»


Alfi27
 Share

Recommended Posts

For temmelig nøyaktig tre uker siden fikk jeg et flott EVH 5150III stack i posten fra Gitarhuset. Forsterkeren er steike fet og låter helt utrolig bra, men har i det siste, nærmere bestemt i kveld pådratt seg noen seriøse og irriterende problemer. Når jeg ikke spiller hører jeg noen, til tider skikkelig høylytte krakkelyder som nesten kan overdøve gitaren. Det er konstant, men det varierer i intensitet og volum. Det er omtrent like gale på alle kanalene, men spesielt kanal to er ubrukelig nå..

Da jeg fikk forsterkeren hadde den noen små tendenser til dette også, men det var akkurat som at det forsvant da rørene ble varme, og de var kun tilstede på clean-kanalen. Nå har forsterkeren stått på i 8 timer og ulydene er verre enn noen gang... Har naturligvis sendt mail til Gitarhuset, men lurer på hva dere tenker dette kan være? Jeg tenker at det er nesten nødt til å være noe med utgangsrørene da ulydene blir verre når jeg skrur på volumpoten, men ikke på gain.

Jeg har naturligvis eliminert alle andre mulige feilkilder, og problemet er akkurat like mye til stede når den ikke har noe annet enn høyttalerkabelen tilkoblet (som jeg også har prøvd å bytte ut med en annen)..

Tenker det at hvis det er sånn ca 99% sikkert at det er utgangsrørene kan det vel ikke være nødvendig å måtte sende den i retur og evt videre til Fender, men mulig de har en policy på det..

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Bytta strømkabel med den andre ampen nå, og etter en bitteliten antydning til knitring da jeg flippa standbyswitchen er den helt dødsstille... Ikke støyer den andre ampen heller med ledningen til EVHen, så tviler på at det er den. Jeg hadde ampen i standby i et par-tre timer i går før dette problemet oppstod, kan det ha noe med saken å gjøre? Hadde en Marshall JVM410H for noen år siden som oppførte seg helt rart, skikkelig rare lyder. Den hadde jeg også på standby veldig mye og lenge, og etter utgangsrørene ble skifta ut forsvant problemet (en skikkelig dyr affære på en 100-watter...). Skjønner ikke helt hvordan lange standbytider kan slite på utgangsrørene, det foregår jo ingenting i de når den står i standby? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Moralen er egentlig; skaff en brukbar modellerer til øving hjemme (type Eleven Rack e.l) og spar rørampen til jobber.

Åfaen, får vel bare pakke vekk EVHen og Orangen og begynne å bruke Axen igjen da... :/

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Ja hvis du har en Axe Fx så bruk den hjemme til øving. Still lyder som minner om live rig (og som oppfører seg ca likedan). Hvis du bruker pedalbrett live så plugg dette til Axe Fx slik du ville gjort live (før amp og i sløyfa).

Deretter sender du forsterkerne på rep og setter inn de beste rørene du får tak i. Ikke bruk ampene utenom jobber. Og sett noe på øvingslokalet som du ikke trenger på spillejobb (en B-rig).

Trenger du å spille inn høyttalerne kan du gjøre dette ved å plugge de til en transistor kraftforsterker og blaste noe gitarspor gjennom disse i passelige mengder...

Helt seriøs nå. Det er så mye styr med å fikse rørforsterkere (det tar tid og penger) så bedre å la de beste man har stå mellom jobbene.

Link to comment
Share on other sites

Mener du virkelig at det er mer styr og dyrere å fikse røramper som da ofte er point to point kontra å skru på trange kretskort?

Ja det er greit å ha med seg en backupamp på jobb men å gjemme vekk ampen på øving kun fordi det er en rørforsterker blir bare meningsløst.


Link to comment
Share on other sites

Nei, digitale ting går også i stykker (og det tar vel tre måneder å sende en Axe Fx t/r USA for rep).

Jeg holder meg også til point-to-point da de er lettere å fikse. Angående røramper så har jeg kommet frem til at det mest sentrale er å ha en gig-klar amp som ikke brukes unødig og som jevnlig blir sett over av en tekniker. Hva som står hjemme og på øvingslokalet er ikke så farlig bare det opprører seg nogenlunde likt som hva man bruker live (og til opptak).

Helst bør man også ha en duplikat av live amp (eller noe slags backup).

NB dette vil jo avhenge av hvor tilgjengelig man har tekniker (evt hvor dyktig man er selv til rep arbeid).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt litt på 5150 amps og de låter fint, særlig kanal 2. Men det er masse trøbbel med disse og de må stadig på rep (gjør et Google søk, footswitch ryker og det er masse andre typiske problemer, dette gjelder både tidligere Peavey og nyere EVH).

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg har funnet ut hva som er problemet... Bytta om på strømkablene til Orangen og EVHen i går, og da merka jeg null knitring. Etter jeg hadde skrudd av bytta jeg tilbake, og det første jeg hører når jeg flipper standbyswitchen i dag er en knitrekonsert :P

Fint at det ikke var noe verre da!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.