Web Analytics
Jump to content

budsjett-pc til studiobruk


Recommended Posts

Har lest endel tråder her og andre steder ang type pc for å lage musikk. Tenker på å bygge meg en pc, selv om laptop er å foretrekke, for å lage et "hjemmestudio"

Jeg liker å jobbe i Ableton live 8.

Eier omnisphere. har tenkt å kjøpe et par andre shynter, og ønsker at disse skal kunne drives knirkefritt på pcen.

Bruker i dag et midibrett, Graphite 49.

Den gode gamle slitne laptoppen fører til mye lagg og frustrasjoner.

Med et budsjett på 10000 ønsker jeg å bygge en pc eller laptop som er stabil og trygg å bruke.

Jeg bør kunne koble til mic via xlr, aukustisk gitar etc. (Eksternt lydkort?)

Noen som har gode råd og tips på hva jeg bør fokusere på? Kanskje øage er konkret eksempel på hvordan dere ville handlet inn? (Kun hardwaren - eier softwaren fra før)

Link to comment
Share on other sites

Jeg foreslår en relativt billig pc, og at du heller legger litt penger i monitorer og lydkort. Lydkort får du for 1000-2000, og ja - jeg mener du skal gå for eksternt. Av monitorer synes jeg personlig KRK rookit låter fint, men alt annet enn elkjøp-høytalere vil sikkert funke. Du trenger også hodetelefoner.

Forslag:

PC: 4000

Lydkort: 2000

Høytalerer: 3000

Hodetelefoner: 1000

Det er sikkert mye meninger om dette, men jeg tror dette er et greit utgangspunkt for ditt budsjett.

Link to comment
Share on other sites

Jag hadde heller droppet høytalerene og brukt mer på PC:n ...

Eller ... tjaa ... har ikke vart på "PC Markedet" på 7-8 år nu, men en billig PC er vel fortsatt en billig PC ?
Ie. bråkete vifteløsninger, knirkete tastaturer, touchpader som virker annenhver søndag i måneder med et 'R' i navnet, skjermer som får deg å lure på om du må kontakte øyelege o.s.v ....

Edited by juzzizhow
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kjøp en laptop med godt tastatur og god skjerm. Oppgrader med SSD-disk. Vips! (Eksternt lydkort kommer i tillegg)

Kjøp små, gode PC-høyttalere. Bassen monitorerer og mikser du best med godt headsett (så rommet ikke farger lyden for mye). Dessuten er det alt for mange som lytter til musikk med plugger som har dårlig bass. Derfor bør det du lager låte bra både på utstyr som har god og mindre god bassgjengivelse.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jag hadde heller droppet høytalerene og brukt mer på PC:n ...

Eller ... tjaa ... har ikke vart på "PC Markedet" på 7-8 år nu, men en billig PC er vel fortsatt en billig PC ?

Ie. bråkete vifteløsninger, knirkete tastaturer, touchpader som virker annenhver søndag i måneder med et 'R' i navnet, skjermer som får deg å lure på om du må kontakte øyelege o.s.v ....

Hæ, nei. Bruk gjerne like mye på PC som høyttalere.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

10k for et hjemmestudio er en budsjettløsning, og vil låte som en busjettløsning uansett hvordan en vrir eller vrenger på det. En kan velge om en skal legge seg på middels lav kvalitet både på pc, lydkort og monitoring eller om en skal legge mesteparten av pengene i en av de tre tingene. Hvis en går for det siste, har en iallefall 1 komponent som varer flere år før det må byttes ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.