Web Analytics
Jump to content

telecaster


arneK

Recommended Posts

Er veldig glad i Telecasteren, den har en tilsynelatende enkel men likevel genial design- blir aldri lei av å se på den. Nå er det jo slik at det ikke er bare Fender som lager disse, hvilke andre produsenter er det verdt å stole på når det gjelder kvaliteten, og er det stor forsjell i lyden på den orginale og f eks Esquier? Andre merker som har bra lyd, og hvilke skal man skygge unna? og hva med humbuckere vs singelcoil? synspunkt ?

Link to comment
Share on other sites

Hjørnesteinen i en Tele er en single coil kapsla inn i en Tele bridge. Erstatter man det med en annen type bridge eller pickup er det IMO ikke lenger en Tele. Jeg synes en Tele halspickup også er bra saker---mer mellomtone enn en vanlig single coil. Men gitaren blir kanskje enda mer anvendelig med en humbucker der. Det er mange som spiller jazz med 'halshumbuckerte' Telecastere. Vil du høre hvor bra en Telecaster kan høres ut til jazz, hør på den kanadiske telemesteren Ed Bickert.

Nashville-studiogitaristen Brent Mason bruker en minihumbucker i halsposisjon.

Skulle jeg kjøpt en ny Tele, ville jeg først ha sett på Classic Player Tele.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har selv en canadianbreed tele med humbucker i bridge. Den har alnico2 magnet, som gjør at den høres "litt tele bridge" ut om man ruller volumet ever so slightly tilbake. Ulempen med dette er at det ser feil ut, men det er for meg en mer anvendelig gitar. Har en feit singlecoil i neck, som gir meg alt jeg ønsker fra en neck single coil :)

Narvik

Link to comment
Share on other sites

G&L har også Tele av bra kvalitet til en grei pris

Skal du ha G&L med klassisk tele-lyd så må man velge pickups med alnico-magneter. De keramiske pickup-ene G&L har brukt mest av låter bra, men kopierer ikke den klassiske lyden hverken på S eller T-modeller.

Hos små produsenter bygges det mange gode T-varianter. Her får man ofte en mengde variasjoner å velge blant så det eneste generelle man kan si er at slike bør prøves før man kjøper, særlig med tanke på å få en halsprofil som passer og pickups som passer det lydbildet man søker.

Det påstås at man må ha en bro med stålplate rundt bridge-pickup for å få den rette lyden. T-bridge-pickups har gjerne en stålplate under magnetene. Min erfaring er at pickup-konstruksjonen er mye viktigere enn brua. Selv har jeg en Tom Anderson Hollow T Classic, og den låter som den skal selv om den har en moderne bro-konstruksjon. Det blir aldri galt med en gammel klassiker, men skal man kjøpe noe nyere kan man bruke moderniserte t-konstruksjoner selv om man vil ha klassisk tele-lyd. Man må ikke gi avkall på alt av moderne ergonomi for det. F.eks har både Tom Anderson og Sweetwood guitars m.fl. svært gode t-modeller med et forbedret halsfeste som både gir lettere adgang til de øvre båndene og forbedret sustain, samt utfresinger for buk og underarm som bedrer ergonomien.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.