Web Analytics
Jump to content

telecaster


arneK

Recommended Posts

Er veldig glad i Telecasteren, den har en tilsynelatende enkel men likevel genial design- blir aldri lei av å se på den. Nå er det jo slik at det ikke er bare Fender som lager disse, hvilke andre produsenter er det verdt å stole på når det gjelder kvaliteten, og er det stor forsjell i lyden på den orginale og f eks Esquier? Andre merker som har bra lyd, og hvilke skal man skygge unna? og hva med humbuckere vs singelcoil? synspunkt ?

Link to comment
Share on other sites

Hjørnesteinen i en Tele er en single coil kapsla inn i en Tele bridge. Erstatter man det med en annen type bridge eller pickup er det IMO ikke lenger en Tele. Jeg synes en Tele halspickup også er bra saker---mer mellomtone enn en vanlig single coil. Men gitaren blir kanskje enda mer anvendelig med en humbucker der. Det er mange som spiller jazz med 'halshumbuckerte' Telecastere. Vil du høre hvor bra en Telecaster kan høres ut til jazz, hør på den kanadiske telemesteren Ed Bickert.

Nashville-studiogitaristen Brent Mason bruker en minihumbucker i halsposisjon.

Skulle jeg kjøpt en ny Tele, ville jeg først ha sett på Classic Player Tele.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har selv en canadianbreed tele med humbucker i bridge. Den har alnico2 magnet, som gjør at den høres "litt tele bridge" ut om man ruller volumet ever so slightly tilbake. Ulempen med dette er at det ser feil ut, men det er for meg en mer anvendelig gitar. Har en feit singlecoil i neck, som gir meg alt jeg ønsker fra en neck single coil :)

Narvik

Link to comment
Share on other sites

G&L har også Tele av bra kvalitet til en grei pris

Skal du ha G&L med klassisk tele-lyd så må man velge pickups med alnico-magneter. De keramiske pickup-ene G&L har brukt mest av låter bra, men kopierer ikke den klassiske lyden hverken på S eller T-modeller.

Hos små produsenter bygges det mange gode T-varianter. Her får man ofte en mengde variasjoner å velge blant så det eneste generelle man kan si er at slike bør prøves før man kjøper, særlig med tanke på å få en halsprofil som passer og pickups som passer det lydbildet man søker.

Det påstås at man må ha en bro med stålplate rundt bridge-pickup for å få den rette lyden. T-bridge-pickups har gjerne en stålplate under magnetene. Min erfaring er at pickup-konstruksjonen er mye viktigere enn brua. Selv har jeg en Tom Anderson Hollow T Classic, og den låter som den skal selv om den har en moderne bro-konstruksjon. Det blir aldri galt med en gammel klassiker, men skal man kjøpe noe nyere kan man bruke moderniserte t-konstruksjoner selv om man vil ha klassisk tele-lyd. Man må ikke gi avkall på alt av moderne ergonomi for det. F.eks har både Tom Anderson og Sweetwood guitars m.fl. svært gode t-modeller med et forbedret halsfeste som både gir lettere adgang til de øvre båndene og forbedret sustain, samt utfresinger for buk og underarm som bedrer ergonomien.

Edited by PerH
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.