Web Analytics
Jump to content

SG spørsmål til Gibson folket


djupnes
 Share

Recommended Posts

Hvis jeg vil ha en SG med vibrola, hvor mye må jeg regne med å bruke? Hvordan unngår jeg at halsen knekker og hvilke modeller/alternativer er mye "bang for the buck".

Er det noen typer som er undervurderte eller lett å oppgradere hardware/pickupmessig? Tenker standard rød eller pelham.

Link to comment
Share on other sites

SG er alltid mye gitar for penga så lenger du holder deg unna Custom Shop eller andre limited run modeller som typiske finn.no selgere tror de kan selge for MYE mer enn de spillemessig er verdt (for samlere kan sikkert noen av disse prisene stemme). Min rangering er sånn ca (kanskje andre kan kommentere rangeringen nedenfor):

1. 61 reissue til ca 8000 brukt -> Kjøp

2. Classic til ca 7500 -> Kjøp

3. Standard til ca 5500 -> Kjøp

4. Special eller 70's tribute til ca 4250 -> Kjøp

Alle disse har forskjellig pickups og ulik halsprofil så gitarene bør som alltid prøves. De vil også kunne selges igjen uten tap iflg min erfaring. En annen vesentlig forskjell er hvor halsen er festet til kroppen; 22 bånd eller 20 bånd. Dette kan ha innvirkning på vektbalansen på gitaren, større/mindre fare for halsbrekk, samt stabiliteten på halsen, og ergonomisk tilgang til de høyeste båndene.

Alternativer til G*bson er Tokai, Epiphone LQ (Japan) eller en gammel Burny SG.

Ellers anbefaler jeg en bred skinnreim fordi modellen bukker framover, alternativt prøv deg fram slik. Du kan også prøve med en låseskive eller Grolsch washer (som kan kjøpes i bryggings/vinbutikker) som et alternativ til moderne låsesystemer. Er ikke så glad i moderne låsesystemer siden de for min del bryter med det tøffe klassiske designet en SG har, men de moderne er nok sikrere.

Edited by blaamann
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takker for svar. Er det store kvalitetsforskjeller på gibsonmodellene hvis du ser bort ifra hardware og elektronikk? Er fretfinishing og trekvalitet jeg tenker på. Hardware/elektronikk og pickups kan oppgraderes. Jeg skal ikke ha noen utstillingsgitar så finish er ikke så jævla nøye

Edited by djupnes
Link to comment
Share on other sites

Jeg har bare spilt på et par SG-er. En gammel Standard, IIRC, og en faded jeg hadde i den tida den serien ble solgt. Jeg synes min gitar var mye mer resonant og levende, og likte den mye bedre. Fikk med tida Øivind Holmboe til å hjelpe meg å Peter Green-modde pickupene, og da tok den helt av. På litt avstand ligna den i tilgivende lys en vanlig glossy brun SG:

Link to comment
Share on other sites

Nydelig gitar og midt i blinken men er ikke glad i fordyrende mellomledd på brukte gitarer, ser ikke helt poenget hvis selgeren er oppegående gitarnerd (som veldig mange forumitter)

Det ligger en identisk på bruktmarkedet til identisk pris. Da er det absolutt kun fordeler med å handle hos forhandler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
  • Nei,har ikke peiling,men:Legg ved flere bilder av detaljer,og bilde av baksiden også,og oppgi dimensjonen på nøkkelen til trussrod justering (tommer/millimeter?) så kanskje noen kan hjelpe deg.Et spørsmål tilslutt,hvordan vet du at det er canadian maple?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.