Web Analytics
Jump to content

Tynn lyd på soloer.


Mills Kaviar
 Share

Recommended Posts

Jeg har lagt merke til i det siste (mest sannsylig har det alltid vært sånn, men har begynt å mislike det) at når jeg spiller soloer, typisk fra 10 bånd og oppover på G, H og E-strengen er lyden veldig tynn. Sustainen er forsåvidt der. Føler ikke jeg kan skru opp bassen noe, da det er nok av bass når jeg spiller rytme, og solo i det lavere registeret på E, A og D-strengen.

Forsterkere i stereo:

Fender bassman 50w topp (volum ca 1/2)

Ceriatone plexi bass 50w (volum ca 3/4)

For at det ikke skal brumle for mye av disse, så har jeg bass så og si på 0 på begge

Mid ca 1/2 (bassman har ikke mid)

Precense 0 (bassman har ikke)

Treble 1/4

Bruker en TS808 der jeg har gain lavt og level ca 3/4 for å presse forsterkerene.

Strat med texas specials pickups

DIY les paul med golden age (stewmac) pickups

Skal også nevnes at vi spiller ganske høyt.

Forsterkerene står i et hjørne av rommet, så er mulig det er derfor jeg må skru ned bassen såpass.

Noen tips om hva jeg kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

Hmm, en Bassman og en "plexi" i stereo skal låte alt annet enn tynt ja, for soloer.

Men en TS har vel aldri vært den feteste vrengpedalen, spesielt ikke når du bruker den mer som boost, tror du kunne med hell hatt en annen overdrive å stacke med TS'n som du kicker inn på soloer.

Noe så enkel som en god gammel Boss SD-1 vil sikkert funke, eller en eller annen Klon(e) de har fet og fyldig mellomtone som er nydelig til solospill.

Link to comment
Share on other sites

Hva skjer når du setter bass på 0,7 i stedet for 0? Min erfaring er at dersom man kutter for hardt i bassen, så slår du gulvet ut under tonen din - altså bærer den ikke spesielt. Det virker lurt å flytte ampen ut av hjørnet.

Hvilken pickup bruker du? Jeg får åndenød hvis jeg bruker bridge-pickupen til soloer fordi det blir for tynt.

Har du forsøkt å spille i mono, men med heitere amp?

Ellers: Tykkere strenger? Hardere anslag?

Link to comment
Share on other sites

Virker litt rart med to slike amper i stereo, og særlig med presence og treble så lavt.

Umiddelbart kan det høres ut som et faseproblem mellom ampene, men hvis bass og lydrespons på rytme er som den skal være, er det nok ikke det som er problemet. TS808 har mellomtonen som trengs på soloer, men også en god dose kompresjon, som kan gi en følelse av "tynn" lyd særlig på de tynne strengene oppe på halsen, når ampen er passert brekkepunktet og fri for headroom. Den kapper i tillegg mye bass, og med bass satt til null på ampene, er det ikke mye igjen for å feite opp lyden.

Jeg ville prøvd med en mer åpen mellomtone-booster med mindre kompresjon, f.eks Mesa Grid Slammer, Mad Professor LGW etc, eller en Klon(e); Lucid Klone, ARC klone etc.

Xotic BB er også bra, med bass og treble-kontroll, men den komprimerer også endel.

Link to comment
Share on other sites

Det burde funke, men vil likevel anbefale deg å prøve Jazz3. Dette var mitt plekter mange år da det gir feitere fyldig tone når man spille oppe på de tynne strengene. Det neste jeg ville sett på er oppsettet på gitaren. Kan strengene ligge så lavt at du får båndklirr som dreper grunntonen? Oppe på halsen på de tynne strengene skjer dette kun et kort øyeblikk, men tar knekken på tona.

Link to comment
Share on other sites

Har opplevd det samme selv, løses enklest med en EQ pedal du kan sparke inn på lead, push opp low mids kraftig.

Ellers kan jeg anbefale Way Huge Red Llama OD, har bunn, low mids og presence i bøtter og spann, billig er den å. I forhold til en 808 har den veldig mye mer oomph i disse frekvensene, det mer godt til og med når du kjører den på lav gain/høy output. Som sagt koster den under tusenlappen og verdt å prøve

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.