Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp; bytte av pickups og lav output


Recommended Posts

Hei, dere fantastiske loddekyndige gitarfiklere!

Har byttet pickuper i en gitar fra standard Epi til SD APH-2's, en-leder HB til en-leder HB(altså; leder med skjerm som er jord). Har gått over alle koblinger og loddinger, og jeg kan ikke om det stod på livet se noe som er feil, men utgangssingalet er for lavt til at jeg har tro på at alt er på stell. Kan ikke se at jeg har klart å blø signal til jord heller.

Som sagt; jeg har gått over kretsen flere ganger, og jeg klarer ikke å finne noe feil med det jeg har gjort, og jeg trenger noen tanker rundt hva som kan være feil. Skyt fra hofta. Jeg tar imot alle forslag med åpne armer.

Edit: Jeg vet at et bilde sier mer enn tusen ord, men det er mørkt, og jeg har en mobil som er fire år gammel. Med andre ord skikkelig dårlige bilder med mindre det skulle være et atombombenedslag i nærheten.

Edited by Skoggy
Link to comment
Share on other sites

Er det sånn derre skjermet kabel hvor skjermen fort smelter seg innover i isolasjonen mot signallederen hvis du holder loddebolten på for lenge? Eller kanskje sånn skjermet kabel med et sånt ekstra lag av plast innenfor skjermen som må skrelles vekk fordi det har den flotte egenskapen at det leder?

Link to comment
Share on other sites

Gubbe; godt tips, men det er ikke noen forskjell i volum mellom treble/rythm og de to andre posisjonene. Når det gjelder loddinger på nytt og skjerming som smelter så tenkte jeg på dette. Loddet derfor opp alt, avisolerte og fortinnet på nytt så det så riktig så flott ut, og loddet det på plass igjen. Samme resultat.

På de nye pickupene er det skjerm utenpå tøyisolasjon som ligger utenpå ledere, så om jeg skulle klare å smelte de sammen så blir jeg imponert. Har ikke sjekket om det er et ekstra lag med plast der. Er det vanlig på SD at de har det da? Var ikke noe problem med det på det settet jeg har i Gibboen min.

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke jeg har sett det på ledning fra pickups, men gitar og mic-kabel. Skjøt fra hofta som du bad om.

Testet å kople pup rett på jackutgang? Bare sånn for å utelukke at det er pickupen i seg selv....

Og det er super, for hvert innspill jeg får så er det noe som hjelper meg videre, eller et punkt å krysse av på listen. :)

Nei, har ikke prøvd det foreløpig. Jeg synes det er så himla merkelig at det skal være noe galt med begge to, og at det er en demping av utgangssignal. Finner jeg ikke noe annet feil, så må jeg jo bare prøve det.

Link to comment
Share on other sites

Høres merkelig ut. Hvis man klarer å svi av eller smelte isolasjonen, kortslutter man som regel, og da blir det som kjent ikke lyd i det hele tatt.
Har du multimeter? Hvis ikke, er det på tide å handle et. Feilsøking er mye lettere hvis man kan måle litt motstand og slikt. Ellers er trikset med å koble rett i jack smart.

Feilsøking, nesten uansett hva det handler om, går jo ut på å tenke så logisk som man klarer, og sjekke en og en komponent i kjeden til man finner feilen. Forhåpentligvis.

Link to comment
Share on other sites

Skal få hentet multimeteret mitt hos faren min, han lånte det i sommer og jeg har ikke hatt noe særlig behov for det frem til nå. :P

Snakket med overnevnte kompis igjen, og han har hatt problemer med pot'ene, han opplevde de som en ren bryter, altså enten på eller av og ellers lite imellom. Han fylte de visstnok med elektrorens, jeg vet ikke om det kan ha noe å si jeg.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.