Web Analytics
Jump to content

Tykkere elgitarstrenger på stålgitar, vil det funger? Litt svak pekefinger


Rottenikken
 Share

Recommended Posts

Jeg gjorde et kupp i dag. Jeg og kona var på søppelhaugen og skulle kaste noe, også en gammel tv. TVen måtte jeg sette på et bestem bord og vet du hva som lå der. En stålstrenger som kunne pusses opp. Jeg så hva som var galt og fikk lov å få den. Gitaren er reparert, jeg måtte heve oversaddelen for den skuret automatisk mot første bånd. Jeg gav den to gode lag møbelpolish til man kunne speile seg i den og venter på at livet til oversaddelen skal hedre ferdig i morgen. Gitaren ser ut som rett ut av butikken nå. Selvfølgelig må jeg kjøpe nye strenger og nå kommer jeg til saken. Jeg har ikke så sterk pekefinger til barregrep. Kan jeg bruke de tykkelse elgitarstrengene eller ødelegger det lyden?

(Litt mørkt bilde)

post-13591-0-71736900-1409232268_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

tention er jo stort sett det samme uansett type strenger

Nei. De fleste strengesett er satt sammen med ganske merkelig sammensetning av tension fra streng til streng. Dette er en av mine kjepphester, og ALLE mine gitarer og basser har strenger som er omhyggelig valgt for å ha jevnt strengespenn (tension).

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Det er vel én ting som er ganske sikkert her, og det er at det ikke er latskap som gjør at han er svak i pekefingeren. Veldig lett å si "spill mer" eller "tren opp muskelen i fingeren" o.l

Holder en knapp på at det er andre bakforeliggende grunner til at penkefingeren er svak.

Bra det fungerte med tykke elgitarstrenger, Rottenikken. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er vel én ting som er ganske sikkert her, og det er at det ikke er latskap som gjør at han er svak i pekefingeren. Veldig lett å si "spill mer" eller "tren opp muskelen i fingeren" o.l

Holder en knapp på at det er andre bakforeliggende grunner til at penkefingeren er svak.

Bra det fungerte med tykke elgitarstrenger, Rottenikken. :)

Det var derfor jeg formulerte det som et spørsmål. Ingen grunn til å være hårsår på andres vegne.

Når det er sagt, så er det i ni av ti tilfeller mulig å trene styrken i grepet (selve pekefingeren har oppsiktsvekkende lite muskler) :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vil ikke være særlig mer konkret da det neppe vil ha betydning for sjansene til å finne igjen gitaren, og kan stille noen i dårlig lys. Jeg har også alle opplysningene fra en person som er død, slik at de ikke kan ettergås.
  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.