Web Analytics
Jump to content

Ta med axe-fx på fly


ØysteinH

Recommended Posts

Hei! Flytter til Trondheim fra Bergen for å studere, og ønsker å frakte mest mulig utstyr med på flyet. Spørsmålet er enkelt og greit, kan jeg putte en Axe-fx ultra ned i sekken og ta den med på flyet i håndbagasje? Føler meg veldig skjelven på å sende den sammen med den andre bagasjen. Noen som har erfaring med dette?

Link to comment
Share on other sites

i disse dager så antar jeg at de vil stille seg en smule kritisk til en svart boks full av ledninger og annet morro.

men igjen, dette er kun en antagelse fra min side.

du kan jo sende flyselskapet en mail og spørre? :)

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor fly, egentlig? Det er så mye fin natur å se på veien opp at jeg nesten ville anbefalt å leie en varebil, om du har så mye at du trenger dét, og kjøre opp! For ikke å snakke om kul roadtrip-avslutning på ferie. Ta med to kompiser, så de fortsatt kan ha det gøy på hjemoverturen.

Link to comment
Share on other sites

De godtar bærbare datamaskiner, som jo er svarte bokser med ledninger.

Det er jo sant!

Dog, om jeg hadde vært en kontrollør, uten gitareffekt-kunnskaper, så hadde jeg stilt meg betraktelig mer skeptisk til en solid beta metallboks med knotter og liten skjerm enn en laptop som jeg hadde sett 1000 ganger før.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo sende den med Posten (i den grad du stoler mer på Posten enn losseguttene til flyselskapene). Du kjenner ikke noen som jobber i en butikk som driver med såkalt postordre (i dag også kjent som nettbutikk)? De har ofte greie rabattavtaler med Posten, så da blir det LITT billigere i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt på å sende den i posten. Det var jo slik jeg fikk den tilsendt da jeg først kjøpte den, men man vet aldri om det funker like greit en gang til. Er det mulig å sende det i post og betale litt ekstra for at bagasjen blir behandlet pent? Det blir i så fall enten posten eller gutse på at sikkerhetsfolka ikke sjeler den fra meg i kontrollen. Takk for tipset Christopher S!

Link to comment
Share on other sites

Dersom du pakker den godt inn, bør det ikke være noe problem. Hvis du bruker en del større eske og fyller på med diverse snacks rundt, så skal det mye til for at det skjer noe (men det blir jo også dyrere å sende en stor pakke..).

Jobber selv i en nettbutikk som sender ut en del tusen pakker årlig, og det er svært sjeldent vi opplever at pakker kommer ødelagte frem. :)

Link to comment
Share on other sites

Har tatt med mye rart musikkutstyr i håndbagasjen på fly tidligere uten at det har vært problemer. Kan ikke se at en Axe skal være ekstra spesiell i så måte.

Nå hjelper det nok ikke å ringe Norwegian. Ta kontakt med Avinor eller hvem det er som er ansvarlig for sikkerhetskontrollen. De kan nok svare på spørsmålene dine. Ombord på flyet er det ingen som bryr seg om hva du har med.

Link to comment
Share on other sites

i disse dager så antar jeg at de vil stille seg en smule kritisk til en svart boks full av ledninger og annet morro.

men igjen, dette er kun en antagelse fra min side.

du kan jo sende flyselskapet en mail og spørre? :)

Når jeg var en tur i England og spilte i fjor, så reiste jeg med pedalbrettet som håndbagasje.

Så kan bekrefte at jeg måtte innom bakrommet og vise fram og forklare tingene i baggen når jeg skulle gjennom sikkerthetskontrollen,

ALLE gangene jeg skulle gjennom en!

Fløy via Frankfurt, så var rimelig lei av å vise frem pedalene mine til flyplasspersonalet når jeg skulle ta det siste flyet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.