Web Analytics
Jump to content

NAD - Vox ac4tv


ØysteinV

Recommended Posts

Fikk endelig ampen jeg har ønska meg en stund nå. Låter drit!

eller.. det orginale høyttalerelementet låter så som så. Pjaskt, spinkelt og daft. Men med ampdelen koblet i et 212 cab låter det omtrent som ac30'n i mindre format. Helt kurrant sånn sett. Hele poenget for min del var at den var mer mobil enn ac30'n, men skal jeg drasse med meg det ekstra cabbet er jo hele vinninga gått rett til helsikke.

Jeg klarer å leve med denne alene som hybel/små øvinger-amp. Den spiller usannsynlig høyt! Blir ikke akkurat clean når en drar på litt guffe, men det er heller ikke poenget.
Opplegget med 3 knotter: wattjustering, volum og tone er enkelt og supernais. En kan velge mellom 1/2 , 1 og 4 watt.

Satt lett stemninga i huset på 1 watt. Låter fint alene, tar pedaler noenlunde også (hva no enn det betyr). Men den mangler reverb, og det for min del, er en nedtur. Er ikke verre enn at jeg slenger en bakpå etterhvert.

edit: OBS!! Prøvde den først på et lite gutterom. Deisa på litt volum i stua nå og det låter føkkings dritefett uten ekstra cab.

Total vurdering: 7/10 KristianF'er.

2014310_100320142465.jpg

Edited by ØysteinV
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har en blå ac4 og den låter fett. Hat satt i et 10" celestion fra '67 og TAD rør, noe som hjalp ekstremt mye. Kan ikke si den spiller veldig høyt da =p Har den på fullt i rekkehus-stua mi når jeg klimprer på den for å si det sånn. Naboene har aldri hørt den. (Men nå har jeg også hatt en super reverb og en ac30 på fullt i kjelleren uten klaging og da)

Link to comment
Share on other sites

Har en blå ac4 og den låter fett. Hat satt i et 10" celestion fra '67 og TAD rør, noe som hjalp ekstremt mye. Kan ikke si den spiller veldig høyt da =p Har den på fullt i rekkehus-stua mi når jeg klimprer på den for å si det sånn. Naboene har aldri hørt den. (Men nå har jeg også hatt en super reverb og en ac30 på fullt i kjelleren uten klaging og da)

Høyt og høyt da.. Ikke så høyt i forhold til ac30'n. Veldig høyt i forhold til muttern som skulle se kveldsnytt.

Får du no mer bass eller "dybde" med det elementet du har nå?

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Jeg er ganske fornøyd med min AC4.

2014823_CIMG0411.JPG

Nå prøver du bare å få oss misunnelige, Gunnar. :-)

Jeg har også (bare) en blå ac4-C1bl. Synes den låter supert i forhold til størrelse og pris. Og for min del er den mer en høylytt nok.

Den kan fort bli for skarp med mine singelcoil-gitarer og mangler en del bass.

Jeg har kuttet en condensator over volum (master regner jeg med), og det hjalp veldig på fylden på lavt volum.

Forsterkeren får også mye mer tyngde gjennom et 12 toms element: har byttet til meg Vintage 30 element som spiller høyere og med mer bass enn den interne 10 tommeren. Vintage 30 er kanskje litt mer "metalisk" i klangen? Tenkte å bygge et "mykt" furukabinett til elementet, kanskje det blir litt rundene lyd?

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Gitaristen jeg spiller med i "julebordbandet" på jobben har en sånn VOX AC4TV, og det låter meget bra, uansett hva du sammenligner med. Nå kjører han riktignok fullsize pedalbrett med den.

Jeg mistenker at bassen du savner vil savnes mindre i en bandsammenheng med trommer og bass.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.