BjørnReiten

Medlem
 • Innholdsteller

  128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om BjørnReiten

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

2 930 profilvisninger
 1. BjørnReiten

  Svensk Jazz!??

  Tusen takk!
 2. BjørnReiten

  Svensk Jazz!??

  Tusen takk castor!
 3. BjørnReiten

  Svensk Jazz!??

  Fant denne låta for noen mnd siden, og bestemte meg for å gjøre et cover. Ta gjerne en titt?
 4. BjørnReiten

  Pat Metheny cover

  Lenge siden jeg har gjort et cover, så nå var det på høy tid. Har re-arrangert låta en smule, men forsøkt å beholde så mye som mulig av den originale delen. Ta gjerne en titt!?
 5. BjørnReiten

  Ny låt/musikkvideo ute på youtube

  Hyggelig at du likte det! Kan prøve å få lastet opp en ukomprimert versjon på SoundCloud i løpet av helga? Du kan også spille av filmen på youtube i 1080p. Mener lydkvaliteten blir bedre da??
 6. BjørnReiten

  Ny låt/musikkvideo ute på youtube

  Mange takk?
 7. BjørnReiten

  Ny låt/musikkvideo ute på youtube

  Tusen takk, begge to!?
 8. Her er en låt jeg har jobbet med den siste tiden. Ta gjerne en lytt? https://m.youtube.com/watch?v=nTCFrUHYdp4
 9. Jeg pleier å eksportere hver enkelt tromme til et eget lydspor, slik at jeg kan importere dem i et nytt prosjekt som et multitrack. Da kan du mikse mer nøyaktig, og det blir mer oversiktlig å jobbe med EQ, reverb, kompressorer osv. Du kan også mikse trommene inne i superior, men jeg syns personlig at det er litt rotete. Så, når du har trommene fordelt utover flere spor (basstromme, skarp, tammer osv.), kan du bruke reverb-plugins'a som følger med din DAW til å mekke på hver enkelt tromme. Selv bruker jeg Cubase 8 pro, og liker veldig godt RE-Velation og Room-Works som reverb plugins. Kan også være greit å lage en effekt-bus (et effekt-spor med en fin reverb for eksempel), og så sender du de trommene du måtte ønske dit. Av og til bør du også tenke litt "less is more" i forhold til reverb-bruk. Blir fort grøtete med for mye, men hvis du får det til å høres naturlig ut (slik du ville hørt det akustisk i et rom), vil det også høre mindre digitalt og jalla ut. Når du har mikset ferdig, eksporterer du bare alle trommene ned til ett enkelt lydspor igjen, og importerer det i hovedmiksen. Håper dette var til hjelp:)
 10. BjørnReiten

  Ny låt: Circles

  Godt å høre! syns du skal gjøre det
 11. BjørnReiten

  Ny låt: Circles

  Mange takk! Det kunne jo absolutt vært gøy, siden jeg aldri har vært borti det før
 12. BjørnReiten

  Ny låt: Circles

  Ny musikk! Denne gangen har jeg laget en instrumental progmetal-låt. Har gitt gitaren større plass i lydbildet enn jeg har gjort tidligere, og har generelt tenkt dette som en gitar-basert låt. Fordelen med å lage instrumental musikk for meg, er at man blir tvunget til å tenke mer kreativt, siden ting fort kan bli kjedelig hvis man ikke skaper variasjoner. Det er vel kanskje også derfor jeg er fan av den progressive sjangeren:) Hvis noen lurer på hva jeg har brukt: Amp: Fender Blues jr. Effekter: Mesa Tone Burst, Boss DS1 (funker faktisk godt i kombinasjon med andre ting), Xotic AC+, (Analogman chorus) + digital reverb, delay og kompressor i DAW Mikrofoner: Shure SM57, Neumann TLM102 Lydkort: Focusrite Scarlett 18i20 DAW: Cubase 8 pro Bass (hadde en diskusjon rundt dette her på forumet for noen uker siden): http://forum.gitarnorge.no/topic/58390-spille-inn-bass-uten-amp/ Ble ikke tid til noen video denne gangen! Har fått en ny sjef i huset (Pernille, 6 mnd) så da har man plutselig ikke så mye tid som før:D Håper dere liker den, gir den også ut på spotify etterhvert:) Her:
 13. BjørnReiten

  Spille inn bass, uten amp?

  Tusen takk for det:)
 14. BjørnReiten

  Spille inn bass, uten amp?

  Da er jeg ferdig med å spille inn bass! Jeg endte opp med å kjøre direkte i lydkortet, via en Barber tone press kompressor (gitarpedal). Det gjorde at jeg kunne spille med et greit innsignal uten at det kutta, og fikk derfor bra med trøkk. I cubase 8 fant jeg en bass-amp plugin, og blandet et clean-spor med et vreng-spor. I tillegg brukte jeg selvfølgelig EQ i DAW, og en ny kompressor (+ multibandkompressor på vreng-sporet). Det låter fett så langt, men er ikke ferdig med miksinga enda. Må få på plass gitarsoloen også, så er vi i mål Takk for tips og råd?? Slenger ut låta her så snart den er ferdig
 15. BjørnReiten

  Musikk software?

  Har du sjekka ut Trilian? http://www.4sound.no/data/programvare/instrument-plugin/spectrasonics-trilian-bass-instrument Bla ned til de youtube-demoene. Her kan du (etter det jeg har forstått) programmere bass og gitar ved hjelp av midi, og det låter ganske imponerende. Har ikke prøvd det selv men:) Kanskje noe å sjekke ut!