Gå til innhold

BjørnReiten

Medlem
 • Innholdsteller

  128
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

38 Excellent

Om BjørnReiten

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

3 012 profilvisninger
 1. Fant denne låta for noen mnd siden, og bestemte meg for å gjøre et cover. Ta gjerne en titt?
 2. Lenge siden jeg har gjort et cover, så nå var det på høy tid. Har re-arrangert låta en smule, men forsøkt å beholde så mye som mulig av den originale delen. Ta gjerne en titt!?
 3. Hyggelig at du likte det! Kan prøve å få lastet opp en ukomprimert versjon på SoundCloud i løpet av helga? Du kan også spille av filmen på youtube i 1080p. Mener lydkvaliteten blir bedre da??
 4. Her er en låt jeg har jobbet med den siste tiden. Ta gjerne en lytt? https://m.youtube.com/watch?v=nTCFrUHYdp4
 5. Jeg pleier å eksportere hver enkelt tromme til et eget lydspor, slik at jeg kan importere dem i et nytt prosjekt som et multitrack. Da kan du mikse mer nøyaktig, og det blir mer oversiktlig å jobbe med EQ, reverb, kompressorer osv. Du kan også mikse trommene inne i superior, men jeg syns personlig at det er litt rotete. Så, når du har trommene fordelt utover flere spor (basstromme, skarp, tammer osv.), kan du bruke reverb-plugins'a som følger med din DAW til å mekke på hver enkelt tromme. Selv bruker jeg Cubase 8 pro, og liker veldig godt RE-Velation og Room-Works som reverb plugins. Kan også være greit å lage en effekt-bus (et effekt-spor med en fin reverb for eksempel), og så sender du de trommene du måtte ønske dit. Av og til bør du også tenke litt "less is more" i forhold til reverb-bruk. Blir fort grøtete med for mye, men hvis du får det til å høres naturlig ut (slik du ville hørt det akustisk i et rom), vil det også høre mindre digitalt og jalla ut. Når du har mikset ferdig, eksporterer du bare alle trommene ned til ett enkelt lydspor igjen, og importerer det i hovedmiksen. Håper dette var til hjelp:)
 6. Godt å høre! syns du skal gjøre det
 7. Mange takk! Det kunne jo absolutt vært gøy, siden jeg aldri har vært borti det før
 8. Ny musikk! Denne gangen har jeg laget en instrumental progmetal-låt. Har gitt gitaren større plass i lydbildet enn jeg har gjort tidligere, og har generelt tenkt dette som en gitar-basert låt. Fordelen med å lage instrumental musikk for meg, er at man blir tvunget til å tenke mer kreativt, siden ting fort kan bli kjedelig hvis man ikke skaper variasjoner. Det er vel kanskje også derfor jeg er fan av den progressive sjangeren:) Hvis noen lurer på hva jeg har brukt: Amp: Fender Blues jr. Effekter: Mesa Tone Burst, Boss DS1 (funker faktisk godt i kombinasjon med andre ting), Xotic AC+, (Analogman chorus) + digital reverb, delay og kompressor i DAW Mikrofoner: Shure SM57, Neumann TLM102 Lydkort: Focusrite Scarlett 18i20 DAW: Cubase 8 pro Bass (hadde en diskusjon rundt dette her på forumet for noen uker siden): http://forum.gitarnorge.no/topic/58390-spille-inn-bass-uten-amp/ Ble ikke tid til noen video denne gangen! Har fått en ny sjef i huset (Pernille, 6 mnd) så da har man plutselig ikke så mye tid som før:D Håper dere liker den, gir den også ut på spotify etterhvert:) Her:
 9. Da er jeg ferdig med å spille inn bass! Jeg endte opp med å kjøre direkte i lydkortet, via en Barber tone press kompressor (gitarpedal). Det gjorde at jeg kunne spille med et greit innsignal uten at det kutta, og fikk derfor bra med trøkk. I cubase 8 fant jeg en bass-amp plugin, og blandet et clean-spor med et vreng-spor. I tillegg brukte jeg selvfølgelig EQ i DAW, og en ny kompressor (+ multibandkompressor på vreng-sporet). Det låter fett så langt, men er ikke ferdig med miksinga enda. Må få på plass gitarsoloen også, så er vi i mål Takk for tips og råd?? Slenger ut låta her så snart den er ferdig
 10. Har du sjekka ut Trilian? http://www.4sound.no/data/programvare/instrument-plugin/spectrasonics-trilian-bass-instrument Bla ned til de youtube-demoene. Her kan du (etter det jeg har forstått) programmere bass og gitar ved hjelp av midi, og det låter ganske imponerende. Har ikke prøvd det selv men:) Kanskje noe å sjekke ut!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.