Web Analytics
Jump to content

Innspill på miks?


oystein1988

Recommended Posts

Gjorde et live opptak med min X32 på en konsert for litt sia. Driver å leker litt i Logic X nå, lenge siden sist merker jeg. Noen som har noe å utsette på miksen? Tar veldig gjerne i mot tips! :D

EDIT: Nye spor

https://soundcloud.com/hrsmithsvenner/sets/katalysator-live-huset-grovmix

Edited by oystein1988
Link to comment
Share on other sites

Hørte på første låta;

Nja, første jeg legger merke til er at hihat er litt høy, og at basstromma ikke egentlig er så veldig hørbar (bortsett fra i typ 60Hz og nedover). Vokalen kan også være en touch lavere. Men ellers låter det ikke så galent. :)

Takk!

Skal fikse mere pønsj i basstromma imorgen, så den er mer hørbar. Hihaten er så overveldene pga det er live opptak og den lekker inn i alle mikkene. Kan velge å ha crash og ride, med dette hh nivået, eller mindre hh og ingen overheads :D

Var noen andre som mente at vokalen burde være høyere, men kan kanskje dempe den 1-2 dB.

Flere? :)

Link to comment
Share on other sites

Det sies at ørene påvirkes av alkohol, men prøver selv med et par øl innabords. Med mine høytalere synes jeg vokalen låter bra, hadde beholdt den slik. Ellers, litt eq-ting: Synes bassen tar stor plass, noe "boomy". Hadde prøvd å begrense den litt i bassfrekvensene, slik at det er mer plass til basstromma. Evt gi den litt mer definisjon ved å booste høyere frekvenser. Gitaren kan godt få litt mer topp, evt dra av litt i bunn. Trommene låter punchy, men kanskje dra på litt på høye frekvenser på skarpen, typ 2000+ (litt avhengig av hvordan skarpen låter i utgangspunktet). Jeg synes vel at det generelt er noe bassy

Link to comment
Share on other sites

Er vel miksen du ønsker tilbakemelding på, og jeg synes dette låter veldig bra.

Åpent, fint, med god plassering av instrumentene. Luft, og en tydelig og kledelig "livefeeling".

Jeg synes dette låter såpass bra at jeg ikke hadde skrudd så mye mer på det. For mye etterabeid fjerner ofte litt livefeel, og grumser til saker og ting.

Etter å hørt på hele greia to ganger, er det kanskje liiitt lite lite i senter, dvs at du kan flytte stereoperspektivet litt sammen, men det kan være noe med mitt lytteoppsett enn at det er noe feil med miksen. Har akkurat flyttet DAWoppsettet, og har ikke spilt inn noe selv her jeg sitter nå.

Synes ikke det er noe som "stikker seg ut", det er plass i miksen som sagt, og god balanse fra bunn til topp.

Litt overraskende med låtvalg. Prudence og Sambandet-låter, da gitt.. Men det blir jo noe annet, og ikke kommentar på lyd.

Jokke-> Åge -> Marius neste?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.