Web Analytics
Gå til innhold

Sharkeye

Medlem
 • Innholdsteller

  120
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Om Sharkeye

 • Rang
  Viderekommen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger

Nylige profilbesøk

1 503 profilvisninger
 1. Beklager norsk-engelsken J I Cubase er det en funksjon som lar deg korrigere timingen på multitrack – trommer i forhold til bars/beats – hele settet uten å lage fase-krøll (som skjer hvis du endrer et og et spor). Denne funksjonen har jeg ikke i light-utgaven Cubase Artist, selv etter siste oppgradering 8,5. Jeg har muligens en løsning, men er usikker på om dette byr på andre problemer? Altså: Når jeg har hele mixen klar og har behandlet alle spor individuelt – inkludert reverb/delay, da tenker jeg å mixe ned trommene til et stereospor. Da kan jeg som siste edit bruke free-warp og flytte på noen ujevne slag her og der. Hvordan høres dette ut? Edit: Løsningen for meg ser ut til å være å markere og kutte jevnt alle trommespor, rett før hvert slag, flytte, overlappe og crossfade. Mye arbeid, men låter faktisk bra!
 2. Hm, ja, gjør det. Men jeg kan for såvidt fjerne alle inserts før jeg oppgraderer. Bra tips!
 3. Jeg lagrer alt i dropbox underveis, og trenger derfor ikke å overføre eller kopiere noe. Satser på at det går bra da, takk for svar
 4. Jeg planlegger å kjøpe ny PC etter nyttår og går da over fra å jobbe i 32 bit til 64 bit, endelig. Jeg har et par pågående prosjekter som jeg ikke får fullført nå, men som jeg tenker å fullføre på ny maskin. Vil jeg møte på noen utfordringer med tanke på hardware, software, MIDI, annet?? (Tags: Cubase, M-Audio, Toontrack, Waves)
 5. Må bli 12", mer stas med stort format. Identisk A og B side, ja, hvorfor ikke Måtte google litt om kassett, er det virkelig et verdig format i 2015/16? Er det et retrostunt med fremtid - eller kun et blaff?
 6. A og B er vel den riktige betegnelsen ja Forstår jeg det riktig at du ville fortrukket alle låtene på en side?
 7. Tenker på å spille inn en EP på vinyl og lurer litt på om jeg skal samle låtene på side 1 og la side 2 stå blank. Eller fordele låtene. Det er snakk om 4-5-6 låter på 3-4 min. per. låt, så rundt 15-20 min. Ville dere foretrukket å lytte på alle låtene i et drag, eller opp av sofaen etter 8-10 min og skifte side? Til eksempel så er siste skiva til Alabama Shakes en dobbel LP der side 4 er blank, kun et mønster i vinylen. Kommer ikke på andre, men vet at fenomenet ikke er nytt. Noen som har eksempler på EP utgivelser med blank bakside?
 8. Hei og takk for svar! Ser ikke at jeg har noe valg om å ikke installere VST 64 bit, men antar at de ikke lager noe krøll om de er med, plasserer dem under default. V9r30 er en nok en standalone-app, ja, så legger den også under default. Og 32 bit-en skal nok under ...steinberg/vstplugins Likevel ber Cubase meg velge "select waves 9.3 plugins folder" når jeg åpner programmet? --- Edit: Yes, alt i orden! Må ha vært et lisens-issue. Men ikke godt å si: jeg formaterte pc-en - igjen (!) og lasta ned alt fra Waves på default, altså ikke under Steinberg, og så overførte jeg lisensene mine fra clouden til maskinen! Alles gut
 9. Har en liten krise her nå: har formatert PC-en, installert Cubase og skal til å installere mine Waves plugins. Jeg åpner Waves Online Installer, velger V9, og må velge hvor jeg skal installere følgende: 1. Waves Complete V9r30 2. WaveShell VST 32 bit 3. WaveShell VST 64 bit Maskinen er en Asus W7/64 bit men ettersom jeg kun har 4 GB ram velger jeg å kjøre 32 bit på DAW og plugins. Jeg antar at 2. WaveShell VST 32 bit skal installeres under: C:\Program Files (x86)\Steinberg\Cubase 6\VSTPlugins Men hvor skal 1 og 3 ligge? Tror jeg har prøvd det meste men Cubase klarer ikke å koble riktig? Kommer bare opp med "select waves 9.3 plugins folder"...? -Geir
 10. Hei, har du fått hjelp? Elektrisk, akustisk? Sjanger? vh Geir
 11. En ferdigrullet EQ vil jo aldri stemme helt, tenker på problemfrekvenser som man må finne og dempe. Men ellers, joda, jeg var bare i studering på hva en Amp egentlig gjør med signalet.
 12. Ok, helt greit svar, at jeg vanskelig kan erstatte en AMP-plug med andre kombinasjoner av diverse.
 13. Hei, angående mixing av trommer, du har kun fått et ferdigbehandlet stereospor sier du? Sjekk da hvor bassgitaren har sin frekvens - boost og sveip frem og tilbake for å lokalisere det, og er det f.eks. rundt 70 Hz så bare demper du tilsvarende på trommesporet, så kan du prøve å booste litt rundt 50 Hz for å hente inn igjen det tapte. Trommene til Will Jones skal være bra mixet så antagelig er det den samlede mixen din som er problemet. Flere instrumenter som krangler om samme frekvens? Må også føye til at trommesporet (i ditt tilfellet) bør være din veiviser - alt annet bør mixes i forhold til trommesporet - for best resultat!
 14. Trenger jeg egentlig en gitar- eller bass Amplifier plug-in? Hva gjør den med input signalet, utenom: 1. Forsterke signalet 2. Tonekontroll/EQ 3. Kompresjon (?) 4. Distortion 5. evt. chorus/flanger 6. Reverb/room 7. Karakter Jeg har gode plug-ins som dekker alt her – kanskje utenom «karakter». Det er klart at en Fender gir én type lyd og Orange en annen. Men dere forstår spørsmålet mitt?
 15. Interessant kronikk. http://gorangrooves.com/drums/drum-tracks-to-quantize-or-not-to-quantize.html Hva er ditt forhold til editering og fiksing på tracks for å få et tight og fint samspill? Kommer helt klart an på hvor stødig og flink man er på instrumentet, og sjangeren, vil jeg tro. Men hva typisk fikser du på? Trommer, bass, gitar? Ingenting?? Jeg har til nå, i flere år, bare klippet ut og flyttet på skjeve toner, men har just lært meg noe nytt! Warping Audio, i Sample Editoren i Cubase, som faktisk er revolusjonerende for meg! Hvilke muligheter! J
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.