Web Analytics
Jump to content

Hotrod Tele intonering?


Recommended Posts

Jeg trenger litt hjelp her.

Jeg er ikke veldig erfaren når det gjelder å plukke i hop telecastere, men har da fiklet i hop en del gitarer, så litt erfaring har jeg, og jeg vet at det som tilsynelatende ser ut som om det passer sammen, ikke nødvendigvis gjør det.

Driver med Hotrodtelen nå, og den kommer jeg rett og slett ikke til å få intonert slik delene er for øyeblikket Jeg har en "Tele" fra før, og på den er det 19 cm fra der halslommen slutter og til der det er boret hull gjennom kroppen. På denne her er det 19,7 mm. Det medfører at jeg ikke får plassert bridge over hullene, og det er jo litt dumt.

Da er jo løsningen å enten utvide halslommen med 7 mm, eller å kappe av Warmoth- halsen 7 millimeter. Fabrikat på kroppen aner jeg ikke. Den "andre" telen har 21 bånd, denne halsen har 22, men det spiller jo ikke noen rolle, da det er overheng på den halsen med 22 bånd.

Det er mest fristende å frese i halslommen, da jeg regner med at Warmoth- halsen passer i en standard Fender- kropp slik som den er. Så kommer spørsmålet- hvis du har en ekte Fender Telecaster, gidder du å ta to mål for meg?

- Mål fra halslommen i bakkant, og til der strengene går gjennom kroppen

- Mål fra midt på 21. bånd og til der strengen forlater strengestolen.

Gidder du det, er det veldig fint, for da vet jeg mer om hvilken del jeg må fjerne noe materiale med for å få riktig skala.

Link to comment
Share on other sites

Takker og bukker så mye til begge to som tok seg bryet..

Som forventet er ikke resultatene helt entydige. Virker som om det er fem mm slark, har målt på flere "Stratocastere" med og uten anførselstegn, og forskjellen ligger omtrent der. De har jo samme skala.

Tror jeg ender opp med å frese ut av kroppen rundt regnet fem millimeter. Tror det blir mest stabilt, og det enkleste. Noe justeringsmuligheter er det jo der. Frihåndsfres FTW!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nja. Vet ikke om jeg er rett person til å gi råd, da jeg faktisk har spurt om råd, og jeg har jo sett hva du kan lage. Men læll. jeg har tatt bilde.

Tror jeg /vi er enige om at en avstand fra enden av halsen til hullene gjennom telekroppen er 19 cm, og 19,5 cm fra 21. bånd.

Hvis du ser på det vedlagte bildet, med stol og det hele, vil du se at her er avstanden 19,5 cm. Det vil si at skruene på strengestolene blir for korte hvis gitaren skal intoneres. Om det hjelper å kjøpe en ny stol tviler jeg på. Da må jeg i så fall få tak i nye skruer uansett. Det å flytte hullene i kroppen er lite tjenlig, synes jeg. Dessuten blir jeg da også nødt til å frese ut enda mer av gitaren for å få plass til pickupen.

Derfor må det fresing til uansett, eller å kappe vekk fra halsen. Siden halsen trolig er det som er standard, og det som er ustandard er en litt grunn halslomme, så blir det kroppefresing. Ble det noe mer forståelig?

20131024_DSC_0002.JPG

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke så enkelt på denne halsen, da den har kompensert nut. Uansett er veldig mange halser med 21 og 22 bånd like, i og med at det gjerne er overheng på halser med 22 bånd, og derfor går de om hverandre. Det er det på denne halsen, overheng, altså. Dette er jo ikke noen regel, men noe jeg har opplevd går i hop i de fleste tilfeller.

Som du sier, så er jo det viktige at avstanden fra nut til 12. bånd lik den fra 12. bånd og til stol. På denne sammensetningen av deler går ikke dette i hop, noe det vanligvis gjør.

Ut over det, er vi helt enige. Jeg har målt fra flere steder, som første bånd og tolvte bånd, og resultatet blir det samme. Det er fem-seks mm forskjell.

Nå har jeg faktisk tatt fresen i hånd i dag, og jobben er gjort, så har jeg tenkt feil så har jeg et nytt problem.

Fylgj med, fylgj med!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tenkt på det, men i tillegg til noe kronglete strengeføring synes jeg løsningen er litt "redneck". Det ble fresing på frihånd. Bare pyser bruker mal!

20131026_DSC_0003.JPG

Ikke verst. Legg merke til plassering av neckpickup, det er da uvanlig langt fram? Jeg har fjernet fem millimeter.

Nå passer alt så meget bedre, og jeg kan bore nye hull i halsen. Jeg bruker trebor med senterspiss, så det skal ikke være nødvendig å plugge de gamle.

20131026_DSC_0004.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.