Web Analytics
Jump to content

Lydkort eller pc-feil


Recommended Posts

Hei gitarnorge :)

Jeg har hatt problemer med innspillingsutstyret mitt og vet ikke hva som feiler det

Jeg har en M-audio Fast Track som hadde med seg programmet Pro Tools M-Powered Essential

Nesten hver gang jeg bruker det hakker tracksene, eller hvis det blir for mye blir det bluescreen

HJEEELP!

Hilsen meg :D

Link to comment
Share on other sites

Justere latency, så du ikke overbelaster prosessoren, kanskje?

Og i god GN ånd her blir det gitt så lite info som mulig. Det er greit om du skriver hvilken maskin du kjører på m/ specs osv.

Link to comment
Share on other sites

Dette har vært oppe som tema mange ganger. Søk på forumet, så får du mange treff fra andre som har hatt samme problem. Men en kortversjon

- Fjern alle programmer du ikke bruker.

- Stopp så mange programmer som autostarter som mulig.

- Kjør CCleaner på maskinen, der kan du også få oversikt over "autostartprogramvare"

- Defragmenter diskene

- Ikke bruk USB- disker til direkte lagring

Vurder å legge inn Windows på nytt, med oppdaterte drivere. Bruker du Vista, bytt det ut, selv om Vista har blitt bedre enn sitt rykte. Det er ikke nødvendigvis noen kvalitetsgaranti.

Nå skal det sies at du ikke skriver noe om maskinvaren du har, og det er ikke mulig å klemme vann ut av gråstein, men en p90 fra 1994 klarte å ta opp et stereosignal i CD- kvalitet.

Ut fra det du opplyser, er det egentlig ikke mulig å gi sikkert svar på noe som helst, så det kan hende det er helt andre grunner til at maskinen tuller med deg.

Link to comment
Share on other sites

2gb ram er vell kanskje i det minste laget?

og når det kommer till ssd er det ikke å anbefalle enda! har hatt 4stykk av dem nå og ALLE har blitt ødelagte! så det er bedre å ha 10000rpm disker. gjerne 2 stk i raid 0. er meeeeeeeer en nok!

Link to comment
Share on other sites

En så gammel maskin, "normalt" brukt vil bli mye bedre ved å legge inn windows på nytt fra bunnen av, og så IKKE legge inn spill, Itunes, alskens drivere til kamera, mobiltelefoner og annet fjas. Finnes det windows7drivere til den, er det operativsystemet å foretrekke.

Link to comment
Share on other sites

2GB RAM skal egentlig holde ganske bra til hjemmeinnspillinger. Hadde det i en Dell jeg også for et par år siden, og det funket greit med opp til 20 spor med plug ins osv. Den hadde Intel prossessor.

Jeg har nevnt det før, og er fortsatt ikke sikker om det har noen betydning, men jeg har også en "stue-pc" med AMD prosessor, og selv med, på papiret, bedre specs enn den Dell-maskina jeg hadde, funket den langt dårligere til "studio-bruk". Mener også at jeg har lest noe om at Intel var å foretrekke til lydinnspilling ifht. Tilsvarende AMD. Husker ikke hvorfor.

Uansett ville jeg formattert HD, lagt inn windows på nytt (gjerne W7), og kun hatt de programmene og driverne du trenger til formålet på maskina, hvis det er slik at maskina begynner å bli litt tilårskommen, som Castor også er inne på. Hvis ikke det hjelper, er nok ei ny og litt kraftigere maskin løsningen.

Når det gjelder RAM igjen, har jeg nå en Acer -ett eller annet- som liksom skal ha 4 GB RAM, men grunnet 32 biters W7, greier den bare å nyttegjøre seg av 3. Med Intel i5 possessor holder det likevel i lange baner til halvtunge hjemmeproduksjoner selv om det ikke er en veldig kraftig maskin etter dagens standard. Poenget mitt er altså at man ikke nødvendigvis trenger "state of the art" topp specet PC for å gjøre demoer av relativt grei kvalitet hjemme.

Link to comment
Share on other sites

Hm. USB-disk til audiodata fra en DAW er vel noe av det jeg ser først etter når det gjelder å løse problemer, men du har kanskje andre erfaringer?

Jeg lærer gjerne. USB- standarden er jo slik at den er variabel, og man skal vel egentlig ikke gnikke så mye på musa og tastaturet før den konstante strømmen får problemer, hvis man ikke vet hvilke porter ting og tang skal kobles inn i..

Slik jeg ser det er eksterne disker til slikt bruk fyfy, og ikke bare på grunn av båndbredde og interrupts, og særlig hvis vi snakker om USB. For meg blir dette et merkelig råd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.