Web Analytics
Jump to content

Lydkort eller pc-feil


Recommended Posts

Hei gitarnorge :)

Jeg har hatt problemer med innspillingsutstyret mitt og vet ikke hva som feiler det

Jeg har en M-audio Fast Track som hadde med seg programmet Pro Tools M-Powered Essential

Nesten hver gang jeg bruker det hakker tracksene, eller hvis det blir for mye blir det bluescreen

HJEEELP!

Hilsen meg :D

Link to comment
Share on other sites

Justere latency, så du ikke overbelaster prosessoren, kanskje?

Og i god GN ånd her blir det gitt så lite info som mulig. Det er greit om du skriver hvilken maskin du kjører på m/ specs osv.

Link to comment
Share on other sites

Dette har vært oppe som tema mange ganger. Søk på forumet, så får du mange treff fra andre som har hatt samme problem. Men en kortversjon

- Fjern alle programmer du ikke bruker.

- Stopp så mange programmer som autostarter som mulig.

- Kjør CCleaner på maskinen, der kan du også få oversikt over "autostartprogramvare"

- Defragmenter diskene

- Ikke bruk USB- disker til direkte lagring

Vurder å legge inn Windows på nytt, med oppdaterte drivere. Bruker du Vista, bytt det ut, selv om Vista har blitt bedre enn sitt rykte. Det er ikke nødvendigvis noen kvalitetsgaranti.

Nå skal det sies at du ikke skriver noe om maskinvaren du har, og det er ikke mulig å klemme vann ut av gråstein, men en p90 fra 1994 klarte å ta opp et stereosignal i CD- kvalitet.

Ut fra det du opplyser, er det egentlig ikke mulig å gi sikkert svar på noe som helst, så det kan hende det er helt andre grunner til at maskinen tuller med deg.

Link to comment
Share on other sites

2gb ram er vell kanskje i det minste laget?

og når det kommer till ssd er det ikke å anbefalle enda! har hatt 4stykk av dem nå og ALLE har blitt ødelagte! så det er bedre å ha 10000rpm disker. gjerne 2 stk i raid 0. er meeeeeeeer en nok!

Link to comment
Share on other sites

En så gammel maskin, "normalt" brukt vil bli mye bedre ved å legge inn windows på nytt fra bunnen av, og så IKKE legge inn spill, Itunes, alskens drivere til kamera, mobiltelefoner og annet fjas. Finnes det windows7drivere til den, er det operativsystemet å foretrekke.

Link to comment
Share on other sites

2GB RAM skal egentlig holde ganske bra til hjemmeinnspillinger. Hadde det i en Dell jeg også for et par år siden, og det funket greit med opp til 20 spor med plug ins osv. Den hadde Intel prossessor.

Jeg har nevnt det før, og er fortsatt ikke sikker om det har noen betydning, men jeg har også en "stue-pc" med AMD prosessor, og selv med, på papiret, bedre specs enn den Dell-maskina jeg hadde, funket den langt dårligere til "studio-bruk". Mener også at jeg har lest noe om at Intel var å foretrekke til lydinnspilling ifht. Tilsvarende AMD. Husker ikke hvorfor.

Uansett ville jeg formattert HD, lagt inn windows på nytt (gjerne W7), og kun hatt de programmene og driverne du trenger til formålet på maskina, hvis det er slik at maskina begynner å bli litt tilårskommen, som Castor også er inne på. Hvis ikke det hjelper, er nok ei ny og litt kraftigere maskin løsningen.

Når det gjelder RAM igjen, har jeg nå en Acer -ett eller annet- som liksom skal ha 4 GB RAM, men grunnet 32 biters W7, greier den bare å nyttegjøre seg av 3. Med Intel i5 possessor holder det likevel i lange baner til halvtunge hjemmeproduksjoner selv om det ikke er en veldig kraftig maskin etter dagens standard. Poenget mitt er altså at man ikke nødvendigvis trenger "state of the art" topp specet PC for å gjøre demoer av relativt grei kvalitet hjemme.

Link to comment
Share on other sites

Hm. USB-disk til audiodata fra en DAW er vel noe av det jeg ser først etter når det gjelder å løse problemer, men du har kanskje andre erfaringer?

Jeg lærer gjerne. USB- standarden er jo slik at den er variabel, og man skal vel egentlig ikke gnikke så mye på musa og tastaturet før den konstante strømmen får problemer, hvis man ikke vet hvilke porter ting og tang skal kobles inn i..

Slik jeg ser det er eksterne disker til slikt bruk fyfy, og ikke bare på grunn av båndbredde og interrupts, og særlig hvis vi snakker om USB. For meg blir dette et merkelig råd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.