Web Analytics
Jump to content

Hvilke bass strenger bruker du?


Soundmannen
 Share

Recommended Posts

Litt intrisert i å vite hvolke bass strenger dere bruker! Fins jo mange forselige merker og tykkelser der ut og blir fort kåstbart å skal prøve alle! også intresert i å vite hvilke man blør styre unna!

jeg selv bruker elixir 105-55

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

Jeg har blitt ganske eksklusiv på Dunlop Nickelplated steel (Bruker Dunlop til det meste av "accessories" egentlig), selvom jeg vurderer å gå over til Stainless Steel på Rickenbackeren for å få den litt mer aggresiv.. Men jeg trives på nickelplated, de føles gode mot fingrene, har en klar, punchy lyd og varer en god stund. Ikke er de dyre heller.

Jeg har vært gjennom min del med strenger og er egentlig ganske fornøyd med å ha noen som funker til alt jeg gjør.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker ZOG 4-String Bass Nickel Roundwound på vanlig bass med bånd. Det er et sett med progressiv tension, hvilket betyr at desto dypere strenger, desto strammere. De kommer ikke med oppgitt tykkelse, men her er det jeg målte med digitalt skyvelær:

1. streng (G): .040

2. streng (D): .055

3. streng (A): .080

4. streng (E): .120

For fretless har jeg bestilt et custom sett GHS Precision Flats Flatwound Bass i tykkelser 45-60-80-106, noe som skal være temmelig balansert tension. Håper og tror de vil fungere, men dette gjenstår å se. Jeg kommer uansett ikke til å gå for roundwound på fretless. Standard-settet som satt på da jeg kjøpte fretless-bassen har etter min mening en alt for stram D-streng, noe som gjorde at jeg så meg nødt til å gå for custom sett. For fretless tror jeg balansert tension kan fungere bedre enn proressiv.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 2 weeks later...
Guest Tommy Hagen

Jeg bruker D'addario XL .45.65.80.100 og .50.70.85.105, D'addario Chromes flat wound .50.70.85.105, D'addario short scale .45.65.80.100. og LaBella flat wound .50.65.80.100, alt etter hvilken type bass det er.

Tommy

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Tja kommer an på hva du vil ha. .

Har liksom inntrykk at det er to hovedlinjer:

1: mest mulig crispy lyd med mye topp/bånn og lite mellomtone. Egentlig et det samme typen som funker til heavy metal og funk/slapping. Bortsett fra at slappere foretrekker tynnere strenger enn metalbassistene sjølsagt

Der gjelder strenger med rund vikling av rustfrtt stål. Men mange synes det er litt for mye av det gode, og jeg har inntrykk av at flere foretrekker nickelwound-strenger med litt rundere topp. Sjøl er jeg kraftig betenkt over å bruke et så giftig og allergiframkallende metall...

Sjøl har jeg akkurat skaffa meg et sett med kobolt-strenger som er enda mer crispy og sparker enda mer enn rustfritt stål. Men de var dyre og jeg aner ikke aner ikke hvor lenge de varer.

2: "varm" lyd a la Motown/ James Jamerson og stort sett alle plater fram til rundt 1980. Der er det flatwound som er greia. Flat vikling rundt kjernen, Ikke noe "growl" eller noe topp, men et punchende mørk tone. Jeg tipper de varer lenge, da.

Så har du disse med nylon-coating. Da får du basslyd a la "Fjellvettregelmusikkken" på tv eller som bassen til Paul Mc Cartney på "Abbey road"

Sjøl synes jeg det er godt at det finnes noe for en hver smak:-)

Ja jeg får bare ønske lykke til:-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.