Web Analytics
Jump to content

Tips til akustisk elektrisk gitar?


Death

Recommended Posts

Hei, har spillt elektrisk gitar ei lita stund no og synst eg burde utvide litt. Ser på forskjellige akustisk elektriske gitarer no og eg har ikkje peiling på ka eg burde kjøpe?

Ser etter noke innen 2000-2500kr.

Noken tips?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal bruke inntil kr. 2.500,- så ville jeg sett etter noe brukt. I tillegg til Ibanez og Yamaha, så finnes også Höfner, Cort, Crafter og Tanglewood. Og sikkert noen andre hederlige merker også. Du får mye mer gitar for pengene ved å kjøpe en brukt gitar som kosta 4 - 5k som ny, enn å kjøpe en flett ny til kr. 1999,.....

Ikke kjøp usett / uprøvd. En akustisk gitar behøver ikke være god fordi om navnet tilsier det,... og vica versa. Vær også oppmerksom på at en del eldre Fishman preamper ofte brummer en del, så jeg ville ha insistert på å prøve slike gitarer på en amp eller helst kobla til en PA.

Fender har faktisk også noen nye modeller som er helt ok, til under kr. 3.000,- nypris. :)

Edited by Tommern
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Fender sine er helt ok...men de gitarene som ruler prisklassen 1700-3000 kr er i mine øyne Wasburn sine WD10s-WD15s og WD25s til henholdsvis 1700,2600 og 3200kr. ingen tvil skikkelig stor amerikansk godlyd masse bass og dybde i lydbildet og god klarhet:) sjekk de ut hos 4sound

alle kan fåes i cutaway electric også http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=703953&artno=286040

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

sorry at eg svara seint, e her mainly når eg trenge hjelp.

Hvis du ikke har bestemt deg, se gjerne etter en (brukt) Takamine. Jeg har en en Takamine EG531C som jeg er veldig fornøyd med, slike går vel nye for nesten det doble av ditt budsjett, men jeg har sett tilsvarende brukt for omtrent det. Har spilt på min i 5-6 år nå, og det er en gitar jeg er blitt veldig glad i.

Et tips: Noen gitarserier (gjelder f.eks. min Takamine-serie) kan variere i pris ganske mye, der de dyreste ikke har så mye mer enn finere dekor og lakk å by på, kanskje også noe dyrere treverk. Dette gir ofte lite ekstra i lyd (og iallfall ikke elektrisk), og ikke noe ekstra i spillbarhet enn enkleste modell med samme mekanikk, konstruksjon og pickup. F.eks. har jeg sett Takamine EG5xx-serie gitarer til rundt 10 lapper, med utrolig mye perlemor og fint trearbeid som neppe er verd å betale tuselapper for, hvis poenget er å spille.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.