Web Analytics
Jump to content

Maling av pedalbyggesett


Recommended Posts

Jeg har satt igang bygging av noen byggesett fra Musikding og har malt dem med spraymaling jeg kjøpte på hobbybutikken Panduro, men ser at den er ikke så slitesterk. Hvilken maling er bra til å male pedaler med? Og kan jeg bruke en slags klarlakk jeg legger over malingen jeg allerede har brukt til å gjøre den mer slitesterk?

Link to comment
Share on other sites

Ja, du kan bruke klarlakk over. Hvis du ikke gjør noe veldig galt, vil pedalen også bli blankere, så lenge du ikke kjøper matt klarlakk. Klarlakken de selger på for eksempel Biltema er helt grei.

Det finnes mye bedre klarlakker, med de er da også dyrere, Det beste på sprayboks er 2k klarlakk, koster 300 kroner boksen, og hele boksen må brukes opp i løpet av 24 timer.

Link to comment
Share on other sites

Dette er selvsagt en grov forenkling, men som TC har opplevd, så er Duplicolor og andre produkter et problem. Det er fordi Duplicolor er alkydbasert, etter det jeg husker. Det er det veldig få andre spraybokser som er.

Grunnen til at produsenter skriver slik, er i første rekke for å forsikre seg om at man ikke kan klage i de få tilfellene det ikke går. Trådstarter kan jo ta en prøv lakkering på undersiden av en boks hvis han er i tvil.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også erfart at lakk fra forskjellige leverandører er en farlig kombinasjon.

Biltema er generelt dårlig lakk, men om man konsekvent bruker denne, får man ingen boblereaksjon.

Og siden lakken er dårlig, blir jo pedalene meget fort "vintage", og da stiger de jo også fort i pris ;-)

Link to comment
Share on other sites

Tja, alle har sine egne krav, og da blir jo dette mye smak og behag. Jeg har for eksempel brukt Turtle sine lakkprodukter flere ganger, og har vært bedre fornøyd med det enn med Biltema.

Når man ikke vet hvor du bor, er det ikke så greit å vite om du kan velge mellom samvirkelaget og Essoen, eller om du har mer å velge i.

Stort sett får man det man betaler for, med Biltema, Europris og lignende nederst, og billakkpushere på topp.

Duplicolor funker som før nevnt greit, men som også nevnt bør du da ikke blande inn andre merker. Jeg har aldri hatt konsistente problemer med andre lakktyper, og at Dubplicolor er annerledes, kan som nevnt forklares.

At ting koker i ny og ned uten at man har en forklaring på det, er noe en må regne med når man begynner å klisse med lakkbokser.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har lakket min "Der Screamer" med maling og lakk fra biltema. Resultatet ble bra, men det blir ganske fort riper hakk i lakken. jeg ser ikke på det som noe problem. hakkene kommer av at den har ligget og slengt blandt andre pedaler, kabler osv i en bag.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også brukt biltemalakk. En veldig viktig greie er å la den tørke lenge nok. Sikkert ikke noe problem i sommertemperaturer, men en tålmodighetsprøve om vinteren i kjølig kjeller. Mine er litt "så som så" i lakken, siden jeg ikke var tålmodig nok når klarlakken var på (den brukte litt lenger tid på å tørke enn den fargede lakken). Den er også blitt litt slitt i hjørner osv. Men det gjør ikke så mye. Det er MINE pedaler. :)

Her er et bilde fra da de var nye:

Sarge_ScreamerPhaser01.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Velkommen! Bare å fyre løs med spørsmål  
  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.