Web Analytics
Jump to content

Maling av pedalbyggesett


Recommended Posts

Jeg har satt igang bygging av noen byggesett fra Musikding og har malt dem med spraymaling jeg kjøpte på hobbybutikken Panduro, men ser at den er ikke så slitesterk. Hvilken maling er bra til å male pedaler med? Og kan jeg bruke en slags klarlakk jeg legger over malingen jeg allerede har brukt til å gjøre den mer slitesterk?

Link to comment
Share on other sites

Ja, du kan bruke klarlakk over. Hvis du ikke gjør noe veldig galt, vil pedalen også bli blankere, så lenge du ikke kjøper matt klarlakk. Klarlakken de selger på for eksempel Biltema er helt grei.

Det finnes mye bedre klarlakker, med de er da også dyrere, Det beste på sprayboks er 2k klarlakk, koster 300 kroner boksen, og hele boksen må brukes opp i løpet av 24 timer.

Link to comment
Share on other sites

Dette er selvsagt en grov forenkling, men som TC har opplevd, så er Duplicolor og andre produkter et problem. Det er fordi Duplicolor er alkydbasert, etter det jeg husker. Det er det veldig få andre spraybokser som er.

Grunnen til at produsenter skriver slik, er i første rekke for å forsikre seg om at man ikke kan klage i de få tilfellene det ikke går. Trådstarter kan jo ta en prøv lakkering på undersiden av en boks hvis han er i tvil.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også erfart at lakk fra forskjellige leverandører er en farlig kombinasjon.

Biltema er generelt dårlig lakk, men om man konsekvent bruker denne, får man ingen boblereaksjon.

Og siden lakken er dårlig, blir jo pedalene meget fort "vintage", og da stiger de jo også fort i pris ;-)

Link to comment
Share on other sites

Tja, alle har sine egne krav, og da blir jo dette mye smak og behag. Jeg har for eksempel brukt Turtle sine lakkprodukter flere ganger, og har vært bedre fornøyd med det enn med Biltema.

Når man ikke vet hvor du bor, er det ikke så greit å vite om du kan velge mellom samvirkelaget og Essoen, eller om du har mer å velge i.

Stort sett får man det man betaler for, med Biltema, Europris og lignende nederst, og billakkpushere på topp.

Duplicolor funker som før nevnt greit, men som også nevnt bør du da ikke blande inn andre merker. Jeg har aldri hatt konsistente problemer med andre lakktyper, og at Dubplicolor er annerledes, kan som nevnt forklares.

At ting koker i ny og ned uten at man har en forklaring på det, er noe en må regne med når man begynner å klisse med lakkbokser.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har også brukt biltemalakk. En veldig viktig greie er å la den tørke lenge nok. Sikkert ikke noe problem i sommertemperaturer, men en tålmodighetsprøve om vinteren i kjølig kjeller. Mine er litt "så som så" i lakken, siden jeg ikke var tålmodig nok når klarlakken var på (den brukte litt lenger tid på å tørke enn den fargede lakken). Den er også blitt litt slitt i hjørner osv. Men det gjør ikke så mye. Det er MINE pedaler. :)

Her er et bilde fra da de var nye:

Sarge_ScreamerPhaser01.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.