Web Analytics
Jump to content

Rustyjuggler

Medlem
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

About Rustyjuggler

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rustyjuggler's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

1

Reputation

 1. Jeg skrudde den fra hverandre idag og fant ut at plastdelen på bryteren var sklidd litt ut så den virket ikke lengre. Jeg fikk dyttet den inn igjen og klemt litt til med en tang så det ser ut til å virke nå. Så den skulle virke som en helt vanlig bryter som vippes fra side til side. Og jeg var heldigvis ikke så dum som jeg fryktet som ikke fikk en enkel bryter til å virke
 2. Det ser ikke ut som om det hjalp. Jeg må kanskje skru ifra hverandre forsterkeren så jeg kommer til på baksiden og kan måle med multimeter på bryteren og se om noen av trykkemåtene mine kobler sammen to av inngangene. Det burde vel være hørbar forskjell på de to valgene også på lavere volum? Jeg skrur ikke forsterkeren på veldig høyt volum når jeg tester. Men jeg kan ikke høre noen forskjell.
 3. Den spretter tilbake til midten igjen ja. Og den beveger seg ikke mye til sidene. Bare kanskje en millimeter hver vei.
 4. Hei Jeg har antageligvis et dumt spørsmål. Jeg har en forsterker fra http://www.mahaffayamps.com/ med en hi-gain bryter bak som jeg ikke får til å virke. Og jeg lurer på om det er jeg som ikke vet hvordan bryteren virker. Det er en metalltapp som står ut som jeg kan trykke inn, men den spretter bare ut igjen. Jeg hadde regnet med et slags klikk eller noe for å høre at den er trykket inn. Jeg kan ikke høre noen forskjell hvis jeg trykker den inn. Det går også ann å vippe den litt opp og ned, men ikke mye og det er ikke noen klikk der heller. Den kan også roteres rundt, men jeg tror ikke det er noe spesielt viktig. Er det noen andre her som har en tilsvarende bryter? (Jeg har sendt mail til mahaffayamps, men de er trege med å svare)
 5. Takk for gode tips. Jeg lagde nok litt lange ledninger for å være sikker på at de skulle rekke fram til de forskjellige komponentene. Hvordan ser jeg hvilke ledninger som er for glødespenning? Og når du sier "flytende opphengt" så må jeg vel feste den på ett eller annet vis. Enten med skruer i de hullene jeg nevnte eller bare å skru fast selve posen eller noe.
 6. Jeg kjøpte for en god stund siden et byggesett fra http://www.tubeampdoctor.com/. Jeg trodde vel det skulle være litt mere instruksjoner med, men det var jo ihvertfall loddeskjema så det er blitt et litt mer ambisiøst første forsterkerprosjekt enn jeg hadde planlagt. Jeg gikk for en Fender Princetone-klone og tror nå jeg er ferdig med å lodde sammen det meste. Men nå når jeg skal sette sammen ting og feste det inn i kabinettet så har jeg noen deler som jeg ikke er helt sikker på hvor skal eller hvordan de skal festes. For det første så har jeg litt shielding som jeg lurer på om skal på de platene som er bak på kabinettet, kan det stemme? Og så lurer jeg litt på hvordan jeg skal feste reverb-tanken. Jeg har fått med en lærpose og leste på nettet at man legger en papplate under reverb-tanken inni lærposen. Jeg er litt usikker på om jeg skal lage hull til ledningen som skal festes til forsterkeren ved hver plugg eller om jeg skal ta ledningen ut på siden av posen. Har lest litt forskjellig på nettet. Jeg har også sett at det står de fleste stedene at selve reverb-tanken skal festes med en strap eller noe? Jeg har ikke funnet noe i pakken så jeg vet ikke helt hvordan den skal festes. Ser det er fire skruehull i den med gummiring som gjør at den skal sitte løst og ikke være direkte koblet til bunnen av forsterkeren, men jeg er ikke helt sikker på om de skal brukes. Noen forslag? Det siste spørsmålet jeg har akkurat nå er når jeg skal lodde ledning fra høyttaler til pluggen som skal inn i "Speaker" er det da + som skal til det lille feste og - som skal til det store feste (se bilde)?
 7. Til tider bedre utvalg i norske sanger: nortabs.net
 8. Vil det ikke fungere å velge noen av de forsterkerne som blir mere clean når en skrur ned volumet på gitaren og ta opp det som skal være clean da. Og så skru opp volumet for å få noe mere crunch? Vet ikke hvordan det vil virke når to toner treffer oppå hverandre med forskjellig volum.
 9. Takk for gode tips Ser ut som om det var en av de tynne ledningene som kommer ut fra pickupen som vel er de som er snurret rundt magneten som var løs. Jeg fikk skjøtet den med en stålbit fra et diodebein. Nå er det lyd fra alle posisjoner av pickupswitchen. Da er det bare å vente på skruer til pickguarden og glede seg til å få prøvd den skikkelig.
 10. Jeg driver nå å setter sammen en partscaster (Stratocaster). Jeg har stort sett satt sammen alt, jeg bare venter på skruer til å feste pickguarden til kroppen. Men jeg tenkte jeg skulle prøve elektronikken og loddingene mine før jeg får skruene og der ser det ut som om det er et problem. Bridge og middle pickup ser ut som om de virker som de skal, men det kommer ikke noe lyd ut av neck pickupen. Jeg har gått over skjema igjen og målt litt med multimeter. Det ser ut som om loddingene er som de skal være pickupen er koblet til jord og pickupswitch som den skal. Når jeg måler "inni" pickupswitchen så er neck pickup koblet til hovedkoblingen når switchen er satt i riktig posisjon. Er det noen som har noen gode tips til hva jeg kan feilsøke videre? Det er Fender Noiseless pickups jeg har satt inn hvis det skulle spille noen rolle. Anders
 11. Jeg endte opp med å kjøpe meg et par Rokit RP-5 og synes det fungerer greit. Og når vi har bandøving så plugger jeg den inn i en mikser som går til PA i det øvingslokalet vi leier som også fungerer bra (da bruker vi den mest til akustiske gitarer nå).
 12. Ok, det viste jeg ikke. Jeg har bare brukt enklere forsterkere så langt. Hvordan kan jeg se på specs på internett om en combo-forsterker kan ha attenuator? Jeg så på noen forsterkere nå, men klarte ikke å finne det ut for dem. (De jeg så på var Line6 DT25, Fender Blues Jr, Blackstar HT-5). Er det bare kraftigere comboer som kan bruke attenuator?
 13. Hvis jeg skal bruke attenuator til en combo må jeg ikke da modifisere selve forsterkeren?
 14. Jeg lurer litt på combo versus head versjoner av forsterkere. Jeg tenker å kjøpe en rørforsterker (kanskje flere senere) og lurer på om det er best å kjøpe head-versjon eller combo-versjon. Jeg ser at de fleste head-versjonene av forsterkere selges ofte med kabinett som er "matchet" til forsterkeren. Hvor viktig er det at en har et kabinett som passer til forsterkeren? (Jeg skjønner at en må ha et kabinett med riktig impedans/motstand (4/8/16 Ohm)). Kan jeg bruke hvilket som helst kabinett med en rør-forsterker og det vil høres like bra ut? (gitt at kabinettene er sammenlignbare i kvalitet) Noen fordeler jeg har kommet opp med for de to mulighetene: Combo: + Kanskje litt mindre + Bare en boks Head+Kabinett: + Tar mindre plass hvis jeg vil ha flere forsterkere, trenger da kanskje ikke flere kabinetter + Kan bruke attenuator for å få vreng på lavere volum + Ser at mange byggesett for forsterkere ofte er i headversjon (det går jo selvsagt ann å bygge dem inn i en comboamp)
 15. Da ser det ut som om det blir Monorail og GLS-plugger for patchekabler. Så får jeg sette igang med lodding. Så blir det vel kanskje Vox kabel neste gang jeg skal kjøpe gitarkabel.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.