Web Analytics
Jump to content

True bypass-brytere


 Share

Recommended Posts

??? På Boss pedaler sitter vel bryteren under lokket. Vil du at alle pedalbyggere skal lage en kapsling med lokk ala Boss? Hmmmmm du kan jo sjekke med Cornish hvordan hans store knotter er å tråkke på barfot. Ellers har midimate'n min ganske soft feel ass..........

post-1540-0-31533800-1336477955_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Maxon har det på 9-serien sin. Myk bryter (samme som Ibanez bruker), men den switcher et par mekaniske true bypass releer internt istedet for buffer/FET switching.

Men slike løsninger selger ikke like bra. Det finnes desverre alt for mange som tror at true bypass bare finnes med harde "poleswitchers", og handler pedaler deretter. ;)

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Godt spørsmål det her. Du får bruke din makt som forbruker og kun kjøpe pedaler med Boss type kapsling. I tillegg bør du starte en Facebookgruppe for barfotgitarister så du får litt tyngde å gå til de forskjellige produsentene med og presse dem til å produsere mer barfotvennlige produkter.

Det opplagte svaret er at det ikke er Boss type kapslinger tilgjengelig og i hvertfall ikke til en pris som forsvarer å bruke det for mindre pedalprodusenter. De bruker enkle og rimelige masseproduserte kapslinger fra produsenter som f.eks. Hammond.

Link to comment
Share on other sites

Maxon har det på 9-serien sin. Myk bryter (samme som Ibanez bruker), men den switcher et par mekaniske true bypass releer internt istedet for buffer/FET switching.

Men slike løsninger selger ikke like bra. Det finnes desverre alt for mange som tror at true bypass bare finnes med harde "poleswitchers", og handler pedaler deretter. ;)

Takk, det var egentlig detta jeg fiska etter. Det er forbanna synd at vi der er så lettlurte.

Man har jo en million pedaler som har slik mannevond bryter slik at det ser ut som true bypass som ikke er det.

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Tja, vet ikke helt hva du vil frem til her, men grunnen til at de fleste 3 polede fotbrytere er mekanisk harde å betjene, er jo at slikt krever en del "grøvre" mekaniske komponenter for å fungere over tid. Grunnen til at Boss pedalene har softe brytere er jo blant annet at de nettopp ikke er 3-polede true-bypass brytere. Det innebærer jo ikke at pedalene ikke kan være true bypass, men det krever jo mere elektronikk/deler.

Ellers er jeg ikke så redd for en godt konstruert bufret pedal heller jeg da. Jeg føler det er den største myten - altså at mekanisk/true-bypass er et must. Jeg vil påstå at minst en bufret pedal er en stor fordel om man har noen meter kabel i aksjon.

Men jeg er enig i at det burde vært et større utvalg av denne typen brytere - de er anvendelige og det har eksistert softere typer enn de blå taiwan produserte, eller de sorte "amerikanske" som nå har blitt nesten standard.

Link to comment
Share on other sites

Men er det umulig å lage en fjærbelastet kapsel i samme størrelse som Boss som ligger over en true bypass-bryter?

Hadde vært mye mer behagelig å betjene med en gang.

Problemet er evt å få det til å se bra ut i forhold til slaglengden på bryterne. Høres ut som et prosjekt for et par overivrige ungdomsskole gründere. Davidsen barefoot mod....

Link to comment
Share on other sites

Ihvertfall om du ikke treffer sweertspot på stortåa. Dette skjer oftest når man kun kan se med et halvt øye ned på pedalbrettet når man skal prøve å synge inn i en mikrofon og trykke på en to-tre pedaler etter hverandre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.