Web Analytics
Jump to content

New gear day - nye mikrofoner - kondensator rules!


sarge
 Share

Recommended Posts

I går fikk jeg pakke. Der kom det to nye mikrofoner:

Behringer B-1 stormembrankondensatormikrofon. Rimelig pris og godt utstyrt med både koffert, shock mount og vindhette. Jeg er kanskje ikke så bortskjemt, men jeg synes den gjør jobben glimrende. Fikk for eksempel et fint opptak av meg selv med kassegitar på kun denne ene mikrofonen. DET får man ikke til med dynamiske mikrofoner.

Superlux S125 kondensator vokalmikrofon også for live bruk. Dette er en spennende sak. Har ikke forsøkt den live eller i bandsammenheng ennå, men den har mye av fylden og detaljeringen som jeg finner i Behringeren, selv om Behringeren fanger mer av lyden i rommet og lyder mer transparent. Likevel slipper jeg å "spise" mikrofonen slik man må med mange dynamiske vokalmikrofoner. Den virker temmelig retningsbestemt, og jeg håper derfor den fungerer uten alt for mye feedback-tendenser, til tross for at det er en kondensatormikrofon.

Begge overgår den gamle, dynamiske billigvokalmikrofonen min med god margin på lydkvalitet.

Er godt fornøyd nå. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg handlet et par sånne for flere år siden, og er skrekkelig fornøyd.

La gå at det sikkert finnes dyrere, finere bedre og så videre saker, men for meg som har siklet hele livet etter stormembran, så er det å eie to sånne det rene nirvana. For noen år siden kostet de billigste minst en månedslønn, og bar uoppnåelige.

Kondensatormikk er flotte saker. Jeg har fire urgamle Technicsmikrofoner som jeg kjøpte i tenårene, eller rettere sagt, jeg hadde råd til en, de andre har jeg fått tak i siden. Man blir litt bortskjemt angående mikrofonteknikk, da man ikke må stå og "spise is" når man synger.

Link to comment
Share on other sites

Ja, for å ikke tulle oss helt bort skal det jo også nevnes at det ligger en del i dyrere mikrofoner.

Men som nevnt, imponerende til prisen.

Dyrere mikrofoner vil jo først og fremst ha fokus på detaljer, høyere følsomhet med muligheter til å fange opp lang lysere og mørkere toner. Høyere gjengivelse av den faktiske stemmen med andre ord..

Link to comment
Share on other sites

Jeg får til bedre opptak av kun stemme ved å synge noe nærmere mikrofonen, men likte at jeg kunne få med såpass i ett take. Dette er en helt ny verden når man kommer fra enda billigere dynamisk kinamikk.

Klart man kan kapre mer detaljer med en dyrere og mer forseggjort mikrofon, men det er nok lenge til jeg oppgraderer...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Sarge- bare et tips- jeg regner med at du har handlet med en skjerm? Jeg trodde det var jåleri helt til jeg fikk meg stormembran.

Lang historie kort. En sånn mikrofonskjerm er saker. Jeg har en i metall, og en "strømpebukse". Jeg liker strømpebukseversjonen best. Det er jo ikke så vanskelig å lage en selv, i og for seg.

Og i og med at du har flottet deg allerede, bør du kikke på denne gamle tråden:

Link to comment
Share on other sites

Skjerm (p-filter) er bestilt. Glemte det, men en kamerat slang det på sin bestilling.

Når det gjelder reflektorskjerm, så tror jeg neppe jeg trenger det. Rommet jeg bruker har meget godt dempede vegger.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Og NÅ kom pop-filter i posten. 15 cm er faktisk større enn jeg trodde. Men dette er en veldig enkel konstruksjon. Det burde da være mulig å lage noe slikt selv av noen lag høyttalerfrontstoff eller lignende.

Uansett koster ikke dette mange kronene (om man da ikke skal ha det som Originaltilbehør til merkemikkene, da....)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en B1 selv i over 10 år. Storfornøyd. Har brukt den på haugevis av ting.

Heeelt off-topic : det er C* og ikke Em på Let it be-refrenget. Du hører det på ca 0:25 ;) Muligens bare en slurvefeil? :)

* I orginaltoneart er det F

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.