Web Analytics
Jump to content

New gear day - nye mikrofoner - kondensator rules!


sarge
 Share

Recommended Posts

I går fikk jeg pakke. Der kom det to nye mikrofoner:

Behringer B-1 stormembrankondensatormikrofon. Rimelig pris og godt utstyrt med både koffert, shock mount og vindhette. Jeg er kanskje ikke så bortskjemt, men jeg synes den gjør jobben glimrende. Fikk for eksempel et fint opptak av meg selv med kassegitar på kun denne ene mikrofonen. DET får man ikke til med dynamiske mikrofoner.

Superlux S125 kondensator vokalmikrofon også for live bruk. Dette er en spennende sak. Har ikke forsøkt den live eller i bandsammenheng ennå, men den har mye av fylden og detaljeringen som jeg finner i Behringeren, selv om Behringeren fanger mer av lyden i rommet og lyder mer transparent. Likevel slipper jeg å "spise" mikrofonen slik man må med mange dynamiske vokalmikrofoner. Den virker temmelig retningsbestemt, og jeg håper derfor den fungerer uten alt for mye feedback-tendenser, til tross for at det er en kondensatormikrofon.

Begge overgår den gamle, dynamiske billigvokalmikrofonen min med god margin på lydkvalitet.

Er godt fornøyd nå. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg handlet et par sånne for flere år siden, og er skrekkelig fornøyd.

La gå at det sikkert finnes dyrere, finere bedre og så videre saker, men for meg som har siklet hele livet etter stormembran, så er det å eie to sånne det rene nirvana. For noen år siden kostet de billigste minst en månedslønn, og bar uoppnåelige.

Kondensatormikk er flotte saker. Jeg har fire urgamle Technicsmikrofoner som jeg kjøpte i tenårene, eller rettere sagt, jeg hadde råd til en, de andre har jeg fått tak i siden. Man blir litt bortskjemt angående mikrofonteknikk, da man ikke må stå og "spise is" når man synger.

Link to comment
Share on other sites

Ja, for å ikke tulle oss helt bort skal det jo også nevnes at det ligger en del i dyrere mikrofoner.

Men som nevnt, imponerende til prisen.

Dyrere mikrofoner vil jo først og fremst ha fokus på detaljer, høyere følsomhet med muligheter til å fange opp lang lysere og mørkere toner. Høyere gjengivelse av den faktiske stemmen med andre ord..

Link to comment
Share on other sites

Jeg får til bedre opptak av kun stemme ved å synge noe nærmere mikrofonen, men likte at jeg kunne få med såpass i ett take. Dette er en helt ny verden når man kommer fra enda billigere dynamisk kinamikk.

Klart man kan kapre mer detaljer med en dyrere og mer forseggjort mikrofon, men det er nok lenge til jeg oppgraderer...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Sarge- bare et tips- jeg regner med at du har handlet med en skjerm? Jeg trodde det var jåleri helt til jeg fikk meg stormembran.

Lang historie kort. En sånn mikrofonskjerm er saker. Jeg har en i metall, og en "strømpebukse". Jeg liker strømpebukseversjonen best. Det er jo ikke så vanskelig å lage en selv, i og for seg.

Og i og med at du har flottet deg allerede, bør du kikke på denne gamle tråden:

Link to comment
Share on other sites

Skjerm (p-filter) er bestilt. Glemte det, men en kamerat slang det på sin bestilling.

Når det gjelder reflektorskjerm, så tror jeg neppe jeg trenger det. Rommet jeg bruker har meget godt dempede vegger.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Og NÅ kom pop-filter i posten. 15 cm er faktisk større enn jeg trodde. Men dette er en veldig enkel konstruksjon. Det burde da være mulig å lage noe slikt selv av noen lag høyttalerfrontstoff eller lignende.

Uansett koster ikke dette mange kronene (om man da ikke skal ha det som Originaltilbehør til merkemikkene, da....)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en B1 selv i over 10 år. Storfornøyd. Har brukt den på haugevis av ting.

Heeelt off-topic : det er C* og ikke Em på Let it be-refrenget. Du hører det på ca 0:25 ;) Muligens bare en slurvefeil? :)

* I orginaltoneart er det F

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.