Web Analytics
Jump to content

New gear day - nye mikrofoner - kondensator rules!


sarge

Recommended Posts

I går fikk jeg pakke. Der kom det to nye mikrofoner:

Behringer B-1 stormembrankondensatormikrofon. Rimelig pris og godt utstyrt med både koffert, shock mount og vindhette. Jeg er kanskje ikke så bortskjemt, men jeg synes den gjør jobben glimrende. Fikk for eksempel et fint opptak av meg selv med kassegitar på kun denne ene mikrofonen. DET får man ikke til med dynamiske mikrofoner.

Superlux S125 kondensator vokalmikrofon også for live bruk. Dette er en spennende sak. Har ikke forsøkt den live eller i bandsammenheng ennå, men den har mye av fylden og detaljeringen som jeg finner i Behringeren, selv om Behringeren fanger mer av lyden i rommet og lyder mer transparent. Likevel slipper jeg å "spise" mikrofonen slik man må med mange dynamiske vokalmikrofoner. Den virker temmelig retningsbestemt, og jeg håper derfor den fungerer uten alt for mye feedback-tendenser, til tross for at det er en kondensatormikrofon.

Begge overgår den gamle, dynamiske billigvokalmikrofonen min med god margin på lydkvalitet.

Er godt fornøyd nå. :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg handlet et par sånne for flere år siden, og er skrekkelig fornøyd.

La gå at det sikkert finnes dyrere, finere bedre og så videre saker, men for meg som har siklet hele livet etter stormembran, så er det å eie to sånne det rene nirvana. For noen år siden kostet de billigste minst en månedslønn, og bar uoppnåelige.

Kondensatormikk er flotte saker. Jeg har fire urgamle Technicsmikrofoner som jeg kjøpte i tenårene, eller rettere sagt, jeg hadde råd til en, de andre har jeg fått tak i siden. Man blir litt bortskjemt angående mikrofonteknikk, da man ikke må stå og "spise is" når man synger.

Link to comment
Share on other sites

Ja, for å ikke tulle oss helt bort skal det jo også nevnes at det ligger en del i dyrere mikrofoner.

Men som nevnt, imponerende til prisen.

Dyrere mikrofoner vil jo først og fremst ha fokus på detaljer, høyere følsomhet med muligheter til å fange opp lang lysere og mørkere toner. Høyere gjengivelse av den faktiske stemmen med andre ord..

Link to comment
Share on other sites

Jeg får til bedre opptak av kun stemme ved å synge noe nærmere mikrofonen, men likte at jeg kunne få med såpass i ett take. Dette er en helt ny verden når man kommer fra enda billigere dynamisk kinamikk.

Klart man kan kapre mer detaljer med en dyrere og mer forseggjort mikrofon, men det er nok lenge til jeg oppgraderer...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Sarge- bare et tips- jeg regner med at du har handlet med en skjerm? Jeg trodde det var jåleri helt til jeg fikk meg stormembran.

Lang historie kort. En sånn mikrofonskjerm er saker. Jeg har en i metall, og en "strømpebukse". Jeg liker strømpebukseversjonen best. Det er jo ikke så vanskelig å lage en selv, i og for seg.

Og i og med at du har flottet deg allerede, bør du kikke på denne gamle tråden:

Link to comment
Share on other sites

Skjerm (p-filter) er bestilt. Glemte det, men en kamerat slang det på sin bestilling.

Når det gjelder reflektorskjerm, så tror jeg neppe jeg trenger det. Rommet jeg bruker har meget godt dempede vegger.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Og NÅ kom pop-filter i posten. 15 cm er faktisk større enn jeg trodde. Men dette er en veldig enkel konstruksjon. Det burde da være mulig å lage noe slikt selv av noen lag høyttalerfrontstoff eller lignende.

Uansett koster ikke dette mange kronene (om man da ikke skal ha det som Originaltilbehør til merkemikkene, da....)

Link to comment
Share on other sites

Har hatt en B1 selv i over 10 år. Storfornøyd. Har brukt den på haugevis av ting.

Heeelt off-topic : det er C* og ikke Em på Let it be-refrenget. Du hører det på ca 0:25 ;) Muligens bare en slurvefeil? :)

* I orginaltoneart er det F

Edited by davidsen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.