Web Analytics
Jump to content

Deep Purple 2011


Byljer

Recommended Posts

Jeg gir meg ikke vettu... :D

For første gang på 39 år(!!!!!) har Deep Purple spilt The Mule fra albumet Fireball live. Bortsett fra at denne versjonen er med et symfoniorkester (låter dritbra!!), så er jo dette "Made in Japan all over again" med trommesolo av Paice :) For en die hard fan er dette som "the second coming" for en ultrareligiøs!!! NYT!!!!

Noe sånt ville de ALLDRI ha gjort med Blackmore i bandet. Han ville stort sett spille Made in Japan settlista med et par-tre nye låter, men han ville ikke spille en full versjon av The Mule. Strange!

Link to comment
Share on other sites

Jøss, våken ennå Audun? :)

Paice er veldig influert av Buddy Rich ja. Jeg er veldig glad i Paice's "jazzy" måte å spille hard rock på. Det gjennomsyrer det meste han gjør, og det fungerer så utrolig bra. En annen trommis jeg har stor sans for er Nicko McBrain i Maiden. Snakk om energi :D Og for et etternavn!

Link to comment
Share on other sites

Og hvis noen har interesse av å se en hel konsert.... Her er DVDn "Live At Montreux 2011" i sin helhet. Det var jo bare et tidsspørsmål før den kom på YouTube :) Har ikke The Mule, men den har dog sine øyebikk....for å si det pent. Husk nå på at Ian Gillan ikke er 23 år lengre. Han er 66, så stemmen er ikke helt som den var på 70-tallet. Men, den duger spør du meg :)

http://www.youtube.com/watch?v=IudMak3CVU0

Link to comment
Share on other sites

Purple uten Blacmore er kun en skygge. Han kødda og ødela mye, men når han var borte var Purple borte for meg :(

Er ikke helt enig i det. Så Purple med Blackmore på deres beste turne siden 70-tallet (Oslo Spektrum 15.11.1993), og det var selvfølgelig svinaktig bra, men med Blackmore i bandet var settlista veldig konservativ. De ville ALDRI ha gjort Concerto For Group And Orchestra igjen som de gjorde i '99/ 00, de ville ALDRI turnert på de stedene de gjør nå (og da snakker vi om land hvor folket er sulteforet på rock'n'roll), han ville ALDRI ha gjort en turne som de gjør nå med symfoniorkester. ALDRI! Og det er så jævlig godt å se at gutta i bandet trives så bra sammen, både "on and off stage". Det gjorde de dessverre ikke med Blackmore i bandet pga. hans humørsvingninger osv. Jeg grein nesten den kvelden i 1993 når jeg fikk vite at Blackmore kun hadde en konsert igjen med Purple (Helsinki 17.11.1993), men har etter hvert skjønt at skulle bandet klare å fortsette måtte det bli sånn. En annen ting er at hadde ikke Blackmore sluttet da, hadde jeg ikke fått opplevd Rainbow (1995 og 1996), og vi hadde ikke fått, etter min mening og smak, en av de beste Rainbowplatene (1995) Strangers In Us All. Konserten på Sentrum Scene står som en milepæl for meg (1996 konserten var ikke fullt så bra av forskjellige grunner). Det Blackmore driver med i dag er ikke verdt å nevne engang....."unlike Purple" ^_^

Edited by Byljer
Link to comment
Share on other sites

Purple uten Blackmore er en ting, men hva med John Lord? Intet heavyrock-band har vel noensinne vært så definert av tangentinstrumentenes bidrag i lydbildet, og John Lords særpreg var etter min mening like definerende for lydbildet som Blackmores gitarspill.

Link to comment
Share on other sites

Er i grunnen enig. Det som Purple har kommet med etter Blackmore, har jeg bare sånn halvveis fått med meg. Og etter Lord også ga seg ble det enda mindre å få med seg. Når det er sagt, tror jeg fortsatt at bandet leverer live. Jeg var på konserten de hadde med symfoniorkester i flyhangaren på Hell, og det var en utmerket konsert, men da var jo Jon Lord fortsatt med.

Don Airy og Steve Morse er høyst respektable musikere de, men det blir noe annet.

Det samme kan jo til en viss grad sies om mark III og spesielt mark IV bestningene, men det var faktisk likevel mer fart i sakene da enn nå, og jeg har faktisk mer sans for det enn veldig mye av det Gillan står for i Purplesammenheng. Likevel er muligens Perfect Strangers tidenes comeback av et hardrockband.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var i Spektrum. Hadde lite forhåpninger, for sist jeg så dem var det sånn passe... Også var det så utrolig bra, gitt :D !! Fikk helt bakoversveis jeg, av låtvalget, spillegleden (også de i symfoniorkesteret gliste, lo og headbanget), og hvordan orkesteret passet inn i låtene. Viser seg at veldig mange Purple-låter kler svært orkester knallbra. Perfect Strangers, f.eks, ble om mulig ennå mer monumental. Fryser faktisk på ryggen når jeg skriver det! Hehe....

Jeg hater trommesoloer, men den til Paice, i The Mule, var meget bra. Også soloen til Don Airey var tøff, med den råeste orgel-sounden jeg noensinne har hørt. Gud vet hva han har gjort med det orgelet, men det høres ut som noe ble sprengt inni der ihvertfall.

Steve Morse hadde en solo-spot, og er jo en jækla bra gitarist, ingen tvil om det! Noe av det han gjør i låtene, på soloer, f.eks, er jo veldig langt fra det Blackmore gjorde, det er vel derfor folk ikke liker'n så godt i Purple. Jeg ser den. Men det får vi leve med..

Alt i alt en særdeles bra konsert, og mye mer liv i publikum enn da de var her sist :D !! Space Truckin!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.