Web Analytics
Jump to content

Musikding Der screamer, Der plus og Der muff?


Recommended Posts

Har etterhvert startet et lite el-prosjekt, med en drøm om å bygge min egen forsterker om mange mange år... Skal starte med pedaler, så lurer på om noen har bygd musikding Der plus( MXR Distortion plus)

eller Big muff versjonen deres? Noen som har erfaring med Tubescreameren deres? Er jo en megalang tråd om den, så regner med det... Er det mulig å få ts-9 og ts-808 i samme pedal? Ser den swithcen mellom assymetrisk klipping og symmetrisk klipping, men det aner jeg ikke hva er... Anyone?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 32
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har bygget et par Dist+ og TS-er.

De låter som de skal. Jeg er ikke så stor fan av Dist+, men det er en populær pedal, mange som har fått glede av den..

Ellers er jeg meeget glad i TS'en min, og det skal være mulig å fikse en switch eller to for å bytte mellom TS808 og TS9.

Hvis jeg var deg, ville jeg bestilt begge og begynt med Dist+ så TS9.

Symmetrisk og Asymmetrisk klipping er bare to måter å vrenge signalet på.

Jeg syns ikke den switchen var så nyttig, da jeg nesten ikke hørte forskjell.. Me bytta ut diodene litt og de ga bedre resultater. Men det er noe jeg kunne klart meg uten, imo.. Men bestill deg noe som høres kjekt ut, og lodd i vei og spør underveis ;)

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler deg sterkt å lese gjennom TS-tråden da alle svarene i spørsmålet ditt om den pedalen står der ;)

What he said...

...og jeg bygget nettopp det det spørres om, nemlig en variant der jeg med en bryter kan switche mellom TS-9 og TS-808. Fungerer veldig bra, men forskjellen er ikke enorm. Alt du trenger mener jeg er en ekstra switch.

Link to comment
Share on other sites

Har etterhvert startet et lite el-prosjekt, med en drøm om å bygge min egen forsterker om mange mange år...

Trenger vel ikke gå så mange år? Finnes utallige forsterker kitt ute som er lettere en visse pedaler.. Gamle rør forsterkere er super enkelt konstruert :D

en champ er jo noe av det letteste man kan lage: http://myfenderchamp.com/wp-content/uploads/2010/06/Electronics1.png

Andre mer avanserte forsterkere har jo mer duppeditter men er ikke noe veldig mye vanskeligere av den grunn, bare mer jobb.

Men for all del, bare og begynne og bygge pedaler, elektronikk i samhold med lyd er utrolig artig!

Sier bare at du ikke trenger være redd for og ta steget opp til en enkel rør amp, da det nesten i noen tilfeller som ved en fender champ nesten er lettere etter min mening da du har mye bedre plass og drive og lodde på kontra en pedal som ofte blir trangt :) Men stå på! Finnes masse av informasjon på forumene her

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for raske svar! Som sagt rett ovenfor, en forsterker trenger ikke være jævlig vanskelig, men jeg starter i det små. Kjøper meg nok et ampkit neste år, men trenger en Overdrive og dist pedal, så hvorfor ikke bygge selv? :)

Link to comment
Share on other sites

Er Muffen til Musicding basert på NYC- eller den russiske Sovtek-versjonen?

Vil bare skyte inn at jeg har hatt Big Muffen kun i et par måneder selv (Electro Harmonix), og fatter ikke hvordan i huleste jeg har greid meg uten. Dette er alle vrengpedalers mor, ihvertfall hvis vi snakker mot en fullblods røramp. Orgasmevreng med uendelig sustain.

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler deg sterkt å lese gjennom TS-tråden da alle svarene i spørsmålet ditt om den pedalen står der ;)

Har du link til denne tråden? søkt litt men finner den ikke >.<

Hadde vært en ide og bygge en skikkelig ts 808 (der screamer) når først skal bygge rør amp^^

Har en Plastikk Ts5 som låter bra, men lyst på en 808 :wub:

Så lurte mest på hvordan det er med Der Screamer og at den er 808 og ts9 ? om man kan skifte her eller om man bygger enten eller, Regner med dette kanskje sto i den tråden :D

Link to comment
Share on other sites

Så lurte mest på hvordan det er med Der Screamer og at den er 808 og ts9 ? om man kan skifte her eller om man bygger enten eller, Regner med dette kanskje sto i den tråden :D

Det skal det gjøre. Husker noen la ut et lite skjema med tips til switch.. Hvis ikke du finner det, så skal det ikke være store jobben å finne en løsning på det.. Tror det bare er et par resistorer i forskjell ;)

Link to comment
Share on other sites

Ja, det står en del om 808/9-switchen i tråden. En enkel konstruksjon som bare bytter på noen motstander (resistorer) Jeg bygget en slik switch, og synes det er en liten, hørbar forskjell. Men den handler mest om tonal balanse, IMHO, så det er mulig at man kan oppnå litt av det samme med å vri en tanke på tonekontrollen. De som har greie på kretsberegninger mener forskjellen er så minimal at det ikke er noen vits. Jeg bruker nesten aldri switchen (den står som regel i 808-stillingen for min del). Når det gjelder Sym/Asym-switchen, så synes jeg man får en litt mer "møkkete"/"grumsete" overdrive med Asym-stillingen. Asym er fin til grumsete blues-crunch, men normal står min i Sym-stilling.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.