Web Analytics
Jump to content

bento
 Share

Recommended Posts

Hei! Kjøpte en Hagstrøm Jazz for drøyt et år siden, og den har med tiden blitt svært "ustemt". Tenker da på hvordan gitaren er intonert. Den har løs bridge som mange andre halvakustiske, noe som gjør saken verre. Mener å huske at bridgen skal være like langt fra 12 bånd, som fra 12 bånd til oversadelen? Noen som kan hjelpe meg, med tips om hvor bridgen skal være, eller trussrod? Mistenker at trussrod må vris litt... Også endel bussing på A og D strengen. Takker for svar! Håvar

Edited by MrHåvar
Link to comment
Share on other sites

Ahh... Nye strenger, så det er ihvertfall ikke problemet... Skal prøve meg fram med brua. Men den buzzer helt forferdelig! Hvordan?

Hvis brua er plassert feil, kan det jo hende at strengehøyden blir for lav. Evt. kan jo halsen ha buet seg litt feil vei med tiden. DA kan det være på sin plass å slakke trussrod litt, men det er bare hvis halsen ikke er rett. Sett en capo e.l. i første posisjon, press ned strengen(e) på siste bånd. Hvis det da overhodet ikke er klaring på strengen rundt 12. bånd, bør trussrod justeres.

Link to comment
Share on other sites

Mange gode tips over her i værste fall er det en refret...

Siden du kjøpte den for et år siden, og om den ikke er bruk(?) burde du ta den med tilbake til sjappa og si at de skal fikse den for deg... :)

Skal ikke koste noe, blir vel på en måte reklamasjon.. Om ikke er det mange bra guides på nettet om truss rod justering. :)

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til alt trøbbelet er den forbanna bridgen. Som rimelig døv på kunnskaper om gitar, aner jeg ikke hvor jeg skal sette den. Måler opp hver gang jeg skifter strenger, men denne gangen skar det seg. Må prøve meg fram, høyden er jo også en finurlighet... Hvor høy skal den egentlig være, finnes det en tommelfingerregel?

Link to comment
Share on other sites

Plassering av brua er forsåvidt uavhengig av skalalengde..

Avstanden fra top nut til 12. bånd er lik avstanden fra 12. bånd til brua, som hovedregel! 12 bånd deler strengelengden i to på midten..

Litt avvik fra streng til streng. Den lyseste strengen er vanligvis kortere enn den mørkeste strengen.

På din gitar med løs bridge betyr det at du må sette den litt på skrå, og ta utgangspunkt i å måle avstanden 12. bånd til bridgwe 4. streng er lik avstanden nut til 12. bånd.

Link to comment
Share on other sites

Hadde samme problemet på en Ibanez jazzboks med floating bridge, og dette gjorde jeg:

Sett sadlene på brua sånn ca. i midtposisjon. Sett på de to E-strengene, stem opp og intoner dem ved å bare flytte på brua. Det er mye lettere å flytte på den uten spennet fra alle strengene. Da har du brua i fin posisjon og kan sette på resten av strengene og intonere dem med sadlene.

Hvis du vil unngå å gjøre dette hver gang du tar av strengene kan du som nevnt "pinne" brua på denne måten:

http://hem.passagen.se/goba666/This%20is%20my%20way%20to%20pin%20a%20gretsch%20bridge.htm

Link to comment
Share on other sites

Mange bra tips her, først må jeg få intonert før jeg pinner den. Noe jeg absolutt skal gjøre, for den er virkelig så sur at du må bende strengene for å spille en ren E-moll skala på 12-bånd. Takker for svar!

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til alt trøbbelet er den forbanna bridgen. Som rimelig døv på kunnskaper om gitar, aner jeg ikke hvor jeg skal sette den. Måler opp hver gang jeg skifter strenger, men denne gangen skar det seg.

Bytt en og en streng isteden, så flytter ikke brua seg. Hvis du må ha av alle strengene, så teip fast jævelen.

--Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.