Web Analytics
Jump to content

Mac eller PC?


Vindfal

Recommended Posts

Jeg vurderer for tiden å kjøpe en "dedikert" recording stasjon. Men er usikker på om jeg burde gå for MAC eller PC. Har tenkt litt på en Mac 27". Noe anbefalinger/noe erfaring for taler for annet? Kjører Cubase/Wavelab 7 - Med et M-Audio lydkort, Guitar Rig 5 og Superior 2.0 The Metal Foundry. Takk på forhånd :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 71
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg bruker PC med W7, Cubase, Guitarrig, Addictive Drums, Ez Drummer, Ampeg SVX og et gammelt E-MU 1820 lydkortkort. Funker aldeles glimrende. Om du skal velge PC eller Mac kommer vel mest an på smak og behag samt økonomi. Du får nok mange svar nå som sier at du må velge Mac til lydproduksjon, men det er naturligvis bare tøys da en tilsvarende Windows PC også gjør jobben. Det er jo også et spørsmål om hva du er vant med fra før.

Link to comment
Share on other sites

Har tenkt mye på dette selv. Har snakket med både Windows og Mac guruer, og lest tester osv. Er mye opp til deg selv. Kjøper du en Mac får du jo god brukt pris for den uansett. Kommer til å kjøpe en iMac neste år. Velger Mac grunnet det gode operativsystemet.

Edited by embedded
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ihvertfall ha meg en Macbook Pro i januar, mest pga ytelse, design, lite støy og størrelsen.

Men hvis du skal bruke mye penger på en Mac/PC så er det veldig smak og behag da begge deler skal funke mer enn bra nok. Har brukt min Acer 15" bærbar til å spille inn med Cubase og eksternt lydkort, og det har gått okei.

Litt spent på om en Macbook vil overbevise meg til å velge Mac over PC igjen, da jeg er veldig åpen for begge deler..

Link to comment
Share on other sites

Kjøp den maskinen du er komfortabel med. Funksjonsmessig er det ingen forskjell på en Pc og Mac så lenge samme programvare eksisterer til begge operativsystemene.

Det eneste argumentet jeg kan komme på er vel at du får en grei pc langt rimeligere, men for mange oppleves sikkert de ekstra kronene for en mac vel verdt pengene. En god pc koster jo noen kroner den også.

Link to comment
Share on other sites

Det som er greia med Mac (bruker pc selv, bare så det er sakt) er at det kun finnes enkelte modeller. Det er ikke et digert utvalg.

I PC verdenen finnes det millioner av maskiner, og du har ofte muligheter til å bytte ut deler og oppgradere, mikse & trikse i hytt og pine. Det er jo selvfølgelig en stor fordel. Du slipper å kjøpe en ny maskin hver bidige gang for eksempel grafikk-kortet blir utdatert.

Du hører sikkert mange begrunne Mac kjøpet med "Maskinene bare funker, de er stabile og brukervennlige". Her kommer det lille utvalget av maskiner inn i bildet. Hvis et selskap, eller en person lager software til Mac, har han bare enkelte komponenter å forholde seg til og det er mye lettere å få "beta-testet" softawen på Apple produkter. Hvis du skal lage et program til en PC, har du flere millioner av kombinasjoner i datakomponenter å teste, derfor opplever du lettere errors, crashes og lignende på Windows baserte maskiner.

Dette gjelder jo også selve operativsystemet. alle produsentene sitter ikke sammen med Microsoft og utvikler sakene sine, mens hos Apple skjer både utvikling av hardware og software hånd i hånd, så du opplever somregel et mer stabilt operativsystem generelt.

Så når det står at et lydkort,program eller lignende fungerer/er laget til Mac så fungerer det omtrent perfekt fra første stund du starter det. DETTE er det jeg liker med Mac, og som gjør at jeg mer en gjerne kunne tenkt meg en, det eneste som holder meg tilbake er økonomien.

Men som sakt bruker jeg PC til musikkproduksjon nå, på grunn av prisen. Men hvis du har muligheten til å gå for Mac, ville jeg absolutt gjort det.

Link to comment
Share on other sites

Hej, trådstartaren ska ha en "dedikert" recording stasjon och kör Cubase (om man är van till en DAW och tycker att den fungerar bra så varför byta?). På vilket sätt blir då ett äpple bättre än PC (eller tvärtom för den delen)? Är liksom inte Cubase det samma på både PC och Mac om man bortser från pris och stabilitet och såna saker, men tänker bara på själva studio-jobbingen. Är det stor skillnad på att jobba i Cubase på PC kontra Mac? Jag bara undrar alltså.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.