Web Analytics
Jump to content

Spørsmål ang pickups ol


Alfi27

Recommended Posts

Aften.

Jeg har nå bestilt meg et RS-Kit til Les Paulen min, og får det i midten av uka cirka. Jeg lurer på, er det mulig å installere coil split i RS-Kitet, og fortsatt beholde alle komponenter (evt installere noen ekstra som ikke påvirker lyden) fra kitet? Hvis dette er mulig, blir jeg nødt til å kjøpe nye pickups for å benytte coilsplit?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 61
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeg har ikke coilsplit på gitaren min, nei. Er snakk om Burstbucker Pro-pickups. Hva mener du med at delene er forbedret? Hvis du mener at delene i RS-kitet er forbedret, så er det selvfølgelig derfor jeg kjøpte det...

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Akkurat. Tror ikke jeg gidder å prøve meg på det da..

Over til et litt annet spørsmål: Jeg har lyst til å bytte ut bridge-pickupen i Les Paul'en min, da jeg syns den låter tynt og "ice picky". Jeg er ute etter en pickup som er allsidig, gir gode cleans, men samtidig god rock/metalvreng. Jeg er mest på jakt etter vrenglyden til Volbeat. Kommer ikke på et band/artist jeg som har cleanlyden jeg ønsker.. :P

Edit: skulle kanskje startet ny tråd for dette, men håper det går bra.

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Saken er ikke bare den at den låter tynt, den låter også jævlig udefinert på akkorder under G... Å justere tone gjorde at den ikke låt like tynt, men fortsatt like udefinert.

Suhr Aldrich har jo helvetes mye output, tviler sterkt på at det funker så bra til clean..

Og for å si det sånn, så er det ikke jeg som kommer til å stå for jobben med å bytte pickups :D

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Volbeat = Duncan JB og Marshall amp. Ferdig med den saken :D

For øvrig skal du ikke henge deg så mye opp i output på mikkene. Det er flere faktorer enn bare output som avgjør om en pickup låter bra clean.

Checked :D

Det at de bruker JB visste jeg forsåvidt fra før, men Duncan har jo så forferdelig mange forskjellige JB-modeller.. Mistenker at det kan være disse...?

Det med output og clean, går det samme veien med vreng også? Altså at output ikke har alt (les: mye) å si når det gjelder hvordan den låter med vreng?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

That's the one ja :) Må sjekke "spacingen" mellom strengene for å finne ut om du må ha "trem-bucker" varianten (TB-4) eller den vanlige (SH-4).

Det går begge veier ja. Hvordan pickupen er spunnet/viklet, type magnet, type wire o.l vil ha mye å si for hvordan mikken låter, både cleant og med vreng.

Helt generelt vil pickups med lavere output låte mer "åpent" og ha mer diskant enn de med høyt output, som gjerne låter mer komprimerte (i mangel av et bedre ord). Men igjen, det kommer veldig an på pickupen.

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg har skjønt er det gitarer med Floyd og andre tremolosystem som hovedsaklig skal ha trembucker, så jeg tror nok at en helt standard Les Paul skal ha humbucker :P

Får se om det ikke blir en slik da, gidder ikke bytte ut neck-pickupen, siden den låter veldig bra. Regner med at det er mulig å bruke det samme pickupdekselet som står på pickupen nå?

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Har selv en SH-4 i bridge på en gitar (riktignok en Sterling, som er litt tonalt annerledes enn LP, men likevel), og jeg opplever den som en veldig god og allsidig pickup. Låter tight og definert med vreng og fint og åpent på clean

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.