Web Analytics
Jump to content

Liming av knekt gitarhode


Recommended Posts

For en tid tilbake siden kjøpte jeg meg en Jackson RR3 på eBay. Under transporten fra USA ble den skadet og headstocken knakk. Med erstatning fra Posten på 4.000 bestemte jeg meg for å heller kjøpe en helt ny hals i steden for å lime den ødelagte. Men nå har jeg altså bestemt meg for å lime den, da det er en veldig god hals og er mulig å bruke dersom jeg en gang skulle trenge en ekstra gitarhals eller bygge en egen gitar. Det jeg lurer på er hvilket lim jeg skal bruke? Er det bare til å kjøre på med vanlig trelim? Noen som har noen tips til hvordan å føre limen på? Bruk av tvinger?

post-10034-0-69123100-1313495814_thumb.j

Edited by dolo
Link to comment
Share on other sites

4k er mer enn nok for å få limt denne halsen profesjonelt, ja, men som jeg skrev så bestemte jeg meg heller for å kjøpe en helt ny hals fra Jackson i USA og montere den på RR3'en siden fikk så mye penger i erstatning.

edit: Bor forøvrig i Rogaland.

Edited by dolo
Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke epoxylim eller titebond. Trolig vil det også holde med vanlig casco trelim, men være da sikker på at du ikke bruker vinterlim. Det to første alternativene er bedre. Titebond selges på http://www.verktoyas.no/ her i Norge.

I tillegg til limet, er det helt nødvendig at du bruker tvinger på dette, ellers blir det ikke sterkt nok. Det er mulig at du må lage deg noen foringer/en liten jig for å sørge for at du får riktig press med tvingene.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som Titebond er noe å satse på. Hvordan bør jeg føre det på? Pensle? Det kommer kanskje ikke frem på det vedlagte bildet, men bruddet er ganske rent uten mange fliser som stikker ut. CarbonFiber, forstod ikke helt hva du mente med å lage en "jig"?

Link to comment
Share on other sites

Trelim skal legges på i et ganske tynt lag. Pensle er fint.

Med en jig mener jeg at du må lage en "dings", foringer, treklosser eller noe som gjør at du kan få presset trebitene skikkelig sammen. Dette er jo i utgangspunktet to trekanter som skal presses sammen, og det er ikke så liketil. Tvinger fungerer best på kvadrater eller rektangler for at man skal få skikkelig press på ting. Det er nesten helt umulig å si hva som er nødvendig uten å "kjenne" på bitene og hvordan de sitter sammen.

Dårlig forklaring, men det var et ærlig forsøk. :)

Link to comment
Share on other sites

Det burde gå helt fint å lime dette. Det er jo tross alt "bare" en bit av hodet, ikke selve halsen. Men som andre sier, så trenger du å lage en eller annen form for jigg.

En ide er å ta av alle stemmeskruene, og så bruke hullene der du da har fire ledige hull til å skru på to plankebiter, en over og en under, festet med skruer gjennom hullene, slik at kanten på plankebitene er parallelt med bruddet. På den mindre, løse biten blir det kankje litt annerledes, men tanken er at du får en kant som er parallell med bruddet å feste tvingene på der også. Prøv tvingeanordningen og sjekk at den er stabil selv om du håndterer den litt før du løsner den, har på lim, og tvinger den sammen igjen.

Link to comment
Share on other sites

Åja, da forstår jeg. Skal stikke innom Montèr imorgen og høre om de har Titebond der, og så skal jeg se om jeg får laget meg en sånn jig. Tror ikke det blir noe problem å få limt det sammen uansett. Tusen takk for all hjelp, fantastisk forum dette her!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.