Web Analytics
Jump to content

inntonasjon problemer


jøtul
 Share

Recommended Posts

har problemer med å få inntonert gitaren. g-strengen blir sur fra 1-4. bånd (for høy), og fra 14-22. bånd(for lav). den er inntonert slik at overtonen på 12.bånd stemmer med tonen på 12.bånd, synes det er rart at tonen blir for høy på enkelte bånd, og kun på en streng. er en les paul kopi med tune-o-matic lignende bro.

noen som har peiling på hvordan dette kan fikses?

Link to comment
Share on other sites

ikke så veldig lenge siden jeg byttet, under 2mnd ihvertfall.

Bytt streng først. Det hender det er feil på strenger. Hvis det fortsatt er det samme problemet, prøver du å intonere. (ikke overtonen...)

Så du har en sur g-streng?

Øhøhhøhhøhhhhhhøøøøøøø! Moroklumpen! :D

Link to comment
Share on other sites

Sur G-streng er vel kanskje verdens mest kjente problem hos gitarister. Selv skifter jeg alle strengene etter 1mnd. Jeg spiller altfor hardt og bender til nissen tar meg...

Intonering gjør mye av susen. På de gitarene jeg har stemt ned, ESP i D med 12-52 og Schecter i Drop-C med 13-62, så er ikke dette noe problem siden G-strengen er spunnet. Da holder stemmingen mye bedre.

Prøv med spunnet G-streng? blir rart om man har 10-46 men^^

Edited by Zevs
Link to comment
Share on other sites

PLeier å stemme gitaren etter strengenskifte og så konse meg litt om g'strengen.

Dra litt i den og bend litt, så stemmer du den igjen. Og gjenta et par ganger, så vil den bli mer stabil.

Er et triks jeg lærte med tiden, og det fungerer med de fleste gitarene jeg har prøvd det på.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å få både i pose og sekk (clean/dirty/distortion) når det gjelder strat bridgepickup.Dette er det nærmeste jeg har kommet hittil:Dimarzio FS-1 (DP110) Den har vært på markedet siden 1974 og koster heller ikke allverden (kr 635 hos Evenstad).Sparker bra denne!    
  • @kristoffereidevikler også pickups. Gjorde i hvert fall. Har fremdeles den omviklede ‘51 p-bass-pickupen i min MIJ ‘51 (begge reissues, altså). 
  • @SteikBacon Står bak Edmire Pickups.
  • er det ikke en her inne som vikler pickuper, da? bør jo kunne få til noe som passer, vil jeg tro. eugen gitar her i bergen ble levert med disse, tror jeg (7,2k): https://www.riograndepickups.com/vintage-tall-boy min strat har van zandt pickups. mange som har kommentert at de liker lyden i den. mener bridgpickupen der ble målt til 7,8k.
  • GFS var nok mer attraktive da dollaren var en god del lavere, ja. I tillegg mener jeg frakten også var en del billigere før. Men greie pickups er det. Når vi først er inne på tips, så har jeg hatt bra hell med humbuckere fra Tonerider. Kan ikke si noe om settene for strat og tele, men hvis de er like gode som de humbucker'ne jeg har brukt, er de absolutt et bra kjøp. De har en del lydeksempler / videoer på nettsida: https://tonerider.com/category/pickups-for-strats/?v=c2f3f489a005 SpeakOn er forhandlere i Norge: https://www.speakon.no/instrument/gitar/deler/pickup-mikrofon/tonerider.html
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.