Web Analytics
Jump to content

Ny Rock/Blues forsterker


Erling
 Share

Recommended Posts

Solgte akkuratt Valveking'en min og er nå på utkikk etter en ny. Jeg fikk 3000kr for peavey'n og er villig til å slenge inn ca 2000kr til selv. Da har jeg ca 5000kr og jeg kjøper mer enn gjerne brukt

Jeg er som noen kanskje vet veldig stor fan av David Gilmour og liker både clean og vreng lyden hans, veit jo selvfølgelig at jeg aldri vil komme i nærheten med mitt budsjett men har noen en forsterker å anbefale som har både en ren, varm og mild clean kanal og en skikkelig rocka gain kanal?

Har vurdert Fender Blues Jr, men den blir kanskje litt for mild? Har hørt mye positivt om Marshall JMT800 og forsterkere i den klassen, men har de like fin clean tone som gain?

Liker også godt å spille blues, sånn BB King style tone liker jeg veeldig godt.

Det er viktigere for meg med en fin clean kanal enn en fin vreng kanal, men vil jo gjerne ha begge deler, for 5000kr :P

Edited by Erling
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 57
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Du kan jo se på utstyrsguiden på Gilmourish.com. Som budsjettforsterker anbefaler han Peavey Classic 30 eller 50. Den tror jeg du får for 5000 brukt, eller noe i den duren. Han sier også at Marshall forsterkere genrelt ikke egner seg så godt til Gilmour-tonen.

Link to comment
Share on other sites

The Edge her på forumet selger jo en Fender Blues Deluxe for den summen.. Ellers så ligger det jo endel brukte VOX på finn. :)

Gilmour bruker jo forsåvidt clean amp og pedalvreng, er ikke noe vrengkanal inne i bildet der. :)

Fender og VOX er jo kjent for bra cleanlyd og vil derfor være et bra utgangspunkt. VOX'en er vel noe mer kresen på hvilke vrengpedaler du bruker.. :)

Link to comment
Share on other sites

tror du at du har penger til en mesa? hadde passa perf. til deg! :D

men jeg har jo en ac15.. en av de siste som er laget i england.. ga 9000,- for den.. kansje litt mye for deg? kunne solgt den..

den er ikke som andre ac15, har ikke så mye vreng og er litt smoothere på midrangen ;)

Link to comment
Share on other sites

Hm, spørsmålet er hvor mye jeg vil spytte i forsterkeren. En halv-vidrekommend soveromsgitarist trenger ikke det beste, men har alltid hatt lyst på VOX AC15. Mesa har jeg aldri prøvd ut, har alltid sett for meg at den forsterkeren er for mer metal aktig spelling. Hvordan kresen er Vox'n med vrengpedaler? Jeg har:

Ibanez Ts-9

MXR GT-OD

og skal kjøpe Big Muff Pi

Vil ikke disse passe?:P

Link to comment
Share on other sites

den funker med alt.. har Marshall bluesbreaker pedal, ts-808, london fuzz, fulltone 69' og wah pedal.. har ikke vært noe problem med dem..

EDIT: Mesa er absolutt ikke bare metal.. Stillettoen er jo til metal, men lonestar 2x12 er noe av det beste til blues du får tak i nå. Funker konge til Gilmour ;)

Les litt her :)

Edited by Thorris
Link to comment
Share on other sites

voxen kan jeg selge for 9000,- siden det var det jeg kjøpte den for.. må huske på at den er made in england ;)

jeg skal prøve å kjøpe meg en lonestar, i og med jeg trenger vrengkanal til Joe bonamassa/zz top greiene jeg driver med.. og en "SRV kanal" til clean :P

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er Vox du vil ha, anbefaler jeg deg å prøve de nye, selv om de er satt sammen i Kina. Det er likevel Vox som bestemmer hvilke deler som skal brukes og hvordan de skal skrus sammen. Kineserne gjør det de får beskjed om. Det kan jo hende du synes det låter bra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.