Web Analytics
Jump to content

EMG81 TW (coilsplitt)


jonta

Recommended Posts

Hei, jeg fikk ikke svar på :unsure: DIY tråden, så jeg prøver her:

Jeg har akkurat montert en 81TW i hals pos. på min LTD M-1000. Og det virker som om allt er i orden, god lyd osv. Men det blir litt volumtap når jeg skifter til singelcoil. Omtrent som å skru ned vol. fra 10 til 7, i nærheten av output'n til en passiv singelcoil.

Er dette helt normalt, dere med EMG 81TW eller 89 ?

En annen ting er at push/pull volum'n er litt treg. Er dette også vanlig?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Tar jeg ikke feil, er det ikke uvanlig å sette inn en motstand over den ene coilen, slik at volumtapet når man går til SC ikke skal bli for stort. Problemet videre da er jo at pickupen får litt lavere outpu enn de andre, men altså.. Ikke ukjent problem. Volumtapet er meget merkbart, har prøvd selv på debris' gitar.

Link to comment
Share on other sites

Tar jeg ikke feil, er det ikke uvanlig å sette inn en motstand over den ene coilen, slik at volumtapet når man går til SC ikke skal bli for stort. Problemet videre da er jo at pickupen får litt lavere outpu enn de andre, men altså.. Ikke ukjent problem. Volumtapet er meget merkbart, har prøvd selv på debris' gitar.

Vil ikke det bli vanskelig på aktive mikker, i og med at de har interne preamper og greier?

Selv koblet jeg en afterburner på singlecoilene i Luke'n min. Ikke den mest ideelle løsningen, men volumtapet ble mindre da :P

Link to comment
Share on other sites

Nja, mener Debris hadde googlet opp noe info fra sidene til EMG angående dette, men ta det med en klype salt, da jeg ikke husker detaljer.

Jeg bruker en boost kun på neck-singlecoil i en gitar med 85/SA/SA det funker veldig bra.

Men det kreves at man har en "superswitch" hvis ikke vil boost påvirke alle pickupene selv på null.

Jeg merket det først på at "inbetween" settinga (pos 4) mistet glassklarheten, løsningen var ganske komplisert i følge han som fikset det(en pickupmaker) men det

funker som bare det.

Jeg trodde det skulle være enkelt og greit dette men nei da :D

Har plaga Castor Fiber med litt EMG problematikk før og, så det har blitt litt forskning hehe

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Jeg fårstår det slik at EMG rene singelcoil's også har også lavere output enn HB. Mitt tilfelle er alltså en HB (81TW eller 89), i SC modus.

Du vil alltid få en reduksjon i output når du splitter en humbucker og det gjelder også EMG.

Mener å huske at du halverer output når du kjører bare en coil.

Men som det blir nevnt over finnes det måter å løse dette på hvis du synes det er et stort problem

Link to comment
Share on other sites

En vanlig singlecoil er kraftigere enn en splittet humbucker, dette er noe man burde huske på.

Bassen er mye kraftigere enn i en humbucker til og med, da humbuckere som regel holder fokuset på midrange :)

Så, da kan man jo se for seg hva som skjer når man splitter en humbucker ;)

Link to comment
Share on other sites

EMG sine "dual mode" humbuckere har jo en litt annerledes konstruksjon enn vanlige humbuckere.

De består av to individuelle pickuper samlet i en, så de høres veldig mye bedre ut i single coil modus enn "vanlige" mikker gjør.

Såvidt jeg vet er den ene coilen på en 89 den samme som en SA, ikke sikker på hvordan 81TW er.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.