Web Analytics
Jump to content

Generell hjelp.


Caroline
 Share

Recommended Posts

Hei hei!

På skolen har vi fått i oppgave å spille en sang. Vi ble delt i grupper og gjorde oss klare. Jeg fikk æren av å spille gitar, noe som i og for seg er veldig bra. Har akkurat kjøpt meg gitar med stålstrenger. Fantastisk bra å spille på.

Problemet er jeg er veldig nybegynner når det gjelder gitar, og når først oppgaven kommer blir alt enda litt vanskeligere. Det jeg sliter med er å bytte grep. Selve grepene klarer jeg, men uansett hvor mye jeg prøver så blir det feil.. Det som også er dumt er at jeg ikke eier rytme eller takt. Dette er også litt flaut. Haha, så når de andre synger så faller jeg ut, enten fordi det går for fort eller fordi jeg ikke rekker å bytte grep!!

Sangen vi har valgt er "stilleste gutt på sovesal 1."

Noen som kan hjelpe meg litt, eller har noen tips og triks?

Takk på forhånd.

-Caroline GT. :rolleyes:

Edited by Caroline
Link to comment
Share on other sites

Det er rett og slett bare øvelse som gjelder. Prøv å ta grepet, slipp gitarhalsen, ta grepet igjen og igjen og igjen. Gjør dette med alle grepene i halsen mens du også tar grepene i forskjellig rekkefølge så du alltid klarer å plassere fingrene fort samme hvilket grep du skifter fra eller til. For å spille i takt kan du jo prøve å spille til musikken eller med en metronom.

Når det gjelder å spille med de andre så skal DE følge DEG. Det må du bare få inn i hodet på dem =p Å prøve å holde følge med en gjeng som synger i sitt eget tempo er helt håpløst.

Link to comment
Share on other sites

Her er det egentlig bare tre ting å gjøre: øve, øve og øve. Det tar tid å lære seg å spille gitar, men det er veldig morsomt når man har lært seg litt! En god investering av tid, men du må være litt tålmodig i starten.

Måter å øve på kan f.eks. være:

1. Lær deg alle akkordene og rytmen i høyrehånden så det sitter rent og pent. Opp og ned, opp og ned.

2. Sitt og bytt mellom grepene mens du ser på TV eller lignende. Pass på å bruke så lite "energi" som mulig når du bytter grep, det er bare unødvendig å ta omveier. Øv opp muskelminnet og koordinasjonen over tid, men husk å ta pauser i blant.

3. Spill til låten på stereoen eller eventuelt en metronom for å spille til riktig takt. Går det for fort kan du skru ned takten på metronomen. Metronom finner du gratis på nettet, eller så kan du kjøpe en liten boks i din nærmeste musikkbutikk. Er låta for komplisert, fins det sikkert mange lettere låter å øve på i første omgang.

4. Ha det gøy! Ikke føl at det er en "skolelekse" du må lære deg. Stå foran speilet og se hvor tøff du ser ut med gitaren, og se for deg selv som rockestjerne. :)

Edit: ser ut som orsvend kom meg litt i forkjøpet med noen av tipsene. Men vi er jo enige, i alle fall!

Edited by magnusberger
Link to comment
Share on other sites

Beste metoden til å øve hurtighet på grepbytte er å øve "stille". Gjør det først veldig sent, men det viktigste er å alltid gjøre det rett. For hvis du gjør det fort og feil, kommer du til å gjøre det feil gang på gang.

Start sakte, flytt fingrene mellom 2 grep først. Så mellom 3. Ikke bruk høyrehanda (gitt at du har vanlig høyrehendt gitar). Bare sitt å se på halsen og pass på å treff riktig på strengene. Så gjør du dette til det går fortere. SÅÅÅåååå kan du begynne å faktisk spille i tillegg til å flytte.

Lettere å ta bort mest mulig å bare øve på grepskiftinga.

For å øve takt kan du jo prøve å sette på sangen (finner den på youtube hvertfall) å bare trampe takten, og få den inn i hode. Desto mer du hører sangen desto enklere vil det bli å holde takt.

Link to comment
Share on other sites

Ååhh. Tusen takk for godt svar!

Neste musikk time skal jeg pushe dem til at DE skal følge med på MEG.. Haha! :lol: :lol:

Det som ofte er problemet er at JEG faller ut.

C C/H Am Am/G

Husker du den gangen da vi gikk på folkeskolen

F G7 C G7

Den sommer'n det var ferie-koloni

C C/H Am Am/G D7

Vi møtte opp på Møllergata, fikk en lapp rundt halsen med navnet

G7

Og hvor lenge vi skulle bli

C C/H Am Am/G

Opp til åtte uker var vårt tilbud fra kommunen

F E7

Og selvsagt måtte jeg bli tida ut

F D7 C A7

Så stod vi der og stamma mens vi tok farvel med mamma

D7 G7 C G7

Den eneste jeg kjente der var Knut

Vi har også en musikk lærer som surrer veldig til tider. Så, det ene sekundet er det 4 slag på første linje og i det andre sekundet 2 slag på hver. Liksom umulig å lære noe.

Kanskje du tilfeldigvis vet det? Hadde vært til god hjelp.

Takk.

:D :D

Link to comment
Share on other sites

C C/H Am Am/G

Husker du den gangen da vi gikk på folkeskolen

Disse akkordene ser jo vanskeligere ut en de er. Cluet her er å holde pekefingeren forankret på h-strengens første bånd, og la de andre fingerne bytte posisjon. Spesielt er det viktig å få med seg "bassgangen" på a- og E- strengen. Ligger den riktig på timingen, så kan du freestyle mer med fraseringen på de andre strengene.

Link to comment
Share on other sites

Disse akkordene ser jo vanskeligere ut en de er. Cluet her er å holde pekefingeren forankret på h-strengens første bånd, og la de andre fingerne bytte posisjon. Spesielt er det viktig å få med seg "bassgangen" på a- og E- strengen. Ligger den riktig på timingen, så kan du freestyle mer med fraseringen på de andre strengene.

Basstrengen trenger vi ikke ha med. Greia er at jeg lurte på hvor mange slag det er på hver akkord.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.