Web Analytics
Jump to content

Hva er neste steg for å bli en bedre gitarist?


Erling
 Share

Recommended Posts

Hehe blir en del tråder, men det er fordi det er så lenge siden sist jeg spilte og jeg har glemt så mye meen, hvertfall:

Før jeg stoppa å spille så stoppa jeg litt i utviklingen som gitarist kan du si. Jeg kunne pentaton skalaen opp og ned og bare spilte rundt på den til blues backingtracks, men når jeg hører gitarister her inne, spesielt han Yngitchi (eller hvordan det skrives) Malmsteen så blir det så utrolig mye mer harmonisk og finere enn det jeg spiller. Jeg føler også at jeg blir litt kjedelig i soloene mine. Jeg følger liksom de samme oppsettene på pentaton skalen hvis dere skjønner jeg spiller, liksom på 3 steder på halsen, litt vanskelig og forklare, men sett at vi har E min pentaton så vil jeg spille på disse tre stedene:

E-0--3

A-0--2

D-0--2

G-0--2

B-0--3

E-0--3

E-5--7

A-5--7

D-5--7

G-4--7

B-5--8

E-5--7

E-----

A-7-10

D-7-9

G-7-9

B-8-10

E-7-10

Og samme som første bare i 12bånd.

Slik gjør jeg med alle forskjellige skalaer, deler dem opp i tre forskjellige steder, men jeg vil lære og spille litt mer harmonisk hvis dere skjønner. Det blir alt for kjedelig og amatørmessig, hvem som helst kan trikse rundt med pentaton skalen!

Edited by pondus92strat
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 33
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ikkje lås deg til ein spesiell skala. Legg inn tonar utanfor inn i løp/linjer/lick så vert det mykje meir spennande med ein gong. Det hjelp sjølv om du berre kan eit par posisjonar. Ein heil solo spelt innanfor 3-4 band treng ikkje vera dårleg, det er jo trass alt 2,5 oktav. men du må vera mykje meir bestemt kvar du startar og stoppar, kva hengetonar du brukar osv

Link to comment
Share on other sites

Kanskje det største problemet er at jeg hører fine soloer inne i huet når jeg hører sanger men jeg klarer ikke å spille dem, fordi jeg vet ikke hvilke noter som lager hvilke toner hvis du skjønner. Derfor blir det med at jeg jokker opp og ned på pentaton. Prøver jeg feks det med en vanlig E min så funker ikke det :P

Link to comment
Share on other sites

Det er nok øving som skal til, er jeg redd. Plutselig skjer det noe som gjør at du føler det går framover igjen. Søk på nettet etter flere skalaer som du kan øve inn. Du kan også legge til toner i pentaton. F.eks:

(Til Blues)

E-0-23

A-012

D-012

G-0123

B-0--23

E-0--23

Varier med å spille den i 12.bånd i tillegg til de posisjonene du har nevnt.

Til E-dur kan du også spille pentaton i 9. bånd i E-dur der akkordene ikke er typisk E-A-B mønster

F.eks:

E-9--12

A-9-10-11

D-9-10-11

G-9-10-11

B-9-10--12

E-9--11-12

"utvid" skalaen:

E-7-9

A-7-9-11 (slide opp til 11 f.eks)

D-9-11

G-9-11-13 (slide opp til 13

B-12-14

E-12-14

Ikke alle toner kan spilles når som helst, men det finner du ut av etter å ha øvd en stund.

Mulig du allerede vet dette, men i tilfelle ikke...

Link to comment
Share on other sites

http://www.youtube.com/watch?v=bb-q-1Qi4PI

Ok, denne spilte jeg nå for 20min siden, bare fyr løs, men må bare legge til at jeg ikke har spilt gitar siden jeg var 15 :P. Men jeg vil gjerne høre hva jeg kan bli bedre på, dårlig kvalitet fordi jeg tok det opp med fotokameraet mitt :P

http://www.youtube.com/watch?v=ibJ56fWbUfs

La til en til jeg tok opp i sted, mye feil men det blir liksom i den stilen jeg spiller

Edited by pondus92strat
Link to comment
Share on other sites

Det var jo slett ikke verst det der. Hvis det var ren impro, synes jeg at du har brukbar evne til å finne toner og variere. Det blir selvfølgelig litt statisk, men det er nok bare timer på timer med øving, slik det også er med alle andre, som skal til så kommer det også.

Link to comment
Share on other sites

Takk :) Men jeg tenker, det må jo være noe mer en terping på teknikk og rytme og licks som skal til? Burde jeg ikke prøve å variere litt med skalaer? Nå vet jeg ikke hvilket klipp du så men i det første prøvde jeg å bruke litt fra dorian skalaen uten at det funka heeelt :P

Link to comment
Share on other sites

Takk :) Men jeg tenker, det må jo være noe mer en terping på teknikk og rytme og licks som skal til? Burde jeg ikke prøve å variere litt med skalaer? Nå vet jeg ikke hvilket klipp du så men i det første prøvde jeg å bruke litt fra dorian skalaen uten at det funka heeelt :P

Det er elvfølgelig en fordel å kunne variere med forskjellige skalaer der det passer, men for at du skal kunne utvikle ditt eget uttrykk, er det kun øving og terping som skal til. Her er det dessverre ingen snarveier. Men hva du øver og terper på er en annen sak, og det må bli det du selv synes er kult og har lyst til å utvikle videre.

Jeg for min del har spilt gitar i over 20 år, men er ikke det man kan kalle en teknisk flink gitarist. Jeg kan ikke mange skalaer, og er heller ikke veldig rask, men jeg mener selv at jeg har funnet et uttrykk som jeg kan leve med. Det jeg er god til kan jeg konvertere til veldig mange stilarter, men jeg innser at jeg har begrensninger, og har innsett for lenge siden at noen virtuos blir jeg aldri. Til det er jeg altfor slapp med øvinga. Men som sagt; det jeg kan, er jeg ganske god til, til å være glad amatør/semi-pro. Jeg har aldri øvd mye målbevisst på forskjellige ting, men jeg har spilt mye gitar.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Enig med det Audun sier, jeg ville i første omgang kanskje rippa/rappa litt flere soloer av folk du liker for å utvide "repotoaret" heller en å begynt å pugge masse skalaer.

Men det kommer jo helt an på hva du vil. Det er ingen ting i veien for å gå løs på hele skalahelvete men det er en ganske lang vei å gå, så da ville jeg først brukt litt tid på å tenke gjennom hva du vil med spillingen. Vil du bli bedre til å spille sånn som du spiller nå eller vil du spille helt annerledes? Spiller du i band eller sitter du hjemme å øver for deg selv?

If it ain't broken, don't start to fix it.......

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.