Web Analytics
Jump to content

Bruk av skalaer i rock / heavy


irodo

Recommended Posts

Kanksje ett oppbrukt spørsmål, men jeg prøver anyway :D

Hvordan skalaer er best å bruke for å improvisere/ spille solo til rock og heavy?

Pentatonic dur/moll eller blues-skala?

Eller er det en som er skikkelig knall til sånn muikk?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hvis du skal bare komme i gang ville jeg satset på en ren pentatonisk moll skala. Fin til tre-finger tapping, og passer til det aller meste. Desto flere toner i en skala du spiller, desto viktigere er det å vite hva du kan bruke.

I C-dur (A-moll) har du A, C, D, E, G. A etc.

Når du får "draget" på den, er det greit å legge på litt. Det som er sagt av tidligere her. (harmonisk moll, blue notes, etc.)

Jeg fikk i hvertfall veldig fort "suksess-følelsen" ved å spille pentaton i sin tid. Og det gir jo selvtillit når det låter bra til å prøve mer etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Føler at alt for mange metalgitarister sliter med den "suksess-følelsen".. Lirker av seg den ene klisjè soloen etter den andre.. Metalfolk burde lært seg å spille jazz.. da hadde vi fått spennende metal da..

Mente ikke det som sånn spill som meg ting, for jeg faller i den grøfta stadig.. men tror at pentaton skalaene (som for all del låter tøft sånn nå og da..) ødelegger for veldig mange improviserende gitarister.. merker ihvertfall selv at det er veldig "trygt" å dra en "enkel" pentaton solo, og det er dette jeg øver meg vekk fra.. merker at det hjelper allerede.. har snust på kirketoneartene ++ i et par måneder nå..

Link to comment
Share on other sites

Kult å kunne masse skalaer liksom, men til slutt er det øret ditt du må spille etter. Jeg vil i mange tilfeller si at sinnsykt god kjennskap til gripebrettet er bedre enn å kunne alle slags skalaer.

Link to comment
Share on other sites

prioritert rekkefølge:

*moll/dur (og alle kirketoneartene som vi alle veit er samma skala egentlig)

*blues!!

*byzantinerskalaen synes jeg er kongekul

*kineserskala... Husker ikke navn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.