Web Analytics
Jump to content

Hallvardo

Medlem
 • Posts

  1,041
 • Joined

 • Last visited

About Hallvardo

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  London

Recent Profile Visitors

1,727 profile views

Hallvardo's Achievements

Psychofunkadelic

Psychofunkadelic (6/6)

0

Reputation

 1. Hei GitarGuru, kul gitarist, mange ålreite licks. Skal prøve å få skrivd ned den også. Jeg tenkte også å transkribere Kurt Rosenwinkel - Zhivago (den første versjonen når du søker på youtube) nå har jeg endel låter, så kom gjerne med fler forslag, men kan ikke love at de blir skrivd ned sånn med en gang
 2. fin solo, og fantastisk 80-talls look på alle sammen jeg setter den på lista også.
 3. heisann! Jeg begynner med unisonriffet på 5:08 her: etter request fra Earfalas. Rednef: Må si jeg ikke er så veldig fan av stringbendinga til hun dama. Men hvis det er noen spesielle licks du liker så kan du jo prøve en kombinasjon av å se på videoen og høre hva hun spiller? Gnome: Tenkte i utgangspunktet å transkribere litt mer jazza ting, ja. Men trodde det var veldig mange tabbøker osv med Jamiroquai?
 4. Hei folkens! En stund siden jeg har vært her nå. Jeg er ferdig med eksamen om ca. 2 uker, men etter det har jeg forferdelig lite å gjøre. Jeg begynner å bli litt lei av musikken jeg hører på og transkriberer, så jeg tenkte jeg kunne slå to fluer i en smekk, finne noe ny musikk og transkribere den hvis det er noen som er interessert. Så hvis det er en jazz solo du har lyst til å lære deg men ikke har notene til, eller ikke klarer å transkribere kan jeg alltids gjøre det. Jeg er ikke så interessert i fusion for tida, men gjerne en standardlåt. den trenger ikke være spilt på gitar, gøy å spille sax soloer også, feks. Jeg kan slettes ikke love å transkribere alt, men hvis dere kommer med noen forslag og jeg liker det som blir spilt litt, skal jeg sette meg ned og gjøre det. Som sagt får jeg ikke gjort stort før eksamen er ferdig, men tenkte å lufte ideen litt for å se om det er noen interesse for det. Hallvard
 5. In The Country - Losing stones, collecting bones er årets album for min del. Likte det første albumet deres godt, men dette synes jeg er enda bedre. Mike Stern og Jan Gunnar Hoff trio i skien var flott. Konserten i London med Susanna & the Magical Orchestra, In the Country og Supersilent var også drøyt bra. Samme med Herbie Hancock live med Nathan East, Vinnie Colaiuta og Lionel Loueke. Uken etter var jeg på Dave Holland Quintet med Jim Hall som gjest. + Clapton i sommer, dette tror jeg er mitt livs beste konsertår. Ellers fant jeg albumet "one time for all time" av 65daysofstatic, flott cd. Er ikke helt sikker på skuffelser, kommer så mye drit for tiden at jeg sjelden har høye forhåpninger. Jo, Melody Mountain av Susanna & the magical orchestra synes jeg var drit. god jul!
 6. alle posisjonene er feil. Sjekk denne siden: http://www.cyberfret.com/scales/major-caged/ der står det endel om CAGED systemet, og de 5 forskjellige posisjonene. Endel gitarister bruker også 3 noter per streng skalaer, og får da 7 posisjoner. Jeg synes det er mye mer oversiktlig med CAGED. Lær deg begge deler, om du vil. Prøv å se sammenhengen mellom posisjonene, så du etterhvert ikke behøver å holde deg i en posisjon om gangen. Hvis du øver på dette kommer du helt sikkert til å merke fremgang, det er verdt å gjøre.
 7. litt om sirkler, trekanter, firkanter og andre ting som Pat Martino driver med: www.patmartino.com ---> The Nature of the Guitar. Står også en analyse av Giant Steps der, men har ikke sjekket den ut selv. Var på en masterclass med Martino for noen måneder siden, hvor han forklarte dette. Det funker for han, men tror ikke det er veldig mange som vil gå like langt som han. Men uansett, endel interessante ideer.
 8. Hallvardo

  Nattjazz

  hadde jeg vært i nærheten skulle jeg veldig gjerne vært på EST og bugge/scofield. Skal kanskje på scofield/colaiuta i london i sommer, da;)
 9. Hei, jeg har øvd som en gærning det siste året på fretboard skills, notelesing, skalaer og arpeggios og sammenhengen mellom alt dette. Jeg kan godt tenke meg å lage en slags fremgangsmåte for øvingen på dette, men det må bli etter eksamen om noen uker. Bare lufter ideen for å sjekke om noen er interesserte. Personlig synes jeg ikke de øvelsene som har vært postet her er særlig effektive i det hele tatt. Men left hand greia, den får du lage selv
 10. har dere sjekket ut siste nr av guitar techniques? Læreren min som skriver i bladet sa han hadde spilt inn et spor og skrevet en artikkel på 12-toneteknikk. Vet ikke om det er i trykk ennå, men det kan jo være verdt å sjekke ut.
 11. yeah! Jeg lånte den for eksamen ifjor. Fin gitar. Gratulerer!
 12. Ulvo: Vel, utenom neckpickupen er gitaren akkurat som jeg vil ha den. Alternativet blir å kjøpe en gibson es 137/335, men det blir fort veldig veldig mye dyrere. Så jeg tenkte å sjekke om det var mulig med denne gitaren. single coil størrelse humbuckere er forsåvidt ikke et alternativ, da den/de mikkene jeg tenker på ikke kommer i den størrelsen.
 13. Hei, jeg vurderer temmelig sterkt å kjøpe Gretsch electromatic hollow body gitaren. (i den fine røde fargen, seff) Jeg har prøvd den noen ganger, men hvis jeg kjøper den vil jeg gjerne bytte neck pickup på den. På gretsch siden står det at det er "2 US DeArmond¨ 2000 Single-Coil Pickups", andre steder har jeg lest at det er to humbuckere. Gretsch siden stemmer, men størrelsen på dem er ganske uvanlig. Pickupene virker også endel høyere enn vanlige mikker. Er det mulig å bytte dem ut med humbuckere, eller blir det masse skjæring i gitaren osv osv? Bytte dem med single coils? humbuckere i single coil størrelse? Vil helst ha humbuckere. Her er linken til gitaren: http://www.gretschguitars.com/gear/index.p...=&cat2=&q=&st=1 hvis noen har noen meninger, så fyr løs.
 14. Hei Thomas! Jeg kjøpte meg amp for noen måneder siden, Cornell Romany plus. Engelsk håndlaget, låter helt fantastisk. Han har også en en mindre modell, Romany. Den koster £575, men er det ikke slik at du kan få tilbake momsen når du tar den med tilbake til Norge? Den selges i Vintage sjappa i Denmark street. Jeg har ikke helt fått med meg det med å trekke fra moms og hvordan det fungerer, man skal vel kanskje egentlig betale det når man kommer inn til Norge igjen? Uansett, veldig veldig bra amp for pengene. På min kan du velge mellom, hmm, tror det er 10, 2 og 1/4 watt, jeg regner med det er samme type funksjon på Romany. En kanal, men med wattfunksjonen/en vrengpedal kan du få veldig bra resultater. http://www.dc-developments.com/products-home.htm#romany
 15. fant en gang Jimi Hendrix - Stairway to heaven (reggae remix) haha, måtte bare laste ned. Var ganske grusomt uansett.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.