Web Analytics
Jump to content

Gu'daen, godtfølk!


Kølabrennern
 Share

Recommended Posts

Eh, ja, morn.

23-årig Les Paul-fanatiker og lydtekniker fra skauområdet utafor Hønefoss som endelig har klart å forville seg over hit, går under navnet Lars til daglig. Har hørt både godt og fælt om detta forumet, så det er vel på tide at jeg sjekker det ut sjøl. Vanligvis er jeg å finne på MyLesPaul- og Vintagegitar-forumene, men dette her er vel kanskje en smule mer aktivt enn sistnevnte. Speller i et par band, Myrkgrav og Quadrivium per i dag, MySpace og sånt kan dere finne sjøl hvis dere vil høre. Å mer det er å si veit jeg ikke, men slike gitarforum handler jo mye om å skryte av utstyret sitt (eh...), så jeg får liste noen av mine gitarer da.

1990 Gibson Les Paul Classic. Denne har fått grådig med overhalinger, mest merkbart Faber ABR-1 og aluminium-tail, rustfrie stålskruer til brua, diverse relic-plastikk- og mekanikk, RS-kit og hele den greia der. For de som ikke veit det har 90-93 Classic-modellene veldig tynn hals, tenk Ibanez. Må nesten ha en gitar med ordentlig rask hals selv om man er hellbent på å stort sett bare spille Les Pauls.

DSC_6686.jpg

DSC_6676.jpg

Edwards E-LP-98LTS. Bra gitar, lettere å spelle på enn Gibsonen og låter minst like bra. Japansk sak.

DSC_6708.jpg

Epiphone Japan Les Paul Junior ltd. ed. lacquer series. Knallgitar! Ankom dessverre med knekt hode takket være vårt flotte postvesen som rett foran ansiktet på meg slapp gitaren med hodet først 2 meter rett ned i murgulvet da jeg kom og henta den. Fikk den reparert og nå speller og låter den kuler og krutt, spesielt etter jeg bytta ut pickupen til en Skatterbrane Firebrane P90.

DSC_6714.jpg

DSC_6589.jpg

Og sist men ikke minst, min definitive nummer én - Nick Morgan håndbygd Les Paul-aktig gitar. Honduras mahogni, brasiliansk rosentre, flammelønn etc. Denne er skyld i at de fleste andre av gitarene mine har begynt å samle støv.

DSC_6874.jpg

DSC_6875.jpg

DSC_6869.jpg

DSC_6862.jpg

DSC_6861.jpg

DSC_6860.jpg

Har noen andre gitarer i tillegg, men de er det ikke noen vits i å liste her. Har en Squier Telecaster jeg selger billig om noen har lyst på den, forresten. Vintage Blonde-finish og framstår som ny.

Det var det. Nå skal jeg ut og svømme i havet av tråder her.

Edited by Kølabrennern
Link to comment
Share on other sites

Juniorer er egentlig ikke så one trick ponies som en skulle tru, er mye som kan gjøres med volum- og tonekontrollen. Her er ei coverlåta jeg spilte inn med den:

http://myrkgrav.com/public/Kolabrennern_-_Eostre_(Forefather_cover).mp3

Dere får unnskylde spillinga mi, jeg er egentlig ikke mye til gitarist.

Trur jeg har tonekontrollen på sånn 2-3 på introen og "soloen" ved 2:46.

Edited by Kølabrennern
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Sånn ble dette så langt:
  • Og laget cavity-cover av valnøtt til baksiden. Dette skal selvfølgelig pusses til flukt med kroppen
  • Nå er halslomme, humbucker- og kontroll-hulrom frest. Halslommen går helt mot neck humbucker. Dette fordi jeg skal få vinkel korrekt når jeg skal bore fra neck humbucker til kontroll-hulrom. Jeg boret direkte fra HB til kontroll for begge HBs slik at man slipper å ta ut bridge-buckern for å ta ut neck-bucker etc. 
  • David, størrelse betyr ingenting,......🙄 😁,
  • Jeg vil bruke dette gripbrettet hvis jeg får det til, så kan jeg spare det som jeg bestilte til et fremtidig prosjekt istedenfor. Etter binding er ferdig så skal jeg borre ut og lime inlays, også de små  på siden... artig når jeg klarer å la være med fuckups. Har tidligere brukt mye tid på å rette opp og korrigere for diverse feil  ,så langt alt vel på denne. Venter på deler fra gitarist.no, og etpar kjøp på finn. Edit: har veldig stor nytte av disse firkantede aluminiumsrørene, de er helt rette, har skarpe hjørner, veier lite . Jeg  bruker de til planering av treverk, til å frese beine kanter langs, og nå til å lime bindingen, jeg lot gripbrettet ligge litt innafor kanten sånn at bindingen blir liggende flush med underkanten av gripbrettet. Satt på en stripe maskeringstape for å ikke lime gripbrettet fast i aluminiumet. De klypene er også hendige til diverse ting. Liming f eks, istedenfor tvinger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.