Web Analytics
Jump to content

Kølabrennern

Medlem
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

About Kølabrennern

 • Birthday 12/30/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://myspace.com/myrkgrav

Profile Information

 • Gender
  Mann
 • Location
  Åsa

Kølabrennern's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

0

Reputation

 1. Solgte ham en Blackstar HT-5, trivelig fyr og dertil trivelig handel!
 2. Dette begynner jo å bli ei stund sida, men jeg frekventerer ikke forumet særlig jevnlig. Uansett: Bytta min kjære Gibson Les Paul Classic (herregud hvor jeg savner den!) mot en Engl Blackmore-forsterker med denne karen. Siden vi bor ca. evig langt unna hverandre møttes vi på halvveien, midt oppå det grimme og frostbitte Dovrefjell. Tross værgudenes iherdige forsøk på å sette frostbitt i alt på dets vei, gikk byttehandelen som smurt og vi reiste våre respektive veier etter et hyggelig møte med nygammalt utstyr vi gleda oss fælt over. Hallstein var så hyggelig å legge til et lite mellomlegg, som dekka bensinutgiftene for min del, og det må jo sies å være et aldri så lite pluss i boka! Veldig positiv erfaring, med andre ord!
 3. Er på utkikk etter det samme sjøl, egentlig. Har prøvd en Walden T550 som låt meget bra. Det som frister mest er nok en Seagull Coastline Grand (Parlor, men det er jo ikke så langt unna travel-størrelse), men de er det jo ikke så mange av her på berget.
 4. Jeg er enig, og finner det merkverdig at denne legenden av en forsterker ikke skal kunne låte bedre. Jeg kjøpte nye rør til den så fort den kom i hus, siden et av de gamle ei lenger var tett og var fullstendig hvitt på innsida. Kjøpte samme som satt i fra før, 4 matcha Electroharmonix. Tror nok forsterkeren hadde hatt godt av en service, ettersom det skraper fælt i pottene og mastervolumknotten må justeres med varsomhet og øm hånd for ikke å hoppe rett fra 2 til full guffe. Skulle likt å prøve en JCM i prikkfri stand og se om det bare er denne som ikke er helt i form. Og forøvrig, når det gjelder Blackstar-amper, så har jeg prøvd 20-watteren i tillegg til HT5en jeg eier sjøl, og jeg fortsetter å la meg imponere. Syns kanskje den fungerer best med ISF-knotten nesten helt over på "britisk" side ettersom det blir veldig mørkt og boksete ellers, men akkurat på den settingen låter den helt kanon, spesielt med en boost i front for å friske opp i toppen. 100 watt er som oftest altfor mye for både live og studio hvis en vil kunne få noe ordentlig rørvreng, så jeg ville nok heller satsa på 20-watteren og mikka den opp dersom det trengtes. 20 watt lager alvorlig mye lyd i seg selv. Vil også legge til at Engl Blackmore er en veldig allsidig forsterker. Det låter Engl, men som tidligere nevnt ikke så erkeEngl (hurr) som Powerball. Knekker veldig fint ved lavere crunch-settinger og blir aldri udefinert med mer gain. Contour-knappen er også veldig kjekk, ettersom jeg faller litt fram og tilbake mellom å ville spille med masse feit mellomtone og en litt mer avbalansert og luftig lyd. Og et annet bra tegn er at den låter absolutt best med alt av EQ-settinger på klokka 12. Sånn skal det være! Har forresten et lite lydklipp jeg spilte inn med de to sistnevnte. Ikke helt fornøyd med lyden, men det kom mer av mikkplassering enn noe annet. Hoveddelen av lyden er Blackmoren, mens Blackstaren ligger mer i bakgrunnen og skaper varme. http://dl.dropbox.com/u/8953230/Engl%20%2B%20blackstar.mp3
 5. Har prøvd med en slik Digitech Bad Monkey i front, uten særlig lovende resultater. Akkurat nå kjører jeg den også med kun to rør for å prøve å få mindre headroom og mer rørvreng, uten at jeg hører nevneverdig forskjell. Kanskje 2210 er en spesielt dårlig versjon av JCM 800, ikke veit jeg. Blackstar HT5-en min låter uendelig mye bedre iallfall, med og uten pedaler.
 6. Jeg bytta til meg Blackmoren til Hallstein for noen måneder sida. Til å begynne med klarte jeg ikke helt å bli venn med den, syns kanskje den var litt krass i toppen. Så fikk jeg låne en gammal tokanals JCM 800-topp (2210), og har plutselig falt totalt for Englen i etterkant. Tror rett og slett jeg måtte få bukt med illusjonen om at Marshall er best uansett hva, for det viste seg å være helt feil. Syns ærlig talt 800en låter helt forferdelig. Flat, tynn, "smal" mellomtone, ingen bass, skrikende diskant... Uten vrengen helt på fullt blir lyden også så grumsete og udefinert at den er helt ubrukelig. Utrolig skuffa!
 7. Jo, takk for handelen! Det der var min første ordentlige kvalitetsgitar og det er med et tungt sukk i hjertet jeg valgte å gi slipp på den. MEN, det er riktignok godt å vite at den havner hos noen som har leita lenge og vel og ikke har funnet "sin" Les Paul før nå - det er noe alle gitarister fortjener å oppleve i løpet av livet!
 8. Alesis har hatt mye problemer med disse aktive monitorene sine, selv om de låter fantastisk bra. Har sjøl et sett M1 Active MKII som slår seg konstant av og på. Vanligvis er det gåene elektroniske komponenter, for eksempel en kondensator som lekker eller resistorer som har blitt overoppheta. Google litt, så finner du sannsynligvis noen med samme problem som deg.
 9. Ja. Byljer blant andre har vel en sånn og kan fortelle om den. Jeg har en 98LTS jeg er uhyre fornøyd med.
 10. Gå ett hakk opp til 130LTS-modellen, så får du god elektronikk og top of the line-PAFene til SD. Dessuten er relicen noe mindre intens og innlegga i fingerbrettet av et penere materiale.
 11. Jeg har en Morgan 12-strengs akustisk med cutaway og preampsystem. Den låter helt grusomt. Har aldri vært borti en gitar noensinne som låter så skarpt og umusikalsk. Lokket og baksida har også bøyd seg, men det er vel fordi jeg ikke har hatt luftfukter i den. Bånda stikker av samme årsak ut på sida av halsen og lager fine kjøttsår. Kjenner derimot en kar som har en annen 6-strenger av Morgan, den låter helt kurant, varmt of fint. Walden, Seagull og Epiphone lager akustiske gitarer i nedre prissjikte som låter og spiller atskillig bedre, etter min erfaring.
 12. Se om du finner en møbelsnekker, kabinettmaker eller noe slikt. Hadde også hjulpet om du fortalte oss hva du skal frese ut. Utfresing til pickups og diverse tremolosystem finnes det maler i plexiglass til for en billig penge, som du definitivt vil supplere personen som tar på seg jobben med, med mindre han allerede jobber med gitarer.
 13. Lurer litt på å kvitte meg med den, siden den er noe overflødig nå. Tar imot bud, men den har reparert headstock. Greg Platzer i USA som har reparert den, så det er top notch arbeid iallfall.
 14. Takk takk! Gitaren er lagd av Scott Wilkinson, også kjent som "ex-nihilo" på MLPF. Han og Tom Bartlett utgjør den harde kjerne av replica-makere i Kanada nå i dag, selv om Scott nå selv sier at han gitt seg etter å ha oppfylt sitt eget opprinnelige ønske om å bygge drømmegitaren til seg selv. Det var visst ikke helt planlagt å begynne å bygge for andre, noe jeg kjenner meg igjen i mtp. mitt eget bandprosjekt, som har blitt mer styr enn glede etter at folk fikk øya opp for det. Og apropos det, så ja, skal begynne å tracke den nye Myrkgrav-skiva med denne her, det er det jeg har gått og venta på nå før jeg har fått kommet igang.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.