Web Analytics
Jump to content

en liten og god gitarforsterker


jealei
 Share

Recommended Posts

heisann, jeg er på utkikk etter en liten hissigpropp av en forsterker, jeg spiller litt av hvert så det er viktig at clean lyden er varm og god, vreng er ikke så farlig siden jeg har en del pedaler for det, men forsterkeren må da ta pedaler godt, jeg ser også helst at forsterkeren har master volum og effektloop, jeg vil ikke helst ikke svi av mer enn 5000 på dette.

Link to comment
Share on other sites

...samtidig som mange av de trådene ikke svarer på spørsmålet som er i denne tråden her.

Jeg mener det spørsmålet ikke har blitt besvart så mange ganger før, nettopp fordi små forsterkere med varm cleanlyd ikke har tendens til å være så veldig pedalvennlige, og de pleier ikke å ha effektloop.

Du kunne vurdert spider IV-serien som kommer ut nå. Det er mange fordeler med den, men den har såvidt jeg vet ikke en varm cleanlyd. Har ikke hørt selve forsterkeren, så skal ikke spekulere for mye.

VOX VT-serien har nettopp gått ned ganske betydelig i veiledende pris, så den er en frekk løsning. 30W-varianten har en fin cleanlyd og er ganske allsidig, men har ikke effektloop den heller.

Noen som har virkelig gode tips til forsterkere de har positiv erfaring med?

Jeg elsker fender blues jr til den bruken, og brukt kan du få den innenfor budsjettet ditt, men den har heller ikke effektloop.

Link to comment
Share on other sites

Med classic 30 ryker budsjettet som er satt opp noe innmari, men det er en fin amp, og hvis du ber til høyere makter kan den være mulig å finne brukt innenfor budsjettet. :P

Du har forsåvidt tilsvarende et master-volum siden du har pre og post-gain på "Lead Chanel", så den kan spille lavt, men den er overdimensjonert til tusen for bruken mener nå jeg. :) Knallbra fortserker, men kanskje ikke det Jealei er ute etter? Den er også rimelig tung å bære...

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

VOX AC15 combo

Nyyyydeli cleen:) me master volum.

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkod...ll&tot=null

Ingen effektsloop:(

edit: La til en link

Edited by maksmekker
Link to comment
Share on other sites

Som sagt, hva er poenget med effektloop hvis han skal bruke pedal til vreng?

Det er veldig ryddig, og mye mer fornuftig å koble effektene sammen med forsterkeren "permanent", samtidig som det ikke er alltid du bruker pedaler til vreng allikevel, og da er det greit å kunne ha en del effekter etter preamp på forsterkeren. Samtidig kan det være greit hvis man vil bruke et trådløst system eller hvis man vil ha muligheten til å bruke en annen preamp ved en annen anledning. Mange gode argumenter for effektloop, så jeg holdt meg til en del åpenbare.

Link to comment
Share on other sites

Smører du deg litt med tålmodighet er Blackstar HT-5 snart tilgjengelig her til lands.

Link to comment
Share on other sites

Kan anbefale valveking ja, har fx loop om du trenger det. Clean kanalen takler ihvertfall alle effektboksene jeg har testet bra. Og med nye rør så låter ikke vreng kanal værst heller. Og den spiller høyt! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Opp til 5 lapper ville jeg vurdert Peavy Valveking 8. En helt fenomenal liten rakker, som duger godt til øvning, og oppmikking

For en som liker skikkelig brun rørlyd, så er den et godt valg.

Tiny Terror fra Orange er noe dyrere, men har også litt større spend i lydspekteret. Har dem begge, men foretrekker ofte å øve med den lille Peavy comboen, da jeg har blitt svært gla i dens særegne lyd.

Begge ampene er gode valg.

Av billigere sort, så fungerer Vox AD serien godt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.