Web Analytics
Jump to content

Vibrato


TulleGutt

Recommended Posts

Ser mange nevner Kirk Hammetts tydeligvis grusome vibrato i Megadeth vs. Metallica tråden. Jeg har bestandig bare ''vibrert'' i vei, uten å helt tenkte på hvordan det høres ut. Det er først nå i det siste har jeg prøvd å bli mer bevisst på hvordan en ''god'' vibrato er. Såe, nevn gitarister som har dere synes har god vibrato, gjerne med et medfølgende youtube-klipp :)

Link to comment
Share on other sites

Ser mange nevner Kirk Hammetts tydeligvis grusome vibrato i Megadeth vs. Metallica tråden. Jeg har bestandig bare ''vibrert'' i vei, uten å helt tenkte på hvordan det høres ut. Det er først nå i det siste har jeg prøvd å bli mer bevisst på hvordan en ''god'' vibrato er. Såe, nevn gitarister som har dere synes har god vibrato, gjerne med et medfølgende youtube-klipp :)

Paul Gilbert har fantastisk vibrato. Liker også John Mayer sin.

Link to comment
Share on other sites

Her har vi et godt eksempel på vibrato - synes jeg.

Men, Landau har hundrevis av vibratotyper som han bruker der de passer best :)

Og når Guthrie faktisk tar seg pauser så er vibratoen hans fantastisk. 71izserFcek

Når alt kommer til alt så må du ha en rekke vibratotyper inne, til forskjellig bruk, for å kunne si at du har en god vibrato.

Dette er vell egentlig mer en showcasing av forskjellige artisters bruk av forskjellige type vibrato.

Link to comment
Share on other sites

Jøss, jeg sendte faktisk en PM til Aphelion og foreslo at vi kunne starte en slik tråd... Morsomt sammentreff.

Jeg syns Yngwie har en av de beste vibratostilene der ute. Både når han vibrerer raskt og aggressivt og når han vibrerer mer sakte og ettertenksomt.

Youtube-klipp? Sjekk opp nesten hva som helst med Yngwie, han bruker vel vibrato i alle låtene sine...

Men en av mine favoritter er innledningen av "Icarus dream suite" fra første plata hans. Og da spesielt studioversjonen som er bedre enn mange av liveversjonene jeg har hørt. (Last ned Spotify, hvor man kan høre gratis musikk.)

Den første, sakte soloen i "Little savage" (fra samme plate) er også utrolig fin. Mye bra vibrato der.

Sjekk også opp Yngves klassiske mesterverker "Black star" og "Far beyound the sun".

En annen gitarist jeg mener har veldig tøff vibrato er Zakk Wylde.

Håper at andre fortsetter å komme med innlegg her. :)

PS. den vibratoen til B.B. King lignet veldig på en litt vinglete, raskt vibratoteknikk jeg brukte før om åra... Har vendt meg av med nå, fungerer nok best til blues...

Link to comment
Share on other sites

Larry Carlton har en fin video om dette. Tror det var da jeg så den at det gikk opp et lys om ulike typer vibrato. Noen vil kanskje benytte anledningen til å snakke om følelser i gitarspillet. :)

Man kan vibrere og vibrere i det vide og brede uten å føle n ting! ;)

Link to comment
Share on other sites

synes lukather har en heftig vibrato, petrucci er vel skoleeksempelet på dette, ellers er jo zakk wylde selvsagt uslåelig. men det kan bli AAAltfor mye i enkelte låter. Og malmsteen er jo ikke dårlig han heller. Jeg har lenge ønsket meg en slik fin variert kontrollert vibrato men synes det er vanskelig.

synes dimebag og hadde fet vibrato på de gode gamle vanvittige soloene.

edit, legger til kee marcello og john norum.

Edited by Wylde Thing
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.