Web Analytics
Jump to content

Vibrato


TulleGutt
 Share

Recommended Posts

Ser mange nevner Kirk Hammetts tydeligvis grusome vibrato i Megadeth vs. Metallica tråden. Jeg har bestandig bare ''vibrert'' i vei, uten å helt tenkte på hvordan det høres ut. Det er først nå i det siste har jeg prøvd å bli mer bevisst på hvordan en ''god'' vibrato er. Såe, nevn gitarister som har dere synes har god vibrato, gjerne med et medfølgende youtube-klipp :)

Link to comment
Share on other sites

Ser mange nevner Kirk Hammetts tydeligvis grusome vibrato i Megadeth vs. Metallica tråden. Jeg har bestandig bare ''vibrert'' i vei, uten å helt tenkte på hvordan det høres ut. Det er først nå i det siste har jeg prøvd å bli mer bevisst på hvordan en ''god'' vibrato er. Såe, nevn gitarister som har dere synes har god vibrato, gjerne med et medfølgende youtube-klipp :)

Paul Gilbert har fantastisk vibrato. Liker også John Mayer sin.

Link to comment
Share on other sites

Her har vi et godt eksempel på vibrato - synes jeg.

Men, Landau har hundrevis av vibratotyper som han bruker der de passer best :)

Og når Guthrie faktisk tar seg pauser så er vibratoen hans fantastisk. 71izserFcek

Når alt kommer til alt så må du ha en rekke vibratotyper inne, til forskjellig bruk, for å kunne si at du har en god vibrato.

Dette er vell egentlig mer en showcasing av forskjellige artisters bruk av forskjellige type vibrato.

Link to comment
Share on other sites

Jøss, jeg sendte faktisk en PM til Aphelion og foreslo at vi kunne starte en slik tråd... Morsomt sammentreff.

Jeg syns Yngwie har en av de beste vibratostilene der ute. Både når han vibrerer raskt og aggressivt og når han vibrerer mer sakte og ettertenksomt.

Youtube-klipp? Sjekk opp nesten hva som helst med Yngwie, han bruker vel vibrato i alle låtene sine...

Men en av mine favoritter er innledningen av "Icarus dream suite" fra første plata hans. Og da spesielt studioversjonen som er bedre enn mange av liveversjonene jeg har hørt. (Last ned Spotify, hvor man kan høre gratis musikk.)

Den første, sakte soloen i "Little savage" (fra samme plate) er også utrolig fin. Mye bra vibrato der.

Sjekk også opp Yngves klassiske mesterverker "Black star" og "Far beyound the sun".

En annen gitarist jeg mener har veldig tøff vibrato er Zakk Wylde.

Håper at andre fortsetter å komme med innlegg her. :)

PS. den vibratoen til B.B. King lignet veldig på en litt vinglete, raskt vibratoteknikk jeg brukte før om åra... Har vendt meg av med nå, fungerer nok best til blues...

Link to comment
Share on other sites

Larry Carlton har en fin video om dette. Tror det var da jeg så den at det gikk opp et lys om ulike typer vibrato. Noen vil kanskje benytte anledningen til å snakke om følelser i gitarspillet. :)

Man kan vibrere og vibrere i det vide og brede uten å føle n ting! ;)

Link to comment
Share on other sites

synes lukather har en heftig vibrato, petrucci er vel skoleeksempelet på dette, ellers er jo zakk wylde selvsagt uslåelig. men det kan bli AAAltfor mye i enkelte låter. Og malmsteen er jo ikke dårlig han heller. Jeg har lenge ønsket meg en slik fin variert kontrollert vibrato men synes det er vanskelig.

synes dimebag og hadde fet vibrato på de gode gamle vanvittige soloene.

edit, legger til kee marcello og john norum.

Edited by Wylde Thing
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.