Web Analytics
Jump to content

Gitar til 5-åring


hellacopters

Recommended Posts

Hei,

Trenger litt hjelp til å velge ut gitar til poden. Jeg spiller ikke gitar selv, men har alltid ønsket å lære meg det. Kan noen få akkorder :)

Bør jeg velge en 1/2 eller 3/4 stor gitar, eller vil muligens en Epiphone SG-310 fungere. Den blir muligens stor for poden, men tror vel først å fremst han kommer til å fortsette å spille luftgitar til Highway To Hell et års tid til...

Hva mener dere?

På forhånd takk.

Link to comment
Share on other sites

Hvis din femåring er som de fleste, så vent. Han bør leke og kose seg en stund til før han får gitar. Evt kan du gi han en billig ukulele?

Men dersom jeg ønsker å lære meg litt først, så jeg kanskje kan bistå poden litt når han blir eldre. Er SG-310 en grei gitar å starte med?

Link to comment
Share on other sites

Vente 1-2 år til. Gi han en lekegitar, så kan han drømme om en ordentlig en. Husker jeg gjorde det da jeg var mindre. Spilte også mye luftgitar :P

EDIT: Vet ikke med den SG'en. Men Epi er greie gitarer å begynne med. Det er Ibanez også :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Ukulele til 199kr gir nok en mer positiv førsteopplevelse(?), men hvis du skal kjøpe en gitar, gå for en 1/2. Evt en 3/4 elgitar (1/2 er litt vanskelig å oppdrive)...

SG310 blir nok litt for tungspilt da den har en relativt stor og flat hals til å være elgitar. Det finnes også knøttsmå (1/4 elgitarer som ikke er intonert og som er forferdelige å spille på) som blir en ganske morsom pakke med marshall ms2.

Link to comment
Share on other sites

5 år er veldig tidlig da.. Men hvis det er el-gitar det er snakk om så selger 4sound butikkene (imerslund, tre45 osv) en barnegitar av akseptabel kvalitet (supreme) med forsterker (danelectro) og det hele for litt over tusenlappen. Det er i alle fall bedre enn å kjøpe en el-kjøp/leketøys utgave av arten..

Uten at jeg har så fryktelig peil på barn og gitar, så tror jeg de må bli rundt 7-8 år før de klarer å få til noe særlig, og da helst på en 1/2 eller 3/4 gitar. En full størrelse SG blir alt for svært for de små fingrene og korte armene. (de rekker ikke frem til første bånd på gitaren, der de i alle hovesak skal spille !)

Link to comment
Share on other sites

5 år er veldig tidlig da.. Men hvis det er el-gitar det er snakk om så selger 4sound butikkene (imerslund, tre45 osv) en barnegitar av akseptabel kvalitet (supreme) med forsterker (danelectro) og det hele for litt over tusenlappen. Det er i alle fall bedre enn å kjøpe en el-kjøp/leketøys utgave av arten..

Uten at jeg har så fryktelig peil på barn og gitar, så tror jeg de må bli rundt 7-8 år før de klarer å få til noe særlig, og da helst på en 1/2 eller 3/4 gitar. En full størrelse SG blir alt for svært for de små fingrene og korte hendene.

Takk for svar :)

Skal prøve å oppdrive en brukt 1/2 gitar, eller kanskje en oppblåsbar en, så han får trena litt mer på duck walk`n til Angus ;D

Link to comment
Share on other sites

Nesten alle har en liten Morgangitar liggende fra den tiden barna deres maste om å få en gitar til å lære seg på, for å deretter bare slenge den fra seg i kjelleren. Du får helt sikkert en brukbar gitar til en rimelig penge om du kikker litt. ;) Men du må for all del mate han med Ac/dc i begynnelsen for å få interessen i gang! Det husker jeg funket for meg. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Om du skal kjøpe billig 1/2 kan jeg anbefale Harley Benton 1/2 Stratocaster, betalte vel 400 kr ny for min ;) Veldig grei gitar, holder seg imponerende bra stemt og har en grei hals. Den er stemt i A, mens en vanlig gitar er stemt i E.

Om du skal kjøpe en slik en, er det kanskje best å stemme den litt ned, da strengene blir veldig "stramme" på den lille halsen.

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ms_jr.htm

Da må du altså bestille fra Tyskland :)

Ukulele er forresten veldig greit, min søster spiller det (nesten god), men klarer ikke vanlig gitar :P

Edited by Aslak Gundhus
Link to comment
Share on other sites

Spill kul musikk for han i bilen, da sitter han og hører på den, uten alternativet om å gå vekk, og musikken vokser på ham. Vips har du en sønn som maser om å få spille gitar. Det funket i alle fall på meg da jeg var liten. (Jeg tror dette var uten overlegg fra mine foreldres side).

Link to comment
Share on other sites

Han vil høre på AC/DC hele tiden. Ser også mye på en gammel DVD vi har, Let There Be Rock. Han spretter rundt og etterligner Angus. Nesten litt redd han skal gå lei, men så lenge han spør etter det selv er det vel greit. Prøver å sette på noe annet iblandt. Kiss for eksempel, men det er ikke skikkelig rocke musikk sier han...LOL

Link to comment
Share on other sites

Far hadde en Les Paul kopi. Da jeg var 2-3 år, tryglet og ba jeg om å få prøve "store spæll". Av og til tok han fram kassen og åpnet den, og jeg fikk dra over strengene mens den lå i kassen. Det var stort! Begynte ikke å spille gitar ordentlig før jeg var 9 år, men spilte lenge på samme gitaren. :)

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vi er et ny oppstartet band, vi spiller litt forskjellig, alt ifra Pink Floyd til CC Cowboys, vi har planer etterhvert å spille konserter osv. Tillegg lage egne låter. 
  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.