Web Analytics
Jump to content

Bogner Alchemist


EinarG
 Share

Recommended Posts

Heisann godtfolk!

Etter en del surfing, og leting etter feite amper på nett, kom jeg over disse videoene.

Tona er etter min mening helt super, og det er noe sånt jeg er ute etter når det kommer til mid-gain overdrive.

Etter å ha hørt en del sjekket jeg ut infoen på videoen, og det viser seg at effektene kommer fra ampen i tillegg.

Det er en selvstendig reverb og delay-unit i ampen! Er i utgangspunktet skeptisk til slikt, men nå i det senere har

folk bevist gang på gang at man ikke må ha dyre boutique enheter basert på 30-40 år gammel teknologi for å fet lyd.

Ampen har kontroller for reverb type, reverb level, delay type, delay level, delay repeats og tap tempo, i tillegg til alle ampkontrollene :)

Den kan også switches mellom 40 og 20 watt;)

Prisen for toppen er på litt over 10K i Norge, og det er ikke mye for en god amp!

Noen her som har erfaring med ampen, og vet om den er verdt pengene?

Livet er for kort til å ha dårlig tone gutta!

Link to comment
Share on other sites

jeg hadde uten tvil vurdert Bogner viss jeg var ute etter ny amp og hadde penger til det.

Skulleønske han fyren spilte pittelitt hardere ogmer tydelig =o

Høres ut som han slurver hele tiden pga forsiktighet og redd for litt trøkk

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hei

Jeg har 1x12" komboen. Jeg liker ampen veldig godt og i den prisklassen er det vanskelig å finne noe bedre. Boost-funksjonen gjør mer eller mindre ingenting når den blir brukt på high-gain kanalen, men det får heller så være. Savner også tap tempo-knapp på fotbrettet, men dette er vel det som er å trekke for. Cleantonen er fantastisk (tenk vox med god bunn). Cleankanalen låter mye bedre på 40w enn 20w. Merker ikke noe særlig forskjell på drive-kanalen.

Jeg har bestilt meg et Scumback-element som jeg skal sette inn, men det er nok mer fordi jeg aldri blir helt komfortabel med hvor spisse vintage 30-elementene er. Både 2x12 kabinettet og 2x12-comboen har andre elementer, husker ikke helt hva.

Effektene er forøvrig line 6 og låter meget bra. DL4 er ikke en av de mer brukte delayene på markedet uten grunn og jeg mener delaymodelleringene er hentet herfra :)

Link to comment
Share on other sites

Mangler litt bunn og mye mellomtone...

Ja, for det er sikkert ikke EQ på ampen. Og som kjent så er det jo ingen av leddene etter kabinettet (mikrofon, plassering av denne, EQing, komprimering, kvalitet på opptaksutstyr osv.) som har innvirkning på hvordan lyden blir på opptaket... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ja, for det er sikkert ikke EQ på ampen. Og som kjent så er det jo ingen av leddene etter kabinettet (mikrofon, plassering av denne, EQing, komprimering, kvalitet på opptaksutstyr osv.) som har innvirkning på hvordan lyden blir på opptaket... :rolleyes:

Med tanke på at amp'en ikke klarer å levere på noen av de andre klippene hans så tror jeg at han må like en dritt tone da..

Men jeg personlig har ikke prøvd den så jeg kan ikke uttale meg.

Link to comment
Share on other sites

Han bruker tross alt et 1960AX-kabinett med G12M elementer, som ikke akkurat er kjent for å være strålende når det kommer til "chug".
Det kabinettet han brukte på metallvideoen hadde Celestion G12-65 da, vet ikke hvor egnet det er til metal?
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.