Web Analytics
Jump to content

Akustisk gitar og vokal


Capo

Recommended Posts

Hei, jeg har akkurat spilt inn en sang her, har ikke skrevet eller komponert den selv. Det er en rolig sang, og jeg har aldri spilt inn noe før, så det er en slags test. Jeg har heller aldri sunget før, så det er på en måte en test på om jeg kan synge, vanskelig å bedømme sin egen stemme. Vet det ikke er alt som er like bra, men hadde vært fint om dere kunne hørt den og sagt hva dere synes!

Setter stor pris på all tilbakemelding (både ang gitar, vokal, solo osv). :unsure:

Bare følg linken og hør på sangen

http://www.soundclick.com/jonerik

Edited by Capo
Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest det du skrev, så ble jeg ekstremt positivt overrasket av kvaliteten på innspillinga! Hvordan mikrofoner, lydkort, programvare osv er brukt?

Volumet var litt lavt generelt. Gitar og vokal hadde greit volum i forhold til hverandre.

Brukte du clicktrack? Mulig det er jeg som synes det bare, men virket som om tempoet endret seg litt i blant.

Soloen synes jeg du kunne droppa siden det ligger en gitar gjennom hele låta og plutselig to under soloen, og det synes JEG ble litt merkelig.

Har jo helt klart hørt folk synge bedre før, men du synger langt bedre enn meg og jeg synes du gjorde en god jobb her! Gi oss mer, det var meget behagelig å høre på!

Edited by siimen
Link to comment
Share on other sites

Enig i at det blir litt pussig med soloen. Ellers er dette etter min mening et litt sårt, og bra opptak. Du sier du aldri har sunget før. Da har du i såfall veldig god kontroll på stemmen din. Dette er reint, og med noe uttrykk, om enn ikke så mange å velge i! Imponerende. Det er veldig få som synger slik "på første forsøk".

Jeg synes noe av gitarspillingen blir noe "kvalt" til å begynne med, litt for mye dempede strenger gjør at noe "dør" før det skal, men det kan jo være en smakssak. Blir lit bedre når du litt oppskriftsmessig "tar litt mer av" på slutten.

Link to comment
Share on other sites

Takk for det! Bedre tilbakemelding enn jeg forventet. Jeg har aldri sunget foran noen (og vet for så vidt ikke om jeg kommer til å gjøre det), men kjekt å vite at det ikke høres helt på trynet ut.

Jeg har brukt en StudioProjects B1 mikrofon, TonePort UX2 lydkort sammen med Gearbox og Cubase software. Brukte ikke clictrack nei, så det er veldig mulig at tempoet varierer litt! Og ser hva dere mener med soloen, tenker jeg legger på noen fills rundt omkring og ser om det virker mer naturlig.

Er det noen spesielle partier (tenker på vokal) jeg bør spille inn på nytt? Noen som er dårligere enn andre eller noe? Eller er det ok slik det er?

Diverse tips, ros og kritikk tas i godt imot :)

Link to comment
Share on other sites

Send meg en høykvalitetsfil, gjerne med vokal og gitar separert, så skal jeg legge på bass, hvis du har lyst. Synes kanskje at den litt "tamsete" gitarspillingen til å begynne med gir det hele litt karakter, faktisk. Synes ikke at noe egentlig trenger så mye forandring, ut over at du kanskje kan jobbe med litt større uttrykk når deg gjelder vokal. Totalt sett er jo dette veldig fint. Det at jeg tilbyr meg å basse, lover jo for det..

Men mer kassegitar ut over i sangen, kanksje 12strenger, er jo et enkelt valg, om enn uorginalt.

Send meg en PM, så ordner resten seg..

Link to comment
Share on other sites

Har ikke studio-headsettet mitt her, men det var absolutt bra innspilling. Med akustiske innspillinger som dette er det viktigere med sjel enn med høy "kvalitet" utstyrsmessig og det har du. Jeg ville anbefalt deg å leie deg litt studio-tid i et skikkelig studio og spille det inn der for å høre forbedringene som dukker opp, og lære hva du kan gjøre. Koster vel en drøy 1000-lapp med en enkel låt som dette, men kan være veldig lærerikt for deg, og bedre brukte penger enn å kjøpe mer utstyr til å begynne med. Jeg tror det svakeste "leddet" i oppsettet ditt utstyrsmessig kanskje er preampen til mikrofonen.

Apogee kommer med et helt nytt lydkort nå som har helt rå mikrofonpreamp (Apogee One) (USB-lydkort, desverre kun for Mac). Bruker preampene fra storebroren (Apogee Ensemble) som jeg bruker i mitt hjemmestudio. Du kan også jobbe litt med mikrofonplassering på gitaren for å skille ut partier (f.eks endre mikrofonteknikk på refrenget) rent lydmessig, men veldig fin grunn-lyd du har. Når du får en heftigere mikrofonpreamp senere ville jeg også eksperimentert med å ta vokalen på en Shure SM57. Det fungerer veldig bra for meg på denne typen musikk.

Mvh

Morten Larsen

Backstage Musikk

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips! Jeg skal til Molde FHS neste år, og der har de visst et studio (om det er bra vet jeg ikke) for de som går på musikklinjen, men jeg kan jo se om jeg kan få prøvd meg der. På lang sikt må jeg også få tak i en Mac, jeg bruker en to år gammel HP Pavillion (men den duger), så i tilfelle kommer jeg til å sjekke ut Apogee.

I kveld har jeg imidlertid spilt inn enda en sang, heller ikke skrevet denne selv. Det er en sang de fleste har hørt.

Er veldig glad for all tilbakemelding! Blir vokalen for "dårlig" på det høyeste i refrenget? Andre ting som er bra eller ikke bra?

Jeg har skrudd opp micvolumet på lydkortet litt, med det resultat at det har blitt såvidt merkbart høyere enn forrige innspilling, men også litt mer susing (pga relativt billig utstyr). Men akkurat som på forrige sang, er det nok en fordel om dere skrur volumet på pcen litt opp.

Følg linken og hør sangen(e)

http://www.soundclick.com/jonerik

Edited by Capo
Link to comment
Share on other sites

Veldig god "feeling" på denne sangen også. Godt jobba, virkelig!

Tips jeg har er som følger:

- Litt jevnere volum på deler av vokalen (se 00:58 for å høre hva jeg mener)

- Soloen var skikkelig tøff og usminka. Behold den ca slik - minner meg litt om Strings of Fire (sjekk dem ut hvis du aldri har hørt dem, Guns N' Roses acoustic tributene deres er helt rå!!)

- Personlig ville jeg lagd vokalen litt mindre "sår" (ihvertfall på verset), men beholdt det personlige preget. (ikke gjør for mye med den, for da kan den bli anonym, og det er den ikke nå)

- Lag en live akustisk versjon av denne med et lite publikum på ca 30-50 personer. Finn en lokal "skitten" scene og sett sammen et akustisk program. Finn noen lokale opptaks-helter og se hva de kan lage ut av live-opptaket. Husk å være skikkelig nøye med hvordan gitarlyden er på soundcheck. Du har en fin lyd nå, men må sansynligvis endre mikrofoner etc til live-innspillingen. Hør om en lokal butikk har SE GM10 inne og om du kan få låne den og supler med standard-mikrofoner til du finner lyden du er ute etter (ikke vær redd for å plassere GM10 "feil" i forhold til bruksanvisningen for å finne riktig lyd. Jeg bruker ofte min på baksiden av gitaren hvis jeg er ute etter noe spesielt. Vokal-lyden live er vanskeligere å kontrollere, så der kan du bare gå for en Shure SM58 eller SM57 etter min mening. Husk at ved live-opptak så trenger du preamper med mer headroom og mindre støy fordi du ikke kommer til å kunne legge deg på helt ideelt nivå, men det bør mikseren der du spiller inn være i stand til å takle. Evt hør med en lokal butikk om du får låne ihvertfall 1 skikkelig preamp mot at du reklamerer litt ved å takke dem.

Evt kan du bare beholde det akkurat som det er og være fornøyd med deg selv. ;)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Tusen takk, det er akkurat slik tilbakemelding jeg trenger.

Jeg ser hva du mener, skal fikse volumet. Mulig at jeg spiller inn et par av versene på nytt også, med litt mindre såkalt sårhet, greit å ikke "overspille".

Det live-akustisk-prosjektet vil jeg også prøve å få gjort noe med! Kanskje det er mulig å få til noe slikt i Molde. Først må jeg i tilfelle venne meg til å synge foran folk, noe jeg aldri har gjort :P Men er det lett å finne en slik lokal scene og slike folk som er villige til å bruke tid og krefter på noe så anonymt (i den betydning at jeg ikke er kjent)? Hvor mye penger må jeg i tilfelle ut med da?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.