Web Analytics
Jump to content

"Støyfri" spilling med distortion.. Hjelp!


Ola123
 Share

Recommended Posts

Jeg er en som liker å spille med en god del distortion, og jo mer distortion, jo mer lyd lages hvis jeg med et uhell stryker over en streng, slår på feil streng, etc. Og når jeg da spiller for eks. en solo eller et riff og gjør dette, høres dette utrolig dårlig ut, siden det høres ut som om jeg spiller masse feil ved siden av det rette, og dette irriterer meg virkelig. Men alle jeg har sett har fint klart å unngå å gjøre dette, og jeg lurer på hvordan de klarer det? Jeg har prøvd å ta et tynt skjerf og knytt det rundt halsen og når jeg da spiller, så muter den alle åpne strenger, og dette funker utrolig fint. Men jeg lurer på om det fins noen måte å unngå å måtte bruke skjerfet? Håper inderlig på svar! Har slitt med dette en god stund nå :unsure:

Link to comment
Share on other sites

mindre vreng ;)

Har tenkt på det, men da har jeg ikke like lett for å få til den tonen jeg ønsker :unsure: Og jo mindre distortion jeg har, jo vanskeligere blir det for meg å lage pinch harmonics :( Derfor tenkte jeg å kjøpe en ny gitar, enten med EMGs eller etterpå bytte pickupsene til den gitaren jeg velger å kjøpe til EMGs. Er dette smart eller dumt forresten?

Link to comment
Share on other sites

Hva slags forsterker har du? Bruker du pedaler? Og hva slags gitar snakker vi om her?

Er bare en Epiphone Les Paul 100 og en Roland Cube-30X, har ikke satset så mye penger på utstyret enda, men etter konfirmasjon om to uker har jeg tenkt til å bla opp med en god del tusen :)

Link to comment
Share on other sites

Er bare en Epiphone Les Paul 100 og en Roland Cube-30X, har ikke satset så mye penger på utstyret enda, men etter konfirmasjon om to uker har jeg tenkt til å bla opp med en god del tusen :)

Da vil jeg faktisk anbefale deg å ikke kaste EMG-mikker i den gitaren :) Hvor lenge har du spilt? Hvis du er nogenlunde i oppstartsfasen, er ikke den forskjellen dette utgjør noe du vil merke så veldig mye av, mener nå jeg.

Link to comment
Share on other sites

Mindre vreng. Du må lære deg å spille med mindre vreng i utstyret og mer kraft i fingrene dine. Det mer kraft kommer noe etterhvert som du blir mer sikker på spillingen.

Men jo mindre vreng, jo tightere blir lyden og renere også. Cuben har jo ganske bra vreng. Eventuelt skru ned volumet litt på gitaren din. F.eks til 8.

hjelper mye på støy og feedback, sånn at du vet det i fremtiden.

Link to comment
Share on other sites

Du må øve dempeteknikk.

Du skal mute strenger du ikke spiller med en kombinasjon av venstrehånda og siden av høyrehånda.

Vanskelig å forklare nøyaktig men få en dreven gitarist du kjenner til å vise deg greia så skjønner du det fort :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo ta den klassiske svettearmbånd-teknikken når du spiller solo. Dra et svettearmbånd over første bånd, når du spiller solo, så slipper du støy!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.