Web Analytics
Jump to content

Album endelig ferdig!


basic
 Share

Recommended Posts

Vi har vært i studio i vinter /vår og nå er albumet endelig klart.

Tre av låtene kan du høre på myspacen vår:

myspace.com/nordavindband

Det er altså de tre første låtene som er nye, resten er haugamle. "Voktar", "I hans æra sal" og "Storherad".

Anbefaler å høre "I hans æra sal" om du ikke gidder å høre alle tre.

Må nevne at gitar lyden er så-som-så, grei nok. Ampen min brøt sammen

rett før innspilling og som alternativ vi måtte bruke en mesa nomad..

Er vel et snevert marked for sånt, men tilbakemeldinger settes pris på!

Link to comment
Share on other sites

ikkje heilt min kopp med te men var faktisk ganske bra. lika de gammal einherjer då? høre noko av da her og der. synes ikkje gitar lyden var så galen heller eg, høres litt ut som da e frå 90 talet, og da e bra fø typen musikk:)

om eg skal legga te ein kommentar så synes eg cd prisen var drøy. me tek 14 euro inkl frakt. er ikkje lett å selga så dyre greier til folk i europa:) har anna økonomi dei enn oss:)

Link to comment
Share on other sites

Min første tanke var at dette var FOR variert til å være black metal. Foretrekker det nok personlig enda mer repitivt og minimalt (gamle Ulver og første Enslaved), da jeg personlig opplever best stemning (av black metal-lignende musikk) når musikken og riffene er så nedstrippede og minimale at man glemmer at musikerne er der.

Men det blir vel feil å vurdere musikken bare på det grunnlaget, siden dette dette glir litt over i folkmetal-sjangeren.

Uansett, teken på riffene og melodiene er der, og de står ikke særlig tilbake til det andre jeg har hørt i vikingsjangeren. Hører egentlig ikke på vikingmetal, men mye her var temmelig bra. Integreringen av de forskjellige instrumentene var også bra.

Produksjonsmessig kunne det etter min smak vært mer "tåkete" og distant lyd over det hele, for å simulere litt ekstra stemning og mystikk over musikken. Spiller ikke inn musikk selv, men tror mer reverb og litt kutting i 5khz-frekvensen (eller "presence") er det jeg savner. Særlig de akustiske instrumentene (inkl fiolin) synes jeg opplevdes litt for nærværende og frampå i lydbildet (sikkert fordi alle de høye frekvensene, særlig rundt 5khz, er fanget bra opp).

(ser at dette ble litt vel mye "dette er hva dere må gjøre for å høres mer ut som gammel ulver og gorgoroth", så bare ta det som synserier. jeg vet ikke engang sikkert om jeg faktisk ville syntes at musikken deres ble bedre av at dere fulgte disse tipsene, det er bare noe jeg tror)

Link to comment
Share on other sites

Tanken var at albumet skulle være litt "underprodusert", samtidig som at kostnaden skulle være noenlunde lav. Mulig at det ble dratt litt langt, men sånn i det store og hele er vi fornøyd.

Dette er vår første utgivelse og vi har fått masse tips og erfaringer vi drar med oss videre.

@rocktrond: Takk takk, det er tilbakemelding som varmer!

@xshortx: Fela var en utfordring å få 100% ren, men vi er iallefall ikke langt unna ;)

@Wylde Thing: Einherjer er fett som f. det! Både gammelt og nytt ;) Hadde faktisk ikke tenkt så mye på prisen, men jeg er enig i det du sier,

så vi senket prisen til 18 e inkl. frakt. Takk for tipset :)

@Amebix: Vi heller vel mest i motsatt retning av den BM du beskriver, men noen av tingene du sier er relevane.. Notert!

Takk for alle tilbakemeldinger :)

Link to comment
Share on other sites

Hvor kommer viking inn i bildet?

Vokalen var ganske steril ... skjønner ikke vitsen med å vrenge stemmen på den måten

Fiolinen var heller ikke no bra,..

EDIT:

Haha, jeg elsker det!

Edited by Petter Pan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.