Web Analytics
Gå til innhold

GHalvorsen

Medlem
 • Innholdsteller

  191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om GHalvorsen

 • Rang
  Viderekommen
 • Bursdag 22. des. 1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.facebook.com/ghalvorsen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger / Bergen
 • Interesser
  Musikk, friluftsliv, realfag, litteratur, god mat og drikke

Nylige profilbesøk

3 203 profilvisninger
 1. Beskjeden rig for beskjeden gitarist. Lurte unna headstocken for å gi inntrykk av å eie en Gibson, men den observante kan lese 'dot' på truss rod coveret. Den hvite straten er av de billigste, mexikanskproduserte fra Fender. Standard series. Hovedstraten som jeg beskjedent nok skryter av i signaturen glimrer med sitt fravær. Lyset bak Epien er en boss rc-20xl, men bruker den svært lite da jeg blir litt kvalm av å høre for mye av mitt eget gitarspill.
 2. Ikke noe spesielt, men en setup jeg har slått meg til ro med så langt. AC-Boosteren henger i en tynn tråd, og vil nok ryke til fordel for en Voodoo Lab Sparkle Drive MOD. Den observante leser har sett at brettet er i manko på en DejáVibe, og den kommer så fort jeg får nye plugger til å lage patch-kabler. I tillegg ser dere at jeg har reservert plass til en wah-wah, sånn halvveis. Kommer sikkert en gang i 2025.
 3. Oh, the power of the pen is not in favour of him *pil opp*
 4. Hva slags forum er dette? Jeg har hevdet to påstander, og plutselig er det vill oppstandelse på gitarnorge, med tildels grove beskyldninger som ensporet, trangsynt og gammel. Jeg utfordrer hvem som helst til å faktisk lese innleggene mine. Hvis en beveger seg tilstrekkelig langt ifra gitarens frekvensområde vil en til slutt havne i konflikt med andre instrumenter En kan uttrykke mye med kun seks strenger Er dette å banne i kirka? Er jeg gammel fordi jeg ikke hodestups kaster meg over alt som kan bygge opp under ungdomsopprøret mot foreldrene mine? Jeg snakker for meg selv og ingen andre, så vennligst ikke sett meg i ledtog med andre dere måtte ønske å skvise ut av forumet fordi de kanskje har uttalt at BB King er ganske ålreit, eller at sweeping foran speilet ikke nødvendigvis er den beste måten ejakulere seg selv i ansiktet på. Herre Jemini, ikke rart unge musikere flykter til hip-hop.
 5. Nok av hva? All den tid GN er et diskusjonsforum forbeholder vi oss retten til å diskutere. Jeg kan være enig i at det ikke er spesielt høyt nivå på diskusjonen, men det må da gå an å senke skuldrene litt? Når man oppretter en tråd legger man i stor grad premissene for hvor saklige svar man får, og i dette tilfellet har jeg med flere andre tolket det som en subjektiv preferansediskusjon. Antakeligvis en gitarist? Jo takk, Back In Black er vel og bra, men du bommer nok litt på målgruppen med tanke på at dette er et relativt nytt album.
 6. Er dette argumentet for åtte strenger? I rest my case ...
 7. I forhold til hva død mente har du nok helt rett, men jeg vil allikevel hevde at en "gitar stemt i H" per definisjon er en gitar stemt i akkorden H. Eller tar jeg fullstendig feil nå? En snakker jo gjerne om "open c" og "open g", men jeg har inntrykk av at en i slide-miljøene ofte kun refererer til akkorden. Kanskje begrepene blir brukt noe forskjellig i rockemiljøet? På ingen måte. Understreker nok en gang at hensikten min er å forsvare seksstrengsgitaren. Ikke å rakke ned på syvstrengsgitaren.
 8. Før vi begynner å bruke kapitale bokstaver vil jeg understreke at min eneste påstand var at dersom en beveger seg tilstrekkelig langt ifra gitarens frekvensområde, det være seg opp- eller nedover, vil en til slutt havne i konflikt med andre instrumenter. Femstrengsbassen var ditt påfunn. Å stemme gitaren i en akkord er jo forholdsvis vanlig, og typisk brukt for å kunne spille akkorder med slide. Men da vil en jo som regel bruke lite åpne strenger, og derfor holde seg innenfor de vanlige frekvensene allikevel.
 9. Uten at jeg helt forstår hvor du vil, så er poenget mitt å forsvare seksstrengsgitaren. Ikke å rakke ned på syvstrengsgitaren eller hevde noe som helst om en femstrengers bass.
 10. Jeg er ikke med på premisset ditt. Implikasjonen av det du sier er at jo flere strenger en har, jo mer vil en kunne uttrykke. Problemet er at hvis du går noe særlig utover frekvensområdet til en vanlig gitar vil det rett og slett ikke høres bra ut. Det er ingen tilfeldighet at gitaren har blitt utviklet til hva den er i dag. Skalaen er sentrert rundt de gunstige frekvensene, og som tidligere nevnt skal den passe inn i et ensemble uten å komme for mye i konflikt med andre instrumenter. Se på det som et speilegg. Du kan knuse det rått over kneippen din og du kan steke det til det blir forkullet. Det er fint å eksperimentere, men det er hevet over enhver tvil at de gode smakene ligger mellom to og tre minutters steking
 11. Hehe, jeg liker at du bygger videre på bildet mitt. Jeg mener ikke at seks strenger er "the ONE way to go", men hvis du lager en tråd som heter "hvem er best, mamma eller pappa" så blir svarene deretter. Når det er sagt mener jeg fremdeles at en kan uttrykke veldig mye med kun seks strenger, og det er med disse ordene jeg vil oppsummere ståstedet mitt i denne diskusjonen. Utover dette kan det jo nevnes at blant andre Pat Metheny har hatt vellykkede prosjekter med flerstrengede instrumenter
 12. Kun i den grad det er meningsløst å diskutere gitarens utvikling og fremtid?
 13. Tråden går i en løkke: "En gitar skal ha seks strenger" > "LOL JEI HAR 100 STRENGAR PÅ GETAREN MIN!! xD" > "Kan ikke alle være venner, begge deler er like bra." Personlig tilhører jeg nok de som mener at en gitar først og fremst skal ha seks strenger. Logikken er ganske enkel, i en vanlig band-setting har gitaristen et gitt frekvensområde å fylle. Kommer du for høyt eller lavt i forhold til dette vil du komme i konflikt med enten vokal eller bass, og resultatet vil bli et grøtete lydbilde uten definisjon. Og til gitaristen som måtte mene at seks strenger på noe som helst vis er en begrensning. Vel, tydeligvis ikke for Peter Green, Rory Gallagher eller Joe Pass ... Som vi pleier å si her på GN; Less is more, seks strenger er på en måte Leonardo da Vinci med pennen sin, mens åtte strenger er Marianne Aulie med ballonger, gullspray, malekost, kullstift og klovnenese.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.