Web Analytics
Jump to content

Olje til ibenholt gripebrett?


vwh

Recommended Posts

Syns at min Ibz JEM har fått litt 'blasst' og tørt gripebrett. Er det noe olje jeg kan bruke?

Vet at lemonoil ofte blir brukt til gripebrett, men har hørt at den over lengre periode med bruk tørker ut brettet. Har også hørt at lemonoil ikke er så bra å bruke på ibenholt.

Noen som vet noe lurt?

Link to comment
Share on other sites

Ibenholt er vel ganske fett i seg selv er det ikke det da? Trodde ikke det var nødvendig å olje det. Jeg har aldrig olja noen gripebrett på mine gitarer, men det er vel alt etter hvordan treverket er antar jeg.. Det finnes jo sikkert 100 forskjellige sortter og grader av ibenholt!!

Link to comment
Share on other sites

Finnes sikkert ulike kvaliteter av olje som med mye annet. D'Angelico har en lemonoil som mange musikksjapper fører. Men ikke bruk så mye av gangen, og tørk skikkelig av etter hver tørn med olje. Noen oljer er tilsatt alkohol, de vil tørke ut gripebrettet. Rene oljer tilfører fuktighet.

Link to comment
Share on other sites

Ibenholt er vel ganske fett i seg selv er det ikke det da? Trodde ikke det var nødvendig å olje det.

Leste faktisk et sted at ibenholdt var det eneste av treverket i gripebrett som var kjent for å sprekke.. og det kommer vel som oftest av at ting blir tørt. Men som du sa..finnes sikekrt hundrevis av typer osv..

Link to comment
Share on other sites

Du skal ikke trenge å olje det på samme måte som du setter inn ubehandlet tregulv med grønnsåpe. Jeg bruker å "vaske" gripebrettet med oljen, får bort masse skitt samt at det lukter godt og kjennes "smidigere" enn før behandling.

Link to comment
Share on other sites

OK. Men jeg er fortsatt litt skeptisk til lemonoil. Mener å ha lest om et annet alternativ som visstnok funker bedre til Ibenholt.. Noen som vet om et annet alt. en lemonoil?

Link to comment
Share on other sites

fikk kjøpt den D'Angelico lemon oilen hos en gitarbygger, siden han bruker den selv og tror jeg neppe den er ødeleggende. men nå har jo jeg rosewood, så er kanskje litt forskjell, vet ikke. www.menty.no , du kan jo sende en mail til han og spørre. han har veldig peil iallefall ;)

Link to comment
Share on other sites

- oljer gitaren ganske regelmessig med lemon oil, som the Euphor sier så bruker jeg den til å vaske gripebrettet samt tilføre fuktighet. Bruker å gjøre det samtidig som jeg skifter strenger, samt at jeg rengjør hele gitaren i samme slengen. Liker å vedlikeholde den :)

Det som er viktig er å bruke en veldig god fille, og tørke vekk all overflødig olje etter man har "vasket den".. dsv. det skal ikke glinse i oljen etter at man har gått over med kluten.

Link to comment
Share on other sites

Olje meg her og olje meg der...Jeg vet ikke, jeg har aldri tilført gitaren min noesomhelst annet enn blod,svette og tårer, og noe annet tror jeg ikke den trenger heller. Olje? Det overlater jeg til Bush,Bondevik,Sharon og resten av SuperTerroristene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.