Web Analytics
Jump to content

Hvilken effekt passer best til whammy squeels?


Palle
 Share

Recommended Posts

Hvilken gitareffekt skal man bruke for å maksimere whammy squeelene? Den som passer best til nå er Tube Screamer. Men får ikke maks utbytte av hylene. Fader ut litt for fort osv. Bør jeg adde noe? Noen adjustments? Bruker Boss GT8 effektbrett.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke så veldig inne på effektbrettet enda,men substainer? Tillegseffekt eller bare noe man adder selv til hovedeffekten ved å skru litt på knappene?

Merker også at det mangler litt for å få skikkelige fete hyl.. Mangler liksom den siste touchen før hylet går skikkelig ut i blomst.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener å slå av en harmonic å dra whammyen til helvete. Er ikke det rett da? Eller noe jeg har glemt? Kom med tips. Får sounden,men den går liksom aldri helt ut i blomst. Og er temmelig sikker på at jeg gjør det teknisk rett,eller kanskje ikke? Tror nok det har noe med effektene å gjøre uansett.

Hva var det du mente med å holde den greia åpen? Merker jeg ikke er så inne på fagord og effekter :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener å slå av en harmonic å dra whammyen til helvete. Er ikke det rett da? Eller noe jeg har glemt? Kom med tips. Får sounden,men den går liksom aldri helt ut i blomst. Og er temmelig sikker på at jeg gjør det teknisk rett,eller kanskje ikke? Tror nok det har noe med effektene å gjøre uansett.

Hva var det du mente med å holde den greia åpen? Merker jeg ikke er så inne på fagord og effekter :P

Hvordan slår du harmonicen? Slår du den som en Pinched harmonics? Altså med tommelen. Eller slår du den som en overtone på det båndet du skal få den?

Ta først og finn overtonen på D strengen, og rundt 4 bånd. Så trykker du inn vibarmen og slår overtonen og drar til.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er "natural harmonics" og jukking med vib-armen, er det rett og slett å skru opp gain og volum som gjelder. Bruk bridge pickupen, og som nevnt, skru opp tone-kontrollen på gitaren på max. Du kan selvfølgelig kombinere det med effekter, men de er absolutt ikke nødvendige. Hør på MAttias Eklundh, ingen gjør dette bedre enn ham, og han plugger stort sett rett inn i forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

reverb å delay..

jeg lager sånne med langfingen napper g strengen mens eg har presset ner whammy bar'en å lager overtone for så å dra opp whammy baren igjen..trengenr ikkje effekter for å få dette til å hørest bra ut..

what's and learn fra han som fikk dette garantert best til..

her er det vel endel delay..

Link to comment
Share on other sites

Mulig det er den videoen svartatosten har linka til, men i en eller annen Young Guitar-video på Youtube går Dimebag gjennom både effekter og utførelse av dime-gviningen.

Det er samme videoen ja..går bare igjenom pedal brettet sitt ikkje noe mer..

hører jo at det er delay å sikkert reverb osv her..klarare du disse squeelsne han tar her trenger du ikkje mye effekter for å få til til å hørest bra ut uansett..trust me

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.