Web Analytics
Jump to content

Palle

Medlem
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

About Palle

Palle's Achievements

Viderekommen

Viderekommen (4/6)

0

Reputation

 1. Søker en lokal og privatpraktiserende hobbygitardoktor som tar på seg småjobber som filing av nøtt, setups, diverse justeringer og installasjoner samt skjønner seg på tremolosystemer, da jeg har sett meg lei på de dyre, kriminelt treige og ukvalifiserte kjedebutikkene. Er også veldig interessert i å lære, så jeg hadde satt pris på om vedkommende også kunne fungert som en slags gitarkonsulent En jeg kan drøfte ulike gitartekniske problemer/utfordringer jeg kommer over med. Mange av de probleme som kommer opp kan jeg nok fikse selv med litt kompetent veiledning. Dette kan jo foregå på nett, altså her. Men som sagt. Noe av det, kanskje til og med det meste, kan jeg ikke gjøre selv. Derfor søker jeg folk i regionen. PM meg hvis dette er noe for deg Du vil selfølgelig få betalt for reperasjoner og arbeidet du legger inn.
 2. Ok.. La meg se om jeg forstår deg rett. Mye der jeg ikke skjønte. Du mener altså at problemet kan sitte i selve strøminngangen på pedalen. I mottaket. Og at jeg kan måle det. Hvordan gjør jeg dette? Videre så foreslår du at jeg burde teste å kjøre gitar-pedal-forsterker. Uten skjøteledd og uten andre effekter. Sant? Dette har jeg nå prøvd. Adapteret rett i veggen, gitar til forsterker via Loop station. Samme greia. Virka en stund, men er nå steindau. Ikke livstegn engang. Har nå testet begge grundig, og RC-30 (når den fungerer) rører til signalet. Slik at når jeg spiller opp igjen det jeg har tatt opp så spiller den av en litt mer grautete, distorted lyd. Dette gjør ikke RC-2. Den virker når den først er på. Den slår seg ikke av. Men for å få den på må man gjerne ta inn og ut kontakten 10-20 ganger. Som regel virker ikke det heller. Og det varier hvor mye livstegn den gir. Men det er det å få den på som er problemet.
 3. Ok.. Så.. Det finnes to forskjellige adaptere da? En med minus på f.eks høyre og pluss på venstre og vice verca ? Hmm... Høres jo litt rart ut at to pedaler fra den samme serien skulle ha to forskjellige polariteter da.. Hvis jeg forsto deg rett. Så konklusjonen da må vel bli at pedalen er dau? Rare greier. Får vel kjøpe ny, men det hadde vært morsomt å vite hva som var problemet.
 4. Ok. Takk for svar. Så rent tallmessig så passer jo adapteret da? Den leverer 500mA i output og pedalene trenger 150mA og 50mA. Det er outputen jeg bør se på, ja? Det med polaritet skjønner jeg ikke. Pluss og minus? Det er jo bare en ledning med èn plugg. Forklaring? Jeg bruker en sånn 5-veis stikkkontakt med bryter. Slik at alt blir slått av og på samtidig. Forsterker, multieffekt og pedal. Kan dette være et problem? Har det noe å si? Det sto nemlig i BOSS-manualen at man skulle slå forsterker og pedal av og på i en viss rekkefølge.
 5. Lurte på om noen kunne lære meg litt om adaptere, jeg? Jeg har to Boss loopere. En RC-2 og en RC-30 som jeg driver og daller med. RC-2 funker greit. Problemet er at RC-30-en bare funker sporadisk med adapter. Må kjøre den på batteri stort sett. And that's not kewl, u guys. Som regel er den helt død ved innkobling av adapter. Noen ganger glimter den bare litt til for så å dø igjen. Og noen ganger fungerer den helt bra. En annen sak,som også gjelder RC-2-en,men i mindre grad, er at opptakene har blitt merkbart annerledes. Grøtete, distorted, og ikke sånn det var da jeg tok det opp. Dårlig mix. Uten at jeg har rørt noe som helst. Føler også at jeg får dårligere signal. Men poenget er vel at det ikke bestanding har vært sånn, men bare plutselig eller gradvis blitt sånn. RC-30-en suser også noe helt jævlig. Og da lurer jeg på..Er det adapteret? Kan et feil adapter skade elektronikken og gi de problemer jeg beskriver? Jeg har ikke det PSA-adapteret som BOSS anbefaler. Jeg har brukt samme adapter på begge pedalene. Her er spesifikasjonene til adapteret : Input : 230V.50hz 50mA Output: 9V DC 500mA 4.5 VA Dette sier meg ingenting. Om RC-30 står dette : Current Draw Maximum 195 mA (DC 9 V)Og om RC-2 står det 50mA DC 9V Kan noen forklare meg hvordan man skal tolke dette? Og hvordan man finner rett adapter. Er adapteret synderen? Eller kan det være noe annet?
 6. Som mange andre her, har min "musikkutdannelse" foregått på nett, og da selvfølgelig på Engelsk. Dette være seg både teoretisk og teknisk terminologi. Dette syns jeg er en uting, og det er noe ønsker å forandre på. Jeg har lykkes i å oversette mye, men det er en del igjen og sikkert mye som kommer frem i fremtiden som kunne trenge en oversettelse. Jeg tror det er mange musikere uten formell norsk musikkutdannelse som hadde hatt glede/nytte av dette. Det er lite som er døvere enn å si " hvilken key signature er det?" eller " kul chord progression!" Ser kanskje for meg at dette kan bli en sticky, eller i hvert fall en kontinuerlig ressursside. Kanskje det til og med ikke er alt som lar seg oversette til norsk. Man kan da isåfall kanskje prøve å lage et nytt passende begrep? Så la meg starte ballet. Hva er inversion på norsk? Har googlet meg fram til at det kanskje kan være inversjon, men er ikke helt sikker. Alternate picking. Hvordan uttrykker man dette? Jeg skal øve på alternate picking? Action? High/low action. Strenghøyde? Og hvis man skal uttrykke att en tone er litt for sharp eller flat som de sier på engelsk. Blir det da forhøyet og .. forminsket? Eller : " den g-strengen din er litt iss? Eller ess?" Det høres ikke rett ut. Det blir bare til at man sier opp eller ned. Med det er jo ikke helt dekkende. Er det egentlig noen forskjell på tone og note? Kan man bruke de om hverandre ? Til sist så lurer jeg på toneartene. Diss og fiss etc. Skrive de sånn ? Eller med enkelkonsonant ? Legger også merke til at folk sier "as" og ikke "a-is" Noen som har en norsk kvintsirkel eller noe sånt? Slik at man får se Sikkert mye mer jeg lurer på, men det var alt jeg kom på i skrivende stund. Sikkert flere som har noen spørsmål også.
 7. Interessant lesning. Har et par spørsmål til deg The Euphor. Eller til noen som kan svare. Du forklarer T,S,D,Tm og Ts, men ikke Dm og Ss ? Blir det dominantmediant og subdominant-submediant (lol?) Og hvordan skiller dette seg fra kvart, kvint-terminologien ? Har lurt på det en stund. Bruker man bare de termene du snakker om når man snakker om funksjonsharmonikk og akkorder? Er grunntone og tonika det samme?
 8. Jeg driver og setter meg litt inn vedlikehold av elektrisk gitar. Tenker da primært på rengjøring og oljing av gripebrettet. Jeg har sett omtrent det som finnes av videoleksjoner på området på Youtube,og det som går igjen er : Ronsonol (lighter bensin) som påføres med klut .Stålull, barberblad. Dette er da til rengjøringen. Når det kommer til oljingen så blir det fort mer komplisert og mange forskjellige meninger. Bore oil, lemon oil, mineraloljer, diverse sånne fretboard conditioners fra kjente leverandører. Og alle meningsyterne sier at det de andre anbefaler vil ødelegge gitaren og livet ditt. Hva faen skal man bruke? Og er det i hele tatt nødvendig? Jeg spør fordi jeg har to eldre gitarer som det aldri vært gjort noe med. Ikke olje, ikke setup, aldri rengjort, ingenting, og de spiller som en drøm. Tror vi mennesker har en tendens til å overdrive slike ting. Vi vil ha det "beste" til vårt og våre, og det beste er alltid synonymt med det dyreste i våre hoder. Og slikt blir møtt med åpne armer av kapitalistene. And voila .. Et marked er skapt. Hva bruker dere? Og hvorfor?
 9. Hvordan skal man sette sammen en Boos loop station og et Boss Multieffektbrett for best mulig resultat? Evner faktisk ikke å finne svar i brettenes respektive bruksanvisninger. Skal Loop stationen i FX-loopen ? Har koblet gitaren i multibrettet-loop station- forsterker før, men jeg lurer altså nå på om dette er rett. ALRIGHT
 10. Ja, det er vel egentlig på tide å få inn noe mer staslig utstyr. Bor langt utpå Romsdalkysten så noen reperasjoner blir vel litt vanskelig Gidder egentlig ikke å dra den ut døra heller. Den er ikke verdt det! Så hvis det ikke er noen som veit sånn konkret hva problemet kan være så bare kjøper jeg meg noe nytt. Takk for alle svar btw!
 11. Forsterkeren er 6 år gammel, så noe reklamasjonsrett blir det vel ikke. Har heller ikke kvittering Nei, det er bare at forsterkeren ikke produserer lyd. Bare på et absolutt minimum. Det er ikke så mye å høre. En annen ting.. Når forsterkeren står på et relativt høyt volum og man tar uti jacken og tar på den så skal det jo komme et enormt leven, men denne lyden er også minimal. Tydeligvis så kommer det bare rett å slett veldig lite signaler ut. Kan det bare være en naturlig forsterkerdød da? 6 år er vel et good run?
 12. Har en Morgan GH 100-m preamp som har klikka. Greia er at samme hvor mye jeg skrur opp volumet så blir det ikke mer lyd. Det er på et ufattelig lavt nivå. Såvidt jeg hører det. MEN, når jeg kommer på ca 50% mastervolum så lager den sånne enorme volmelyder. Hva kan vi tyde fra dette? Jeg lurer på om det kanskje kan være i sammenheng med et annet problem jeg drøftet her. Jeg brukte feile adaptere på en pedal jeg har. Det sto også noe om det i den brosjyra til pedalen at hvis jeg ikke skrudde på den om den greia først så kunne det skade forsterkeren. Kan det ha noe med det å gjøre?
 13. Heisann. Jeg tar å rapper den tråden her jeg, siden jeg lurer på noe av det samme. Jeg har ganske nylig kjøpt meg en en BOSS RC-30 Loop pedal som allerede har begynt begynt å slarke. Noen av funksjonene har sluttet og virke. Og dette er nok på grunn av problemstillingen trådstarteren adresserte. Jeg visste ikke før intil nylig forskjellen på AC og DC og at hvilken merke adapter du bruker spiller noen rolle for hvordan produktet virker. Når jeg fikk pedalen så bare prøvde jeg alle adapterene jeg hadde til jeg fant en som som funket på. Allerede der så var det noen rariteter. Jeg måtte skru av og på strømmen mange ganger før lysene på pedalen kom på og virket. Jeg tenker nå at grunnen til dette var at jeg hadde inni en del feile adaptere før, og at den har tatt skade av det.. ? Det står i bruksanvisningen at adapteret MÅ være av type BOSS PSA. Er dette tilfelle? Vil pedalen funke skikkelig om jeg får tak i den? Eller er skaden allerede skjedd? Greia er at jeg ikke veit om det skal være en AC eller en DC adapter, eller i det hele tatt om det er to forskjellige ting? For bruksanvisningen fremstår for meg som veldig tvetydig Det står "DC in jack" ,men at det skal være et AC adapter? :S PS. Det adapteret som står inni pedalen nå er står det AC på.
 14. Hei. Jeg har nå hatt en Boss Loopstation RC 2 i 2 år, og jeg må si at det er den beste invisteringen jeg noen gang har gjort. Men nå trenger jeg å oppgradere den. Det jeg trenger er mer lagringstid, flere banker, gode og logiske tromme og tempoinnstillinger (Jeg har enda ikke skjønt hvordan man stiller inn tempo. Går det i det hele tatt an? Jeg tror også at den bare er kapabel til å spille i 4/4) Jeg trenger også input til mikrofon og flere instrumenter. Og det hadde vært fint om det kunne vært noen få effekter der som f.eks bass simulator og noen vokaleffekter. Jeg ser at Vox har en som har masse effekter, men den har lite lagringstid. Så har vi Digitech Jam man, men den har ikke trommemaskin igjen etter hva jeg har forstått.... Mulig jeg må gjøre noen kompromiss uansett. Så hvilken looper hadde gjort seg best, tror dere?
 15. Fant den umbrakoskruen på baksiden der og det er fikset! Men nå har jeg et annet problem. Problemet er at når jeg nå har satt på tremoloen igjen så så er presset så hardt ifra fjærene at den er knapt rørlig. Jeg har ikke justert fjærene eller noe sånt. Jeg har opplevd dette før og det har ordnet seg av seg selv,men nå vil jeg vite hva det er som gjør det :S
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.