Web Analytics
Jump to content

Meshuggah


Greasykid

Recommended Posts

Hola folkens!

cover-c33-d2.jpg

Har hørt litt på denne plata i det siste og m bare si at det må være fjorårets desidert beste utgivelse. Den trenger nok noen gjennomlyttinger på å sette seg skikkelig, men når den først sitter så sitter den noe så helt vannvittig.

Plata gjør noen sinnsyke krumspring fra det ene repetative temaet til det andre. Det er partier på plata som setter meg helt ut. Hamring på de dypeste strengene som er med en akkurat passe fet vocoderstemme på toppen utløser en "Meshuggasme" her i gården. Har aldri hørt maken! Det er en veldig krevende metallplate, men for de som er litt drevne i metallen skulle ikke denne by på større problemer.

Meshuggah har virkelig imponert meg i en tid der jeg stort sett bare går rundt å venter på den nye TOOL-plata. Bare det er godt gjort... ;)

Kommer helt sikkert til å gå til innkjøp av flere Meshuggahplater. Noen som i så fall har noen gode anbefalinger?

M

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem med singelen/EP'n/plata "I" Låter sinnsykt tøft. Har nå satt Meshuggah nest øverst på livelista. De kommer nok til å innta førsteplassen 4. juli... ;)

M

4. juli..?

Har jeg gått glipp av noe?

Vrimmel:

Om det er Meshuggah du mener, så er det liten tvil om at dette er et innovativt og spennende band spør du meg. På den annen side er selvfølgelig oppfattelsen av musikk subjektivt (men overhodet ikke 100%) og jeg har selv vært med å diskutert musikk her på gitarnorge jeg anser for å være meningsløs mens andre rådigger den, slik er det bare. :P

Om vi da tar tak i Meshuggah er dette et band jeg har hørt på i 11-12 år og har derfor fått med meg utviklingen deres ganske godt.

Det har som oftest vært en nærmest radikal forskjell (innenfor visse rammer seff) mellom skivene.

I likhet med så mye annen musikk må nok også Meshuggah være noe man er åpen for og kanskje venne seg til. De fleste som ikke hører på opera til vanlig vil ha noe problem med å "like" det til eksempel.

At Meshuggah kan virke ensformig for de som ikke er fans er lett å forstå.

Men for meg er Meshuggah en salig blanding av suggerende, nyskapende pur energi.

Når jeg hører Meshuggah får jeg alltid luft -gitar og -tromme -anfall :D

Meshuggah har gått nye veier og er f.eks. kjent for sine 8 strengs gitarer, komplekse rytmikk og Thordendals svært spesielle "solo-stil" (ha, for et ord).

At gutta i tillegg er glimrende musikere og et vannvittig live-band gjør jo heller ikke noe.

Nuvel, sikkert noen som kan skrive noe bedre enn dette.

Link to comment
Share on other sites

Kommer helt sikkert til å gå til innkjøp av flere Meshuggahplater. Noen som i så fall har noen gode anbefalinger?

Chaosphere og Destroy Erase Improve.

Støttes.

DEI er enorm, og Chaosphere er også veldig bra.

Synes også Contradictions Collapse er veldig bra, men ikke fullt så "skeiv":)

Link to comment
Share on other sites

Hva er det som er bra med sånn musikk? Jeg har aldri klart å forstå den. For meg virker det litt ensformig. Ment som spørsmål, ikke nedrakking av musikken.

for min del er det det at de groover, men likevel også appelerer til den delen av meg som vil ha det litt innvikla.

syns også det kan bli kjedelig, iogmed at det er så monotont, men såpass innovative som meshuggah er får det være. ingen andre band som gjør den greia så bra. utenom coprofago da (anbefales til meshuggahfans)

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem med singelen/EP'n/plata "I" Låter sinnsykt tøft. Har nå satt Meshuggah nest øverst på livelista. De kommer nok til å innta førsteplassen 4. juli... ;)

M

4. juli..?

Har jeg gått glipp av noe?

4. juli spiller TOOL på Quarten. De står akkurat nå første plass på livelista. Regner med at Meshuggah kommer til å innta den plasseringen eter jeg har sett TOOL. Erru me ell??

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.